«Στη Γερμανία δεν είναι αυτοσκοπός το πρόστιμο για τη μη χρήση μάσκας»/ΒΙΝΤΕΟ

Στη εκπομπή Μεσημέρι και Κάτι μίλησε ο Κύπριος φοιτητής της Γερμανίας, Αρτέμης Μιχαήλ, εξηγώντας την κατάσταση που επικρατεί με την πανδημία του κορωνοιού, τα μέτρα που επιβλήθηκαν αλλά και το μερικό lockdown που αναμένεται να εφαρμοστεί από τις 2 Νοεμβρίου.

Αρχικά ανέφερε ότι, «η κατάσταση εδώ δεν έχει αλλάξει και τόσο δραματικά, το προηγούμενο lockdown δεν ήταν όπως στην Κύπρο, δεν είχαμε

περιοριστικά μέτρα στην διακίνηση. Το τωρινό είναι ακόμη πιο μερικό γιατί τα σχολεία και τα καταστήματα λιανικού εμπορίου μένουν ανοικτά».

Στη συνέχεια είπε πως: «Ο περιορισμός που υπάρχει τώρα είναι στην συνάθροιση σε δημόσιους  χώρους. Οι συναθροίσεις περιορίζονται στα 10 άτομα, τα οποία πρέπει να προέρχονται μόνο από 2 νοικοκυριά».

Δείτε εδώ: Πώς μπορεί να αποτραπεί ένα γενικό lockdown-Τι αποκαλύπτει νέα έρευνα

Παράλληλα, εξήγησε πως δεν έχουν περιορισμό στην μετακίνηση αλλά τους γίνεται σύσταση να αποφεύγουν τις άσκοπες μετακινήσεις και τα ταξίδια εκτός αν υπάρχει λόγος υγείας. Επίσης, απαγορεύεται η διανυκτέρευση τουριστών.

Αναφερόμενος στο lockdown δήλωσε ότι:

«Ανησυχούμε αλλά η Γερμανία είναι ένα κράτος το οποίο είναι καλά στελεχωμένο στην υγεία, υπάρχουν πολλές ΜΕΘ. Το lockdown  που γίνεται τώρα, γίνεται κυρίως για να αποφευχθεί την περίοδο των Χριστουγέννων».

Μεγάλη εντύπωση προκάλεσε η αναφορά του στον αριθμό των κρουσμάτων λέγοντας πως τον Απρίλιο το ρεκόρ κρουσμάτων σε μια ημέρα ήταν 6 χιλιάδες ενώ τώρα έφτασε τις 15 χιλιάδες.

Για την υποχρεωτική χρήση μάσκας είπε πως «υπάρχει επιβολή προστίμου για την μη χρήση μάσκας αλλά όχι σε μεγάλο βαθμό. Δεν είναι αυτοσκοπός το πρόστιμο, κυρίως υπάρχει σύσταση. Συνήθως γίνονται συστάσεις από άτομα που φοράνε μάσκα σε αυτούς που δεν φοράνε». 

Κλείνοντας είπε ότι στο πρώτο κύμα της πανδημίας έμεινε Γερμανία για να προστατεύσει τους δικούς του, ενώ συμπλήρωσε πως τώρα δεν έχει σκοπό να έρθει Κύπρο από την στιγμή που το πανεπιστήμιο δεν ανακοινώνει εξετάσεις μέσω διαδικτύου.

Διαβάστε ακόμη:

 Ελλάδα: Αύριο ανακοινώνονται νέα μέτρα-Lockdown σε Θεσσαλονίκη, Λάρισα, ΡοδόπηΣήμερα τα τριακόσια δωρεάν τεστ κορωνοϊού σε κατοίκους της Π. Χρυσοχούς

Keywords
Τυχαία Θέματα
Στη Γερμανία, ΒΙΝΤΕΟ,sti germania, vinteo