Στο Tedx Nicosia Salon η Deborah Duncan

Με αγωνία αναμένεται η ομιλία της Deborah Duncan στο Tedx Nicosia Salon.

Η Deborah Duncan είναι η Διευθύντρια του Junior and Senior School από τον Αύγουστο του 2014. Στο παρελθόν, είχε διατελέσει διευθύντρια στο Γυμνάσιο του Teesside στη Αγγλία, καθώς επίσης και στην Αγγλική Σχολή, Λευκωσίας. Για 25 χρόνια, ασχολείται εξ ολοκλήρου με τον τομέα της εκπαίδευσης. Απόφοιτος του Πανεπιστημίου του Durham, κατέχει πτυχίο Γαλλικών και Ισπανικών Σπουδών και

μεταπτυχιακά τόσο στην Εκαπιδευτική Διοίκηση από το Ανοιχτό Πανεπιστήμιο της Αγγλίας, όσο και στην Εκμάθηση Γαλλικών και Ισπανικών από το Πανεπιστήμιο του York. Κατέχει επίσης το εθνικό πιστοποιητικό για Ηγεσία στην ανώτερη εκπαίδευση και είναι εκπαιδευμένη Επιθεωρήτρια Σχολείων από το Συμβούλιο Επιθεωρήσεων Ανεξάρτητων Σχολείων της Αγγλίας.

Είναι μέλος της Κοινότητας των Διευθυντών, ενός οργανισμού που αντιπροσωπεύει τα συμφέροντα των Ιδιωτικών Σχολείων, υπηρετώντας και στην εκτελεστική τους επιτροπή καθώς επίσης και μέλος της εκτελεστικής επιτροπής του Συνδέσμου Ηγετών Σχοελίων και Κολλεγίων. Άμεσο ενδιαφέρον της είναι φυσικά η συνεχής ανεύρεση πρακτικών εκπαιδευτικής αξιολόγησης και οι νέοι τρόποι παιδαγωγικής, όπως αυτοί απορρέουν μέσα από πρόσφατες έρευνες που διεξάγονται ανά το παγκόσμιο. Πιο συγκεκριμένα η Deborah είναι υποστηρίκτρια της ιδέας ότι τα νεαρά παιδιά πρέπει να αναπτύσσονται και να εξελίσσονται σε ανεξάρτητους και αυτόνομους μαθητές, πριν αυτά μεταπηδήσουν στη ανώτερη εκαπαίδευση. Βρίσκεται σε συνεχή αναζήτηση τρόπων με τους οποίους μπορούν να μεταμορφώσουν την εκπαιδευτική εμπειρία για τα παιδιά, δίνοντας τους κίνητρα να μαθαίνουν, και κάνοντάς τα να ενδιαφερθούν για τη γνώση αλλά και τις ιδέες. Πιστεύει πως η εκπαίδευση δεν πρέπει να είναι στατική ή παθητική, αλλά δυναμική και εξελίσσιμη, προετοιμάζοντας έτσι τα παιδιά για τον κόσμο στον οποίο σύντομα θα ενταχθούν.

Keywords
Τυχαία Θέματα