Στη Σμύρνη η συνάντηση Κοτζιά - Τσαβούσογλου

Επίσκεψη στη Σμύρνη αναμένεται να πραγματοποιήσει σήμερα ο ΥΠΕΞ της Ελλάδας, Νίκος Κοτζιάς, για την τελετή επαναλειτουργίας του ανακαινισμένου ελληνικού προξενείου, στο περιθώριο της οποίας θα έχει συνάντηση με τον Τούρκο ομόλογό του, Μεβλούτ Τσαβούσογλου.

Οι δύο ΥΠΕΞ θα συζητήσουν ζητήματα, που σχετίζονται με τις διμερείς σχέσεις.

Θα είναι η πρώτη συνάντηση των δύο ΥΠΕΞ, μετά την απελευθέρωση των δυο Ελλήνων αξιωματικών, Άγγελου Μητρετώδη και Δημήτρη Κούκλατζη.

Σημειώνεται ότι η τελετή ήταν

προγραμματισμένη να πραγματοποιηθεί στις 2 Μαρτίου, αλλά είχε αναβληθεί, λόγω της σύλληψης των δυο Ελλήνων στρατιωτικών στην Αδριανούπολη.

Οι κύριοι Κοτζιάς και Τσαβούσογλου είχαν σύντομη συνάντηση μαζί με τον ΥΠΕΞ, Νίκο Χριστοδουλίδη, στις 31 Αυγούστου στο περιθώριο ανεπίσημης συνάντησης των ΥΠΕΞ της Ε.Ε. στη Βιέννη.

Η Λευκωσία αναμένει με ιδιαίτερο ενδιαφέρον την πραγματοποίηση της συνάντησης, καθώς στη διάρκεια της αναμένεται να διαφανεί αν ο επικεφαλής της τουρκικής διπλωματίας επιθυμεί όντως να ανταλλάξει απόψεις επί της ουσίας του Κυπριακού, δηλαδή στα κομβικά θέματα ασφάλειας, εγγυήσεων και κατοχικού στρατού.

Keywords
Τυχαία Θέματα