FOX NEWS: Οι ΗΠΑ να διώξουν την Τουρκία από ΝΑΤΟ (VID)

Τώρα που ο πόλεμος των ΗΠΑ εναντίον του Ισλαμικού Κράτους τερματίζεται, «ο ψεύτικος Νατοϊκός μας σύμμαχος, η Τουρκία», στρέφει τα πυρά της ενάντια στους Κούρδους, επεσήμανε σε εκπομπή του το μεγάλο αμερικανικό δίκτυο Fox Bussiness News, όπου φιλοξένησε απόστρατο αξιωματικό των ΗΠΑ και στρατηγικό αναλυτή, που τόνισε την ανάγκη όπως εκδιωχθεί

η Τουρκία από το ΝΑΤΟ.

Συγκεκριμένα, ερωτηθείς από τη δημοσιογράφο τι μπορούν να πράξουν οι ΗΠΑ εναντίoν της Τουρκίας που επιτίθεται κατά των Κούρδων που βοήθησαν την Ουάσιγκτον, ο στρατηγικός αναλυτής Ράλφ Πήτερς είπε «Σαν πρώτο βήμα, θα πρέπει τους διώξουμε από το ΝΑΤΟ. Είναι ένα περίπλοκο ζήτημα, αλλά πρέπει να το πράξουμε. Ήμασταν εδώ και καιρό σύμμαχοι με την Τουρκία, αλλά τώρα έχει καταστεί ο χειρότερός μας σύμμαχος και μετατρέπεται σε εχθρό».

Ο Πρόεδρος Ερντογάν, συνέχισε, έχει καταστρέψει την τουρκική δημοκρατία, ισλαμοποιεί τη χώρα, στηρίζει τη Μουσουλμανική αδελφότητα, φυλακίζει πολιτικούς του αντιπάλους και κλείνει τα ΜΜΕ. Τώρα επιτίθεται στον καλύτερο σύμμαχο των ΗΠΑ στην περιοχή, πέραν του Ισραήλ. «Η κατάσταση έχει ως εξής: Τούρκοι κακοί, Κούρδοι καλοί και εμείς ηλίθιοι. Είμαστε ηλίθιοι, επειδή ενώ έπρεπε να συντρίψουμε το ισλαμικό χαλιφάτο, οι Κούρδοι ήταν αυτοί που έδωσαν το αίμα τους στο έδαφος και μας βοήθησαν. Αλλά εμείς δεν έχουμε μακροστρατηγική στην περιοχή», σημείωσε.

«Στηρίζουμε τους Κούρδους που παλεύουν για την ελευθερία τους και έπραξαν όλα όσα τους ζητήσαμε», είπε, προσθέτοντας «Αν τους εγκαταλείψουμε τώρα και αν αφήσουμε τους Τούρκους να τους σφάξουν, θα χάσουμε την ελάχιστη αξιοπιστία που έχουμε ακόμα στην περιοχή.

«Όταν άνθρωποι έχουν δώσει αίμα για εσένα, τους χρωστάς κάτι», κατέληξε μεταξύ άλλων.

Οι φωνές, πάντως, στη Δύση που διακρίνουν ρήγμα στις σχέσεις ΝΑΤΟ-Τουρκίας, αρχίζουν να πληθαίνουν. Χαρακτηριστικά είναι τα ακόλουθα δημοσιεύματα:

Keywords
Τυχαία Θέματα