Στις 26 Ιουνίου η διαδικασία έκδοσης πέντε συλληφθέντων για διαδικτυακή απάτη

Στις 31 Μαΐου το Επαρχιακό Δικαστήριο Πάφου αποφασίζει κατά πόσο οι πέντε συλληφθέντες σε σχέση με διερευνώμενες υποθέσεις που αφορούν συνωμοσία προς διάπραξη κακουργήματος, απάτης μέσω διαδικτύου, νομιμοποίησης εσόδων από παράνομες δραστηριότητες και πλαστογραφίας, τις οποίες διερευνούν οι αρχές τρίτης χώρας, θα παραμείνουν ή όχι υπό κράτηση, ενώ στις 26 Ιουνίου αρχίζει η διαδικασία έκδοσης.

Σύμφωνα με γραπτή ανακοίνωση της Αστυνομίας, συνελήφθησαν την  προηγούμενη Πέμπτη πέντε πρόσωπα ηλικίας 25, 39,

51, 60 και 63 ετών, σε σχέση με τις πιο πάνω υποθέσεις. Τα συγκεκριμένα πρόσωπα συνελήφθησαν στην Πάφο, στο πλαίσιο συντονισμένης επιχείρησης μελών της Αστυνομίας, μετά από αίτημα συγκεκριμένης χώρας για έκδοσή τους.
   
Κατά την επιχείρηση διεξήχθηκαν έρευνες, με δικαστικά εντάλματα σε οικίες υποστατικά και οχήματα των συγκεκριμένων προσώπων, κατά τις οποίες εντοπίστηκαν τεκμήρια που σχετίζονται με τα υπό διερεύνηση αδικήματα, καθώς και μεγάλο χρηματικό ποσό.

Αναφορικά με την υπόθεση, οι πέντε συλληφθέντες οδηγήθηκαν σήμερα ενώπιον του Επαρχιακού Δικαστηρίου Πάφου.

Το Δικαστήριο διέταξε όπως αυτοί  παραμείνουν υπό κράτηση, μέχρι τις 31/5/2021, ημερομηνία κατά την οποία θα εξεταστεί  το αίτημα τους, για να αφεθούν ελεύθεροι. Ωστόσο οι πέντε δεν συγκατατίθεται στην έκδοση τους στην αιτήτρια χώρα και επί τόπου την ερχόμενη Δευτέρα θα αγορεύσουν οι δικηγόροι τους .

Στο μεταξύ το  Επαρχιακό Δικαστήριο Πάφου όρισε την 26η Ιουνίου ως ημερομηνία έναρξης της διαδικασίας έκδοσης των πέντε συλληφθέντων σε σχέση με διερευνώμενες υποθέσεις που αφορούν συνωμοσία προς διάπραξη κακουργήματος, απάτης μέσω διαδικτύου, νομιμοποίησης εσόδων από παράνομες δραστηριότητες και πλαστογραφίας, τις οποίες διερευνούν οι αρχές τρίτης χώρας.

Τα ΤΑΕ Αρχηγείου και Πάφου συνεχίζουν τις εξετάσεις.

Διαβάστε ακόμη: Ανατροπή στην υπόθεση «φόνου» στην Καλλιπόλεως- Τι έδειξε η νεκροτομή

Πηγή: ΚΥΠΕ

Keywords
Τυχαία Θέματα