Στεφάνου: Τι αλλάζει στο ΑΚΕΛ, οι προκλήσεις στο Κυπριακό & η Αμμόχωστος (VID)

Στο Πρωτοσέλιδο φιλοξενήθηκε ο νέος Γενικός Γραμματέας του ΑΚΕΛ Στέφανος Στεφάνου, ο οποίος μίλησε για το Κυπριακό και τις νέες προκλήσεις στην Αμμόχωστο, αλλά και για τα επόμενα βήματα του σε ότι αφορά το κόμμα.

Διαβάστε ακόμη: Στεφάνου: Δύσκολες μέρες όχι μόνο για το ΑΚΕΛ, αλλά και για την κοινωνία

Αρχικά μίλησε για την επικοινωνία που είχε που είχε με το Πρόεδρο της Δημοκρατίας

Νίκο Αναστασιάδη, τονίζοντας ότι η κατάσταση είναι η δυσκολότερη από το 1974. «Δεν βρεθήκαμε ποτέ τόσο κοντά στη διχοτόμηση και με την Τουρκία να μιλάει ανοικτά για λύση δύο κρατών».

Πρόσθεσε ότι η Κυβέρνηση κακώς υποτίμησε τις βλέψεις της Τουρκίας για την Αμμόχωστο. «Δεν παίρνεις τη νίκη όταν αμύνεσαι συνεχώς. Χρειάζεται να επιτίθεσαι κιόλας». Συνεχίζοντας εξήγησε ότι δεν φτάνουν οι επιστολές προς τον διεθνή παράγοντα. «Το ΑΚΕΛ έδωσε στον Πρόεδρο τις πρωτοβουλίες που πρέπει να πάρει».

Πρόσθεσε ότι η Τουρκία προβάλει ως επιχείρημα το φυσικό αέριο, ρίχνοντας ευθύνες στους Ελληνοκύπριους. «Εμείς μπορούμε να ανατρέψουμε το επιχείρημα της Τουρκίας συνδυάζοντας τη λύση του Κυπριακού με το φυσικό αέριο».

Στη συνέχεια ο κύριος Στεφάνου μίλησε και για την εκλογή του στην ηγεσία του κόμματος, τονίζοντας ότι η σκληρότητα της πολιτικής δεν εκφράζεται μόνο μέσα από τη διαφωνία.

Συνεχίζοντας διευκρίνισε ότι το ΑΚΕΛ έχει σοβαρές διαφωνίες με τη Κυβέρνηση με κύριο θέμα τη διαφθορά. Εξήγησε ότι οι πολίτες θεωρούν ότι το ΑΚΕΛ είναι μέρος του προβλήματος και αυτό έγινε λόγω κακών πρακτικών του παρελθόντος.

«Το ΑΚΕΛ δεν θα αναζητεί την αντιπαράθεση για χάρη της αντιπαράθεσης, αλλά εκεί που διαφωνεί θα συνεχίσει να διαφωνεί για να προστατέψει την κοινωνία».

Ο Γενικός Γραμματέας ανέφερε ότι η Κεντρική Επιτροπή του κόμματος ανανεώθηκε κατά 33%, ενώ μειώθηκε και ο μέσος όρος ηλικίας. «Θα κάνουμε καταστατικό συνέδριο για να κάνουμε αλλαγές που θα μας βοηθήσουν». Συμπλήρωσε ότι θα γίνουν αλλαγές για να ενισχυθεί η διαδραστική και αμφίδρομη σχέση της κοινωνίας με το ΑΚΕΛ.   

Ο κύριος Στεφάνου μίλησε και για το ΕΛΑΜ ξεχωρίζοντας την ηγεσία του ΕΛΑΜ από όσους το ψήφισαν. «Υπάρχει αρκετός κόσμος ο οποίος είναι περιθωριοποιημένος και μέσα στη φτώχια. Αυτούς που ψήφισαν ΕΛΑΜ πρέπει να τους προσεγγίσουμε, να τους εξηγήσουμε ποια είναι η πηγή της δυστυχίας τους». Καταληκτικά ανέφερε ότι «δεν μπορείς να χαϊδεύεις το θεριό, αλλά να είσαι απέναντι».

Δείτε το βίντεο: 

Keywords
Τυχαία Θέματα