Σταθερά στα ύψη οι τιμές του κρέατος- Έχει την τιμητική του το αρνάκι (ΒΙΝΤΕΟ)

Με το χρόνο να μετρά αντίστροφα για τις γιορτές, ο κόσμος έσπευσε στα κρεοπωλεία για να προλάβει την αύξηση των τιμών στο κρέας.

Τις τιμές αλλά και το είδος που προτιμά αυτή την περίοδο ο καταναλωτής, σχολίασε στην εκπομπή Πρωτοσέλιδο ο Πρόεδρος του Παγκύπριου Συνδέσμου Κρεοπωλών, Κώστας Λειβαδιώτης.

Αρχικά ανέφερε ότι η τιμή στο αρνάκι είναι γύρω στα 13 ευρώ και ότι η τιμή αυτή έχει παρατηρηθεί και πριν 15 χρόνια. Στην Ελλάδα, όπως ανέφερε πέρσι ήταν πολύ ψηλά, γύρω στα 15 ευρώ, ενώ φέτος θα είναι γύρω στα 13

με 14.

Κληθείς να απαντήσει πιο κρέας προτιμά ο κόσμος αυτή τη περίοδο, απάντησε ότι το αρνάκια τρώγεται δέκα φορές περισσότερο από την κανονική εβδομάδα. «Αν σφαζόντουσαν 3 χιλιάδες αρνιά την εβδομάδα τώρα θα σφαχτούν 30 χιλιάδες. Οι χοίροι αν σφαζόντουσαν 12 χιλιάδες τώρα θα σφαχτούν 15-16 χιλιάδες».

Όσον αφορά τις γαλοπούλες, σημείωσε ότι στην Κύπρο δεν τις προτιμούν παρόλο που πιο παλιά κάθε σπίτι είχε γαλοπούλα τις γιορτές. «Σήμερα ούτε ένα στα δέκα σπίτια δεν έχουν γαλοπούλας», τόνισε.

Επεσήμανε ότι η τιμή στο χοιρινό και μοσχάρι βρίσκεται στα ίδια επίπεδα με πέρσι. «Οι τιμές είναι αναλόγως του καταστήματος, της οικονομίας, της ποιότητας του κρέατος και περιποιήσεως του πελάτη».

Ο κ. Λειβαδιώτης ανέφερε ότι αυτή τη βδομάδα παρατηρείται μία έντονη κινητικότητα γιατί άκουσαν ότι θα ανέβουν οι τιμές 50 σεντ με ένα ευρώ πάνω την επόμενη βδομάδα.

Κλείνοντας, τόνισε ότι τρεις ημέρες πριν τα Χριστούγεννα και τρεις ημέρες πριν την Πρωτοχρονιά είναι οι μέρες με την μεγαλύτερη επισκεψιμότητα.

Διαβάστε επίσης: Τι λένε οι πολίτες για μηδενικό ΦΠΑ σε κρέατα και λαχανικά-«Δεν βλέπω διαφορά»

Δείτε όλα όσα ανέφερε:  

Keywords
Τυχαία Θέματα