Στήριξη βρετανικού Τύπου σε 78χρονο για δολοφονία διαρρήκτη

Τη συμπαράστασή τους σε έναν 78χρονο συνταξιούχο, ο οποίος συνελήφθη από την Αστυνομία με την υποψία της δολοφονίας, μετά από τον θάνατο ενός διαρρήκτη που είχε εισβάλει στο σπίτι του, εκφράζουν με πρωτοσέλιδ΄σ τους πολλές βρετανικές εφημερίδες.

Ο Ρίτσαρντ Όσμπορν-Μπρουκς αντιλήφθηκε λίγο μετά τα μεσάνυχτα της Τρίτης ότι δύο άτομα είχαν μπει στο σπίτι του στο νοτιοανατολικό Λονδίνο.

Οι αρχικές πληροφορίες αναφέρουν πως, όταν προσπάθησε να τους αντιμετωπίσει, ένας εκ των διαρρηκτών

τον απείλησε με κατσαβίδι και τον οδήγησε στην κουζίνα του σπιτιού. Ο δεύτερος διαρρήκτης ανέβηκε στον πάνω όροφο, όπου βρισκόταν η 76χρονη σύζυγος του συνταξιούχου, η οποία πάσχει από άνοια.

Λίγο αργότερα κλήθηκε στην οικία η Αστυνομία, η οποία βρήκε έναν 38χρονο άνδρα μπροστά στην είσοδο του σπιτιού να φέρει σοβαρό τραύμα από μαχαίρι στο σώμα. Ο άνδρας αυτός, ένας εκ των διαρρηκτών, υπέκυψε λίγη ώρα αργότερα στο τραύμα του στο νοσοκομείο. Ο έτερος διαρρήκτης, σύμφωνα με γείτονα αυτόπτη μάρτυρα, εγκατέλειψε το σημείο με το όχημά του όταν είδε πως ο 38χρονος δεν μπορούσε να τον ακολουθήσει.

Οι εφημερίδες και οι γείτονες ζητούν να μην τιμωρηθεί ο κ. Όσμπορν-Μπρουκς, εφόσον επιβεβαιωθεί ότι αυτός σκότωσε τον διαρρήκτη.

Το πρωί της Πέμπτης ανακοινώθηκε ότι ο 78χρονος αφέθηκε ελεύθερος με εγγύηση έως τον Μάιο, ενόσω οι έρευνες συνεχίζονται.

Ο νόμος για τη χρήση βίας σε περίπτωση αυτοάμυνας στη Βρετανία προστατεύει τον αμυνόμενο από τη δίωξη όταν η βία που ασκείται είναι εντός «λογικών» ορίων.

Ειδική διάταξη για όσους αμύνονται έναντι διαρρηκτών στο σπίτι τους, επιτρέπει ακόμα και τη «δυσανάλογη» βία, εφόσον ο αμυνόμενος θεωρεί «ειλικρινώς και ενστικτωδώς» ότι η αντίδρασή του εκείνη τη στιγμή είναι «αναγκαία» και «εύλογη».

Η διάταξη καλύπτει ακόμα και τον πυροβολισμό κατά του διαρρήκτη.

Ο νόμος προσθέτει ρητώς ότι ο αμυνόμενος μπορεί να ασκήσει βία εφόσον απειλείται η σωματική του ακεραιότητα πριν ο επιτιθέμενος ασκήσει βία από την πλευρά του.

Πηγή: ΚΥΠΕ

Keywords
Τυχαία Θέματα