Στάση εργασίας απο δικαστικούς επιδότες σε Λεμεσό - Λευκωσία

Άμεση ήταν η αντίδραση της Ένωσης δικαστικών επιδοτών, στο περιστατικό της σύλληψης συναδέλφου τους από αστυνομικό, την ώρα που μετέβη στο σπίτι του για να του επιδώσει κλήση για προσωπικές υποθέσεις.

Οι επιδότες πραγματοποίησαν το πρωί σε Λευκωσία και Λεμεσό στάση εργασίας μίας ώρας σε ένδειξη συμπαράστασης για την σύλληψης συναδέλφου τους.

Σε δηλώσεις του Μέλος της Ένωσης Επιδοτών Μαρίνος Βασιλείου, έκανε λόγο για κίνδυνο της σωματικής τους ακεραιότητας κάθε

φορά που πάνε να εκτελέσουν τα καθήκοντα τους.

«Είναι πάρα πολλά τα προβλήματα. Καταρχάς κινδυνεύει η σωματική μας ακεραιότητα. Χτυπώντας την πόρτα για να κάνουμε τη δουλειά μας, δε ξέρουμε ποιος θα μας ανοίξει και τι θα ακολουθήσει»

Οι παραπονούμενοι ανέφεραν πως με την αστυνομία υπάρχει καλή συνεργασία και έθεσαν θέμα συνοδείας τους από αστυνομικό κατά την εκτέλεση των καθηκόντων τους, κάτι που όμως δεν έγινε ποτέ αποδεκτό.

Ο Πρόεδρος Δικηγορικού Συλλόγου Λεμεσού Ανδρέας Μιχαηλίδης δήλωσε πως είναι πολύ σημαντικό οι επιδότες να μπορούν να εκτελούν τα καθήκοντα τους απρόσκοπτα. Ο Δικηγορικός Σύλλογος Λεμεσού καταδικάζει οποιαδήποτε ενέργεια από οποιοδήποτε προέρχεται η οποία έχει σκοπό να εμποδίσει επιδότη να εκτελέσει τα καθήκοντα του.

Η Ένωση επιδοτών και ο Δικηγορικός Σύλλογος Λεμεσού, χαιρέτισαν την απόφαση του Αρχηγού της Αστυνομίας Ζαχαρία Χρυσοστόμου να διατάξει ποινική και πειθαρχική έρευνα για το περιστατικό.

Keywords
Τυχαία Θέματα