Στην Κούβα ο Ιάπωνας Πρωθυπουργός λόγω Βορείου Κορέας

Ο Ιάπωνας πρωθυπουργός Σίνζο Άμπε είναι ο πρώτος ηγέτης της Ιαπωνίας που επισκέπτεται την Κούβα, καλώντας για μία δυναμική διεθνή αντίδραση κατά του πυρηνικού προγράμματος της Βόρειας Κορέας, στη διάρκεια των συνομιλιών του, με τον Φιντέλ Κάστρο, πρώην ηγέτη της Κούβας.

Η Κούβα, μαζί με την Κίνα υποστηρίζει διπλωματικά τη Βόρεια Κορέα, ενώ συμμετέχει και στο Κίνημα των Αδεσμεύτων που οργανώθηκε το 1961, για τις χώρες που δεν ήθελαν να τοποθετηθούν με την πλευρά των ΗΠΑ

ή της Σοβιετικής Ένωσης.

Η Βόρεια Κορέα έχει επιταχύνει τις δοκιμές βαλλιστικών πυραύλων αλλά και τις πυρηνικές δοκιμές που πραγματοποιεί, σε ανησυχητικό βαθμό κατά τη χρονιά που διανύουμε, ενώ έχει ανακοινώσει ότι είναι πλέον ικανή να τοποθετήσει πυρηνική κεφαλή σε βαλλιστικό πύραυλο.

Μια τέτοια εξέλιξη προκαλεί ουσιαστική ανησυχία για την ασφάλεια της Νότιας Κορέας και της Ιαπωνίας στις ΗΠΑ, ενώ αμερικανικά στρατηγικά βομβαρδιστικά Β-1Β, πραγματοποίησαν πτήσης αμυντικής ισχύος, πάνω από τη Νότια Κορέα κατά τις δύο τελευταίες εβδομάδες.

Η συνάντηση του Ιάπωνα πρωθυπουργού με τον Φιντέλ Κάστρο, ήταν διάρκειας 70 λεπτών, ενώ ο Κάστρο επισκέφτηκε τη Χιροσίμα, το 2003.

Keywords
Τυχαία Θέματα