Στη διαπασών ο ύμνος στο Μπαρτσελόνα - Σεβίλλη

Σε εξαιρετικά μεγάλη ένταση θα ηχήσει ο ισπανικός εθνικός ύμνος, την Κυριακή το βράδυ, στο "Βιθέντε Καλντερόν" για να μην γίνουν αντιληπτές οι αποδοκιμασίες προς αυτόν από οπαδούς της Μπαρτσελόνα.

Οι πρωινές πρόβες στο γήπεδο που θα φιλοξενήσει τον τελικό του Copa del Rey, ανάμεσα σε Μπαρτσελόνα και Σεβίλλη το βράδυ της Κυριακής, έδειξαν το δρόμο. Στο "Βιθέντε Καλντερόν", ο ισπανικός εθνικός ύμνος - ο οποίος είναι προγραμματισμένο να "παίξει" πριν την έναρξη του ματς - θα ηχήσει με μεγαλύτερη ένταση της συνηθισμένης, τόσο ώστε να μπορεί

να ακούγεται περίπου 2,5 χιλιόμετρα πέριξ του γηπέδου της Ατλέτικο Μαδρίτης.

Υπάρχει λόγος. Οι οπαδοί της Μπαρτσελόνα πέραν των "εστελάδας" (σημαιών που υποδηλώνουν την απόσχιση της Καταλωνίας από την υπόλοιπη Ισπανία), που τελικά τους επετράπη να φέρουν στο γήπεδο, αναμένεται να αποδοκιμάσουν τον εθνικό ισπανικό ύμνο. Με την ένταση μεγαλύτερη της συνηθισμένης, οι αποδοκιμασίες προς τον εθνικό ύμνο αναμένεται να καλυφθούν ή εν τέλει να υποβαθμιστούν. Αξίζει να σημειωθεί ότι δεν είναι η πρώτη φορά που συμβαίνει. Και σε άλλους αντίστοιχους τελικούς Copa del Rey - με την Μπαρτσελόνα συμμετέχουσα - έχει εφαρμοστεί η εν λόγω μέθοδος.

Keywords
Τυχαία Θέματα