Κατεχόμενα: Φωνές για αναβρασμό στην "αρχή ηλεκτρισμού"

Τα όσα συμβαίνουν στην «αρχή ηλεκτρισμού», οι τελευταίες δηλώσεις του Προέδρου Αναστασιάδη για την πολιτική ισότητα, το κόστος του «δημοσίου» και η εξάπλωση τουρκικών θρησκευτικών ταγμάτων, είναι τα κύρια θέματα στον τ/κ Τύπο σήμερα. Αναφορά γίνεται επίσης σε δηλώσεις που αφορούν την απόφαση της «επιτροπής ακίνητης περιουσίας» για το ξενοδοχείο Τζιασμίν στην Κερύνεια κ.ά.

Η «Αφρίκα» (Αφρική), με τίτλο «Εδώ Αμμόχωστος», δημοσιεύει φωτογραφία από την αυλή ενός θρησκευτικού μνημείου στην Αμμόχωστο, όπου άνδρες και γυναίκες, οι οποίες φορούν τη μαύρη μουσουλμανική ενδυμασία, με καλυμμένο το

πρόσωπο, είναι χωριστά, με την εφημερίδα να γράφει ότι τα θρησκευτικά τάγματα από την Τουρκία εξαπλώνονται σαν χταπόδια στη «βόρεια» Κύπρο και ο συγκεκριμένος χώρος έχει γίνει τώρα τόπος θρησκευτικής λατρείας. Αλλού γράφει ότι ο Μουράτ Κανατλί δήλωσε ότι με την κατασκευή του πυρηνικού σταθμού στο Άκκουγιου η καταστροφή είναι στο κατώφλι της πόρτας μας. Σε άλλο θέμα γράφει ότι και ο Αναστασιάδης ζήτησε από τον Ακιντζί αλλαγή νοοτροπίας.

Η «Χαλκίν Σεσί» (Φωνή του λαού), με τίτλο «Αποδεχόμαστε την πολιτική ισότητα», αναφέρει ότι ο Πρόεδρος Αναστασιάδης, σε δηλώσεις του, είπε ότι θα αποδεχθούν με μεγάλο σεβασμό την πολιτική ισότητα των Τ/κ, ωστόσο δεν αποδέχονται την αριθμητική ισότητα. Αλλού γράφει ότι πραγματοποιήθηκε χθες η ετήσια εκστρατεία καθαριότητας στο Κιόνελι, με χιλιάδες εθελοντές να συμμετέχουν. Σε άλλο θέμα αναφέρει ότι ο «βουλευτής» του ΚΕΕ Ζορλού Τορέ δήλωσε πως, χωρίς την Τουρκία, οι Τ/κ δεν μπορούν να διαφυλάξουν τα δικαιώματά τους στο φυσικό αέριο.

Η «Χαβαντίς» (Είδηση), με τίτλο «Αυθαίρετη η αρχή ηλεκτρισμού», αναφέρεται στην υπόθεση της αποζημίωσης από την «αρχή ηλεκτρισμού», χωρίς σχετική ρήτρα στο συμβόλαιο, της εταιρείας που ανέλαβε την επέκταση της γραμμής ηλεκτρισμού μεταξύ Κερύνειας και Καραβά. Αλλού αναφέρεται σε γραπτή δήλωση του δικηγόρου της εταιρείας Φάρος και της Βασιλικής Τράπεζας της Σκωτίας για την απόφαση της «επιτροπής ακίνητης περιουσίας» που αφορά την αποζημίωση για το ξενοδοχείο Τζιασμίν στην Κερύνεια. Σε άλλο θέμα αναφέρεται στις αντιδράσεις των κατοίκων της εντός των τειχών κατεχόμενης Λευκωσίας για την χωρίς σχεδιασμό ανάπτυξη της περιοχής, που μετατρέπεται σε χώρο καφέ και μπαρ- εστιατορίων.

Η «Κίπρις» (Κύπρος), με τίτλο «656 εκ. ΤΛ τα έξοδα του προσωπικού του δημοσίου», αναφέρεται στον «κρατικό» προϋπολογισμό του 2018 και παραθέτει στοιχεία που αφορούν την αύξηση των κονδυλίων «υπουργείων», της «προεδρίας», της «βουλής», αλλά και πού σημειώνονται μειώσεις δαπανών. Αλλού γράφει ότι προκηρύχθηκαν προσφορές για τον καθαρισμό των αποβλήτων του παραγωγικού σταθμού ηλεκτρισμού που μόλυνε το περιβάλλον κοντά στην Κερύνεια.

Η «Γενί Ντουζέν» (Φωνή του λαού), με τίτλο «Έρευνα στην αρχή ηλεκτρισμού για τις υπερωρίες», γράφει ότι το θέμα αυτό, που έχει προκαλέσει αντιδράσεις στην κοινή γνώμη, ερευνάται και φιλοξενεί δηλώσεις του πρώην «γενικού διευθυντή», που παραδέχεται ότι πλήρωσε στον οδηγό του υπερωρίες 66.500 ΤΛ (14.777 ευρώ), ενώ ο δημοσιογράφος της Χαβαντίς Μπασιαράν Ντιουζγκιούν είχε γράψει ότι το ποσό αυτό είναι 336.000 ΤΛ (70.000 ευρώ). Αλλού αναφέρεται στην απόφαση της «επιτροπής ακίνητης περιουσίας» για το ξενοδοχείο Τζιασμίν στην Κερύνεια, με δηλώσεις των δικηγόρων των ενδιαφερόμενων πλευρών και του «αντιπροέδρου» της «επιτροπής». Σε άλλο θέμα αναφέρει ότι ο Τσετίν Οζτοπράκ θα κηδευθεί σήμερα στη Λευκωσία.

Πηγή: ΚΥΠΕ

Keywords
Τυχαία Θέματα