Σταθάκης: «Η κυβέρνηση Τσίπρα θα ολοκληρώσει την τετραετία»

Τη βεβαιότητα ότι η κυβέρνηση είναι σταθερή και θα ολοκληρώσει την τετραετία, εξέφρασε ο υπουργός Οικονομίας της Ελλάδας Γιώργος Σταθάκης, μιλώντας σε εκδήλωση του Ελληνογερμανικού Επιμελητηρίου.

Όπως είπε χαρακτηριστικά ο υπουργός «δεν χάνουμε εκλογές με τίποτα, μπορούμε να πάμε και σε δύο και σε τρεις εκλογικές αναμετρήσεις, αλλά για τρία χρόνια δεν αμφισβητείται η σταθερότητα της κυβέρνησης».

Ο κ. Σταθάκης

ανέφερε ότι η οικονομία δείχνει δυναμισμό στη μεταποίηση, στις εξαγωγές και στον τουρισμό και σημείωσε ότι η ύφεση το 2015 αναμένεται να κλείσει στο 0,7% ή 0,6%, άρα το 2016, όπως είπε, θα είναι μία χρονιά με θετικό πρόσημο.

«Ελπίζουμε να συμβεί αυτό το 2016 - και γύρω από αυτό υπάρχουν μέτρα, όπως η ολοκλήρωση μεταρρυθμίσεων φιλικών προς τις επιχειρήσεις, νέοι χρηματοδοτικοί πόροι κλπ.» συμπλήρωσε.

Σε ό,τι αφορά το νέο αναπτυξιακό νόμο, που θα έλθει σύντομα προς ψήφιση στη Βουλή, ο υπουργός είπε ότι είναι πολύ διαφορετικός από τους προηγούμενους, με καινοτομίες στα χρηματοδοτικά εργαλεία αλλά και στους κλάδους που στηρίζει, ενώ για τις παραγωγικές ξένες επενδύσεις, είπε ότι θα προσφέρεται σταθερό περιβάλλον για επτά χρόνια, συμπεριλαμβανομένου και ενός σταθερού φορολογικού συστήματος.

Στην υποστήριξη της Γερμανίας σε αυτή τη δύσκολη περίοδο για την Ελλάδα, αναφέρθηκε στην ομιλία του ο Γερμανός πρέσβης στην Αθήνα Πέτερ Σόοφ.

«Αναζητούμε νέες ευκαιρίες ανάπτυξης, και για το 2016 προγραμματίζεται σειρά πρωτοβουλιών και δράσεων για τη στήριξη των ελληνικών εξαγωγών, την προσέλκυση επενδύσεων και την ανταλλαγή τεχνογνωσίας με τη Γερμανία» ανέφερε από την πλευρά του ο πρόεδρος του Ελληνογερμανικού Επιμελητηρίου Μιχάλης Μαΐλης.

Πηγή: ΚΥΠΕ

Keywords
Τυχαία Θέματα