Στάνο: Σημειώθηκε η καταδίκη της ρωσικής εισβολής από Τουρκία

Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή έχει σημειώσει τις προσπάθειες της Άγκυρας να μεσολαβήσει μεταξύ της Ρωσίας και της Ουκρανίας, καθώς και την καταδίκη της ρωσικής εισβολής από την Τουρκία, ενθαρρύνοντας ταυτόχρονα τη χώρα όπως και όλους τους εταίρους να συνεργαστούν στο πλαίσιο της απάντησης της ΕΕ, σημείωσε ο εκπρόσωπος της Κομισιόν για θέματα εξωτερικής πολιτικής Πίτερ Στάνο απαντώντας σε ερώτηση του ΚΥΠΕ για το πώς σχολιάζει η Κομισιόν τον βαθμό στον οποίο η Τουρκία έχει υιοθετήσει τις κυρώσεις

της ΕΕ κατά της Ρωσίας, ως υποψήφια προς ένταξη χώρα.

«Γενικότερα, η Τουρκία έχει τοποθετηθεί έντονα, καταδικάζοντας τη ρωσική επίθεση και υποστηρίζοντας την εδαφική ακεραιότητα της Ουκρανίας και συνυποστήριξε το ψήφισμα της Γενικής Συνέλευσης των Ηνωμένων Εθνών», σημείωσε, προσθέτοντας πως «αυτά είναι σημαντικά βήματα τα οποία και καλωσορίζουμε».

«Έχουμε σημειώσει τις προσπάθειες που έγιναν από την Τουρκία να διατηρήσει σχέσεις και να μεσολαβήσει μεταξύ των δύο πλευρών, όπως είδαμε στην Αττάλεια», συνέχισε.

«Συνεχίζουμε να συνεργαζόμαστε με την Τουρκία και όλους τους εταίρους μας, εξηγώντας την απάντηση της ΕΕ στην επιθετικότητα της Ρωσίας και ενθαρρύνοντας τη συνεργασία σε αυτό το πλαίσιο», όπως είπε.

Κληθείς να σχολιάσει κατά πόσο παραλήφθηκε η επιστολή του Υπουργού Εξωτερικών Ιωάννη Κασουλίδη προς τον Ύπατο Εκπρόσωπο Ζοζέπ Μπορέλ αναφορικά με τη συμμόρφωση της Τουρκίας με τις κυρώσεις της ΕΕ κατά της Ρωσίας, συμπεριλαμβανομένου του κλεισίματος του εναέριου χώρου, ο κ. Στάνο σημείωσε πως «δεν σχολιάζουμε δημόσια επικοινωνίες μεταξύ του Ύπατου Εκπροσώπου και των εταίρων».

«Εάν ο Ύπατος Εκπρόσωπος λάβει επιστολή ανταποκρίνεται πάντα με τον κατάλληλο τρόπο, όμως δεν παρέχουμε σχόλια για διπλωματική αλληλογραφία», πρόσθεσε.

Διαβάστε επίσης 

LIVE: Υπό πολιορκία οι ουκρανικές πόλεις – Ανησυχία για θανάτους αμάχων

Πηγή: ΚΥΠΕ 

Keywords
Τυχαία Θέματα
Στάνο, Σημειώθηκε, Τουρκία,stano, simeiothike, tourkia