Διχάζει η στρατιωτική παρέλαση γυναικών σε ψηλοτάκουνα στην Ουκρανία (ΒΙΝΤΕΟ)

Το Υπουργείο Άμυνας της Ουκρανίας υπερασπίστηκε την απόφασή του να εκπαιδεύσει γυναίκες στρατιώτες να κάνουν παρέλαση σε ψηλά τακούνια, μετά από κατακραυγή από ορισμένους βουλευτές.

Γυναίκες από τις ουκρανικές ένοπλες δυνάμεις θα λάβουν μέρος σε παρέλαση για να τιμήσουν την 30η επέτειο της ανεξαρτησίας της χώρας από τη Σοβιετική Ένωση στις 24 Αυγούστου, σύμφωνα με δήλωση του επίσημου πρακτορείου ειδήσεων του υπουργείου Άμυνας, Army Inform.

Εκπαιδεύονται δύο φορές την ημέρα δήλωσε ο Στρατηγός Eugene

Balabushka στο Army Inform.

Όπως σημειώνει δημοσίευμα του CNN, η  Ιβάνα Μεντβίντ, μαθήτρια  στο Στρατιωτικό Ινστιτούτο του Εθνικού Πανεπιστημίου του Τάρα Σεβτσένκο του Κιέβου, εκπαιδεύεται για περισσότερο από ένα μήνα. «Σήμερα, για πρώτη φορά, η πρόβα  πραγματοποιείται με ψηλοτάκουνα», είπε στο Army Inform. «Είναι λίγο πιο δύσκολο από ό, τι  με τις μπότες, αλλά προσπαθούμε». Ωστόσο, η απόφαση για παρέλλαση σε ψηλά τακούνια εξόργισε ορισμένους βουλευτές.

Η Έλενα Κοντράτιουκ, αναπληρώτριας πρόεδρος του Ουκρανικού κοινοβουλίου, συντάχθηκε με μέλη του κοινοβουλίου από τη διακομματική ομάδα «Ίσες Ευκαιρίες» για να καλέσει τον υπουργό Άμυνας Αντρέι Ταράν να επανεκτιμήσει την απόφαση του για τις γυναίκες στρατιώτες να φορούν τακούνια ενώ παρελαύνουν.

Η Όλγα Στεφανσινά, αντιπρόεδρος της Ευρωπαϊκής και Ευρωατλαντικής Ολοκλήρωσης της Ουκρανίας, η Μαρίνα Λαζένμπαγια  υπουργός κοινωνικής πολιτικής, η Γιούλια Λαπουτίνα, υπουργός βετεράνων και η Yekaterina Levchenko, κυβερνητική απεσταλμένή για την πολιτική για τα φύλα, υπέγραψαν κοινή δήλωση επικρίνοντας την απόφαση.

«Τα τακούνια είναι ασυμβίβαστα με την ικανότητα μάχης των στρατιωτών, και ένα" Πρωσικό "βήμα σε μια παρέλαση με τέτοια παπούτσια είναι ηθελημένη βλάβη στην υγεία των στρατιωτών», αναφέρει η δήλωση που δημοσιεύτηκε στη σελίδα Facebook της Stefanishina την Παρασκευή.

Υπάρχουν 57.000 γυναίκες που υπηρετούν στις ουκρανικές ένοπλες δυνάμεις, σύμφωνα με το δημοσίευμα, και η χώρα εισάγει πρότυπα του ΝΑΤΟ, βάσει των οποίων εφαρμόζεται η αρχή της ισότητας των δικαιωμάτων και των υποχρεώσεων των στρατιωτών, ανεξάρτητα από το φύλο.

Σε απάντηση στην κριτική, το υπουργείο Άμυνας ανέβασε μια σειρά από φωτογραφίες στο Facebook γυναικών σε ένοπλες δυνάμεις  από άλλους στρατούς που φορούσαν ψηλά τακούνια.

Ωστόσο, η Stefanishina επισημαίνει ότι ενώ οι στρατοί ορισμένων χωρών μελών του ΝΑΤΟ επιτρέπουν τα ψηλά τακούνια στις γυναίκες ως μέρος της στολής τους, δεν φοριούνται κατά την διάρκεια παρελάσεων.

Keywords
Τυχαία Θέματα