Υποβάλλει παραίτηση ο Μορφάκης Σολομωνίδης του Συνδέσμου Γονέων

Την παραίτηση του για λόγους αρχής υποβάλλει ο Πρόεδρος της Παγκύπριας Συνομοσπονδίας Δημοτικής Εκπαίδευσης, Μορφάκης Σολομωνίδης.

Συγκεκριμένα, ο κ. Σολομωνίδης, παραιτείται από την θέση του καθότι αναλαμβάνει θέση τεχνοκράτη σε πολιτικό κόμμα.

Επίσημα η παραίτηση του θα τεθεί την Τρίτη (4/9) στο πλαίσιο συνέλευσης της Συνομοσπονδίας στην Xοιροκοιτία όπου αναμένεται να αξιολογηθούν και τα μέτρα τα οποία εξήγγειλε η ΠΟΕΔ.

Αυτούσια η επιστολή παραίτησης του:

«Με πλήρη επίγνωση της πράξης μου υποβάλλω γραπτώς την παραίτηση μου από τη

θέση του Προέδρου της Συνομοσπονδίας μας, μια θέση που υπηρέτησα με ανιδιοτέλεια, σεβασμό, εργατικότητα και πάντα για το συμφέρον των Παιδιών μας.

Ενημερωτικά θα αναλάβω καθήκοντα Γενικού Διευθυντή (τεχνοκρατική θέση) σε Πολιτικό Κόμμα. Θα ήταν ενάντια στις αρχές και τα πιστεύω μου να παραμείνω στη θέση μου παρόλο που η θητεία μου τελειώνει πολύ σύντομα και παράλληλα να εξασκώ τα νέα μου καθήκοντα. Την παραίτηση μου υπέβαλα πρώτα στον εξαίρετο συνεργάτη και αγαπητό φίλο Αν. Πρόεδρο Σωτήρη Χριστοφή εδώ και μέρες αλλά επειδή απουσίαζε στο εξωτερικό μου ζήτησε να την στείλω σήμερα με την επιστροφή του.

Βρεθήκαμε αντιμέτωποι με αρκετές δυσκολίες, καταβάλαμε προσπάθειες με γνώμονα τα καλώς νοούμενα συμφέροντα των παιδιών μας, της παιδείας αλλά και του Τόπου γενικότερα για επίλυση εκπαιδευτικών και κοινωνικών προβλημάτων.

Επιβάλλεται λοιπόν η ταχύτερη υλοποίηση της Εκπαιδευτικής Μεταρρύθμισης και ο εκσυγχρονισμός και βελτίωση των εκπαιδευτικών δομών που θα αλλάξουν τα δεδομένα της επόμενης γενιάς. Είναι καιρός πλέον να υιοθετηθεί ένα σύγχρονο μοντέλο εκπαίδευσης, που να παρέχει όλα τα εκπαιδευτικά εφόδια στα παιδιά μας, αλλά και τα εργαλεία για να αναδείξουν την προσωπικότητα και τις δεξιότητες τους.

Με πολλούς από σας ξεκινήσαμε ένα συναρπαστικό ταξίδι πριν χρόνια σήμερα όμως, μετά από μια κοινή πορεία τόσων ετών έφτασε η στιγμή να σας αποχαιρετήσω και να σας ευχαριστήσω για την άριστη συνεργασία που είχα μαζί σας. Είναι φυσιολογικό μετά από τόσα χρόνια συνεργασίας να νοιώθω λίγο αμήχανα τη στιγμή αυτή που σας ανακοινώνω την αποχώρηση μου από τη Συνομοσπονδία.

Η έννοια του εθελοντισμού συνδέεται με την αλληλεγγύη και την ανιδιοτελή προσφορά. Ο εθελοντισμός εκφράζεται με πολλούς τρόπους, ο καθένας από αυτούς με τη δική του έκταση και μέθοδο δράσης. Κοινό χαρακτηριστικό όμως όλων είναι η προσπάθεια τους, στη θεμελίωση των δικαιωμάτων όλων των πολιτών. Στη σημερινή εποχή ο εθελοντισμός έχει καθιερωθεί ως ο θεσμός εκείνος, που συμβάλει στην αντιμετώπιση των κοινωνικών, οικονομικών και περιβαλλοντικών προβλημάτων και καλείται να αναπληρώσει τα κενά που δημιουργεί η αδυναμία του κράτους και οι μηχανισμοί της αγοράς.

Ο εθελοντισμός δεν είναι απλά ένας όρος, είναι στάση ζωής και δρα εποικοδομητικά στο κοινωνικό στερέωμα καθώς αφορά όλους, ανεξάρτητα από κοινωνικές και οικονομικές διακρίσεις. Προάγει την ενεργή συμμετοχή των πολιτών και ενδυναμώνει την κοινωνική αλληλεγγύη και συνοχή. Συνδυάζει τα στοιχεία της ελεύθερης βούλησης και επιλογής, με την ένταξη σε ένα πρόγραμμα δράσης. Ως ελεύθερη απόφαση είναι προσωπική υπόθεση, είναι τρόπος ζωής και ατομική πειθαρχία. Η αναγκαιότητα του εθελοντισμού πρέπει να είναι δεδομένη γιατί ο εθελοντισμός: Φέρνει τους ανθρώπους πιο κοντά και βοηθάει στο να επιλυθούν αρκετά κοινωνικά προβλήματα, αναπτύσσει νέες ικανότητες, ανεβάζει το ηθικό των ατόμων ή ομάδων που χρειάζονται βοήθεια και αυξάνει τη δυνατότητα ενεργούς συμμετοχής των νέων στη ζωή και την εργασία.

Είμαι σίγουρος ότι θα συνεχίσετε με όλες σας τις δυνάμεις να προσφέρετε για το καλό των Παιδιών μας.

Δηλώνω ότι θα παραμείνω απλός εθελοντής και πάντα δίπλα στους Οργανωμένους γονείς».

Keywords
Τυχαία Θέματα