Στη λίστα του ΑΚΕΛ το όνομα του Γιάννη Παναγιώτου

Ο Γιάννης Παναγιώτου το τρίτο πρόσωπο στην εξίσωση των Προεδρικών Εκλογών για το ΑΚΕΛ. Παρασκευή το Πολιτικό Γραφείο, Σάββατο η Κεντρική Επιτροπή.

Από την περασμένη Τρίτη είχαμε γράψει για την ύπαρξη τρίτου προσώπου το οποίο μάλιστα όπως είχαμε αναφέρει δεν προσομοιάζει σε καμιά περίπτωση με αυτό του Μάικ Σπανού. Δυο μέρες τώρα οι πληροφορίες του Sigmalive έκαναν λόγο για την ύπαρξη ενός τρίτου προσώπου, το οποίο στα ψηλά δώματα της Εζεκία Παπαϊωάννου

κρατούσαν ως επτασφράγιστο μυστικό.

Το πρόσωπο αυτό, δεν είναι άλλο από αυτό του Γιάννη Παναγιώτου, του 36χρονου πρώην Προέδρου της ΝΕΔΗΚ. Μάλιστα, όπως μαθαίνει το Sigmalive, η συγκεκριμένη περίπτωση δεν έχει μείνει στα ρηχά, αλλά υπήρξε και εις βάθος διερεύνηση του ενδεχομένου αυτού, με αποτέλεσμα να μην είναι απίθανο το συγκεκριμένο όνομα να τεθεί ενώπιον τόσο του Πολιτικού Γραφείου όσο και της Κεντρικής Επιτροπής του ΑΚΕΛ, στις συνεδρίες της Παρασκευής και του Σαββάτου αντίστοιχα.

Ο Γιάννης Παναγιώτου είναι 36 ετών, πτυχιούχος Φιλοσοφίας, Παιδαγωγικής και Ψυχολογίας της Φιλοσοφικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών, κάτοχος μεταπτυχιακού στην Εκπαιδευτική Πολιτική και στην Εκπαιδευτική Έρευνα ενώ κατέχει και δίπλωμα στη Μάθηση και Ανάπτυξη του Chartered Institute of Personnel and Development (CIPD). Έχει εργαστεί στη Βουλή των Αντιπροσώπων ως Επιστημονικός Συνεργάτης, υπεύθυνος για την παρακολούθηση των Επιτροπών Παιδείας, Εσωτερικών, Άμυνας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων. Εργάζεται στο Υπουργείο Οικονομικών ως Λειτουργός Επιμόρφωσης της Κυπριακής Ακαδημίας Δημόσιας Διοίκησης, σε τομείς που έχουν να κάνουν με την ανάπτυξη ανθρώπινου δυναμικού, με εξειδίκευση στη Διευθυντική Ανάπτυξη και τον Στρατηγικό Προγραμματισμό. Διετέλεσε Πρόεδρος και Αντιπρόεδρος της Εθνικής Φοιτητικής Ένωσης Κυπρίων (ΕΦΕΚ) Αθήνας, Γραμματέας Διεθνών Σχέσεων της Παγκύπριας Ομοσπονδίας Φοιτητικών Ενώσεων (ΠΟΦΕΝ). Ήταν Γενικός Γραμματέας του Συμβουλίου Νεολαίας Κύπρου (ΣΥΝΚ), Πρόεδρος της Νεολαίας του Δημοκρατικού Κόμματος (ΝΕΔΗΚ) και μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου του Οργανισμού Νεολαίας Κύπρου (ΟΝΕΚ), ενώ ως στέλεχος του ΔΗΚΟ έχει διατελέσει Βοηθός Γενικός Οργανωτικός Γραμματέας, μέλος της Κεντρικής Επιτροπής και μέλος του Εκτελεστικού Γραφείου. Ήταν επίσης υποψήφιος για τις προηγούμενες Ευρωεκλογές.

Θα πρέπει να αναφέρουμε ότι παραμένει αδιευκρίνιστο ακόμα το κατά πόσο υπάρχει θετική ανταπόκριση από τον κ. Παναγιώτου, κάτι που αναμένεται να διαφανεί το αμέσως επόμενο διάστημα.

Αν τελικά προχωρήσει η περίπτωση αυτή, θα συνιστά μια ξεκάθαρη αλλαγή στις προτεραιότητες που μέχρι τώρα είχαν τεθεί από το ΑΚΕΛ ενόψει Προεδρικών, καθώς πρόκειται για άτομο άρρηκτα συνδεδεμένο με το ΔΗΚΟ. Στελέχη μάλιστα με τα οποία έχουμε επικοινωνήσει, ανέφεραν ότι η χθεσινή διάψευση από το Μάκη Κεραυνό, με τον τρόπο που έχει γίνει δεν είναι καθόλου τυχαία επικοινωνιακά, καθώς τόνιζε την υποψηφιότητα Νικόλα Παπαδόπουλου, που είναι ο υποψήφιος του ΔΗΚΟ, αντί να περιοριστεί μόνο στο ότι ο Μάκης Κεραυνός δεν ενδιαφέρεται να είναι υποψήφιος για τις Προεδρικές Εκλογές.

Σταύρος Μαλάς και Άντρος Κυπριανού, παραμένουν φυσικά τα σίγουρα ονόματα που βρίσκονται στο τραπέζι από μέρους του κόμματος, χωρίς ωστόσο να αποκλείονται και τα οποιαδήποτε άλλα ονόματα, όπως έχει αποδειχθεί άλλωστε, αρκετές φορές μέχρι αυτή τη στιγμή, στις μέχρι τώρα ζυμώσεις στο κόμμα της αριστεράς.

Keywords
Τυχαία Θέματα