Στην πεντάδα των κορυφαίων του 2021 Κοντίδης, Καριόλου και Λάππα

Στην τελική πεντάδα των κορυφαίων του 2021 της ΕΑΚ Κοντίδης, Καριόλου και Λάππα 

Η Ένωση Αθλητικογράφων Κύπρου (ΕΑΚ) ανακοίνωσε τις υποψηφιότητες σε ατομικά και ομαδικά αθλήματα. Έντονη φυσικά ήταν η παρουσία των δικών μας ιστιοπλόων. Στους άντρες Παύλος Κοντίδης και Αντρέας Καριόλου και στις γυναίκες Μαριλένα Μακρή και Νατάσα Λάππα ήταν υποψήφιοι για την τελική πεντάδα. 

Τρεις από τους τέσσερις τελικά τα κατάφεραν μέσα από την ψηφοφορία

των μελών της ΕΑΚ που ολοκληρώθηκε στα τέλη Δεκεμβρίου. Οι Αριστείς του 2021 αναδεικνύονται από τα μέλη της ΕΑΚ, με την τελική τους θέση να ανακοινώνεται στη διάρκεια της Γιορτής των Αρίστων, η οποία αποτελεί τη σημαντικότερη τελετή βράβευσης στην Κύπρο, εδώ και μισό αιώνα. 

Παύλος Κοντίδης και Αντρέας Καριόλου έχουν κερδίσει την παρουσία τους στην τελική πεντάδα στους άντρες και διεκδικούν την καλύτερη δυνατή θέση με τον Παύλο Κοντίδη να έχει πολλές πιθανότητες να είναι ο κορυφαίος της χρονιάς. Πέρα από τους Κοντίδη και Καριόλου στην πεντάδα συμπεριλήφθηκαν οι Αχιλλέως Γιώργος (Σκοποβολή), Γεωργίου Μάριος (Γυμναστική) και Τραΐκοβιτς Μίλαν (Στίβος). 

Στις γυναίκες στην τελική πεντάδα έχουμε την Νατάσα Λάππα για πρώτη φορά, ενώ η Μαριλένα Μακρή δεν κατάφερε να είναι και αυτή μέσα σ’ αυτήν, αν και τα επιτεύγματα της μέσα στο 2021 είναι αξιοθαύμαστα. Οι υπόλοιπες τέσσερις γυναικείες παρουσίες στην τελικά πεντάδα είναι οι ακόλουθες: Αντωνίου Κάλια (κολύμβηση), Αρτυματά Ελένη (στίβος), Ελευθερίου Άντρη (σκοποβολή) και Ιωαννίδου Στυλιάνα (στίβος). 

Η 49η Γιορτή των Αρίστων θα διεξαχθεί την Πέμπτη 10 Μαρτίου 2022, στο Δημοτικό Θέατρο Λευκωσίας και βρίσκεται υπό την αιγίδα του Κυπριακού Οργανισμού Αθλητισμού. Όπως κάθε χρόνο, έτσι και για την επικείμενη Γιορτή, έχει προσκληθεί ο Πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας κ. Νίκος Αναστασιάδης, ο οποίος θα κληθεί να απονείμει το Αριστείο της ΕΑΚ, που αποτελεί τη σημαντικότερη αθλητική διάκριση της Κύπρου. Στη Γιορτή των Αρίστων δίνει την παρουσία της σύσσωμη η πολιτική και η αθλητική ηγεσία της χώρας μας, τιμώντας έτσι πρωτίστως τους αθλητές, που με τις επιδόσεις τους τη χρονιά που πέρασε, έκαναν περήφανη την πατρίδα μας. 

Αποκορύφωμα της Γιορτής των Αρίστων αποτελεί η ανακοίνωση των κορυφαίων, που θα γίνει ζωντανά στο Θέατρο. Παραδοσιακά, η ΕΑΚ ανακοινώνει την τελική πεντάδα την 1η Ιανουαρίου, όπως αυτή προκύπτει από την ψήφο των μελών της οργάνωσης των αθλητικογράφων. Για τους Αριστείς του 2021, ψήφισε αριθμός-ρεκόρ μελών, αποδεικνύοντας τη σημασία που δίνουν οι αθλητικογράφοι στην ευθύνη που έχουν για ανάδειξη των κορυφαίων. 

Στα πλαίσια της συνεργασίας της ΕΑΚ με το Πανεπιστήμιο Λευκωσίας, την καταμέτρηση των ψήφων πραγματοποίησε γι΄ άλλη μια χρονιά ο καθηγητής στατιστικής Δρ Σταύρος Πουλούκας, πιστοποιώντας έτσι το αδιάβλητο της διαδικασίας. 

Keywords
Τυχαία Θέματα