Στην Ολομέλεια οι προϋπολογισμοί των Ημιρκατικών

Όλοι οι προϋπολογισμοί των Ημικρατικών στην Ολομέλεια την Παρασκευή (16/3)

Ενώπιον της Ολομέλειας θα τεθούν την ερχόμενη Παρασκευή οι προϋπολογισμοί όλων των ημικρατικών οργανισμών, σύμφωνα με τον Πρόεδρο της Επιτροπής Οικονομικών, Πρόεδρο του ΔΗΣΥ, Αβέρωφ Νεοφύτου.

Η Επιτροπή συνέχισε και σήμερα τη συζήτηση των προϋπολογισμών των ημικρατικών οργανισμών.

Σε δηλώσεις του ο κ. Νεοφύτου είπε πως η συγκεκριμένη χρονιά είναι πάρα πολύ ιδιάζουσα, πρώτον, γιατί συνεχίζεται η λανθασμένη τακτική που ακολουθείται εδώ και δεκαετίες οι προϋπολογισμοί των ημικρατικών οργανισμών

να κατατίθενται στη Βουλή πολύ αργά - αρκετοί ακόμα και μετά από την έναρξη του οικονομικού έτους για το οποίο εξετάζονται - και δεύτερον γιατί ήταν έτος προεδρικών εκλογών και η Βουλή παρέμεινε κλειστή τον Ιανουάριο μέχρι τις αρχές του Φεβρουαρίου.

«Έχουν τελειώσει τα δωδεκατημόρια και έδειξαν πλήρη κατανόηση τα κοινοβουλευτικά κόμματα ότι, και πάλι κατ’ εξαίρεση του κανόνα, θα είναι όλοι οι προϋπολογισμοί όλων των ημικρατικών οργανισμών που έχουν ήδη κατατεθεί στη βουλή, και καλύπτονται στη σημερινή συνεδρία, την ερχόμενη Παρασκευή θα είναι στην Ολομέλεια» σημείωσε.

Πρόσθεσε πως και οι τοποθετήσεις των κομμάτων θα ξεκαθαρίσουν στη συζήτηση της Ολομέλειας για την ψήφιση, τροποποίηση ή καταψήφιση των προϋπολογισμών.

Ο Πρόεδρος της Επιτροπής μίλησε για «πολιτική πράξη υπευθυνότητας εκ μέρους τη Βουλής που στέλνει το μήνυμα ότι δεν υπάρχει ούτε μεμονωμένος Βουλευτής, ούτε κοινοβουλευτική ομάδα, είτε είναι στην κυβερνητική πλευρά είτε στην αντιπολίτευση, που θα ήθελε έστω και μια μέρα να καθυστερήσει αυτό που είναι ιερό: να πληρωθεί και ο τελευταίος εργαζόμενος στους ημικρατικούς οργανισμούς στη μέρα του».

Ο Βουλευτής του ΑΚΕΛ Στέφανος Στεφάνου είπε ότι τα κόμματα συμφώνησαν ότι την ερχόμενη Παρασκευή, κατ’ εξαίρεση, στην ατζέντα της Ολομέλειας θα βρίσκονται δεκαέξι προϋπολογισμοί, καθώς έχουν εξαντληθεί τα δωδεκατημόρια και με αυτό τον τρόπο η Βουλή θέλει να τους διευκολύνει στη λειτουργία τους.

Για «εγκληματική αμέλεια των ΔΣ των ημικρατικών» μίλησε ο Πρόεδρος του Κινήματος Οικολόγων Γιώργος Περδίκης και για «διαδικασία εξπρές που έχει υποβαθμίσει απαράδεκτα το καθήκον των βουλευτών να εξασκούν κοινοβουλευτικό έλεγχο».

Ο κ. Περδίκης αναφέρθηκε σε πρόχειρο έλεγχο, γεμάτο ανεπάρκειες και κενά, που έχει ως αποτέλεσμα «ένα δεύτερο κακό: τις δεσμεύεις κονδυλίων».

Το Κίνημα Οικολόγων, είπε ο Γιώργος Περδίκης, θα προσέλθει την Παρασκευή στην Ολομέλεια με σωρεία δεσμεύσεων σε κονδύλια για να εξεταστούν εκ των υστέρων και θα καταθέσει αρκετές τροπολογίες.

«Μας φαίνεται περίεργο πώς ένας ημικρατικός οργανισμός, παραβιάζοντας τη νομοθεσία έφερε ενώπιον μας να εγκρίνουμε την αγορά υπηρεσιακού αυτοκινήτου» ανέφερε. Παράλληλα έκανε αναφορά σε κονδύλι που περιλαμβάνεται σε άλλο προϋπολογισμό για έξοδα παραστάσεως του διευθυντή ύψους 6 χιλιάδων ευρώ και μίλησε για εξωφρενικές καταστάσεις στους ημικρατικούς που πρέπει να τύχουν περαιτέρω κοινοβουλευτικού ελέγχου.

ΚΥΠΕ

Keywords
Τυχαία Θέματα