Στα πραξικοπήματα του 1974 και 2016 σε Κύπρο και Τουρκία αναφέρεται ο Τατάρ

Ο ηγέτης της τουρκοκυπριακής κοινότητας, σε γραπτή ανακοίνωση που εξέδωσε αναφέρεται στα πραξικοπήματα σε Κύπρο και Τουρκία.

Όπως μεταδίδεται στα κατεχόμενα, ο Τουρκοκύπριος ηγέτης προέβη σε γραπτή δήλωση για την 49η επέτειο του πραξικοπήματος στην Κύπρο και την 7η επέτειο της απόπειρας πραξικοπήματος στην Τουρκία.

Στο μήνυμα του, ο Ερσίν Τατάρ αναφέρθηκε στο

πραξικόπημα του 1974, επιχειρώντας για μια ακόμη φορά να ερμηνεύσει από τη δική του σκοπιά τις δραματικές εξελίξεις της περιόδου και την τουρκική εισβολή που ακολούθησε.

«Η τρομοκρατική οργάνωση FETO (Κίνημα Γκιουλέν), υποστηριζόμενη και οργανωμένη από ξένες δυνάμεις, επιχείρησε πραξικόπημα στην Τουρκία στις 15 Ιουλίου 2016 με σκοπό να παραβιάσει τη θέληση του λαού και τη δημοκρατία, να διαιρέσει, να διαμελίσει και να υποδουλώσει την Δημοκρατία της Τουρκίας», αναφέρει στη συνέχεια η σχετική ανακοίνωση.

Ο κ. Τατάρ ισχυρίζεται ακόμη ότι «δηλώσεις ορισμένων Ελληνοκυπρίων ηγετών αμέσως μετά την απόπειρα πραξικοπήματος της τρομοκρατικής οργάνωσης FETO, όπως "αν είχαμε επιτεθεί στο βορρά το βράδυ της 15ης Ιουλίου και είχαμε αιχμαλωτίσει Τούρκους στρατιώτες, η Κύπρος θα ήταν και πάλι δική μας", δείχνουν μια άλλη σκοτεινή πλευρά της όλης υπόθεσης», όπως υποστήριξε.

Στο τέλος της ανακοίνωσης ο κ. Τατάρ «καταδικάζει τις χώρες που εξακολουθούν να προστατεύουν τα μέλη της FETO και όλα τα πραξικοπήματα κατά των ανθρωπίνων δικαιωμάτων και ελευθεριών, της δημοκρατίας και της βούλησης του λαού σε οποιαδήποτε χώρα του κόσμου».

Πηγή: ΚΥΠΕ

Keywords
Τυχαία Θέματα