Στα ευρωπαϊκά «σαλόνια» η κυπριακή σκοποβολή

Η κορυφαία σκοπευτική διοργάνωση της Ευρώπης για το 2016, οι Πανευρωπαϊκοί Αγώνες Σκοποβολής ολοκληρώθηκε την περασμένη Τρίτη, με την αποχώρηση των ξένων αποστολών από το Λονάτο της Ιταλίας… Εκεί όπου οι Κύπριοι αθλητές και αθλήτριες άφησαν τα διαπιστευτήρια της κυπριακής σκοποβολής στα «σαλόνια» της Γηραιάς Ηπείρου, επιβεβαιώνοντας τον τίτλο της «Μεγάλης Δύναμης» στο χώρο της ευρωπαϊκής και της παγκόσμιας σκοποβολής.

Δυο κυπριακές ομάδες (σκητ γυναικών και σκητ εφήβων) φιγουράρουν στον ευρωπαϊκό «Όλυμπο» ως πρωταθλήτριες Ευρώπης για το 2016, ενώ και ο νεαρός Νικόλας Βασιλείου, που εδώ

και χρόνια πέρασε στα ευρωπαϊκά σαλόνια, «θρονιάστηκε» από φέτος στο ρετιρέ της ευρωπαϊκής σκοποβολής! «Διαπιστευτήρια» μεγάλης σκοπεύτριας κατέθεσε και η «αργυρή» νικήτρια στο σκητ γυναικών Κωνσταντία Νικολάου, η οποία τράβηξε … κουπί και έκανε την αρχή, δείχνοντας το δρόμο στους υπόλοιπους, για την ολοκλήρωση του φετινού θριάμβου της κυπριακής αποστολής.

Πέρα από την κατάκτηση των τεσσάρων μεταλλίων, ξεχώρισαν με την εμφάνισή τους, ο πρωταθλητής μας στο διπλό τραπ Στέφανος Θεοδότου που έμεινε εκτός ημιτελικού για δυο δίσκους, και ο έφηβος σκητέρ Σωτήρης Αντωνίου, ο οποίος πέτυχε το ψηλότερο αποτέλεσμα στον προκριματικό (122/125) και πέρασε επικεφαλής στον ημιτελικό, όμως οι τρεις άστοχες βολές στον ημιτελικό (13/16) τον περιόρισαν στην 5η θέση της βαθμολογίας.

Οι πρωταθλητές μας στο σκητ Γιώργος Αχιλλέως και Ανδρέας Χάσικος που κτύπησαν από 121/125 δεν μπόρεσαν τελικά να διεκδικήσουν θέση στον ημιτελικό του σκητ ανδρών, όπου μετά από σιουτ οφ πέρασε αθλητής με 122/125 (ο Γερμανός Σβεν Κόρτε) ο οποίος τελικά κατέκτησε το χάλκινο μετάλλιο. Κοντά στο μετάλλιο πλησίασε και το δίδυμο μας του μικτού σκητ Νικόλας Βασιλείου και Άντρη Ελευθερίου, όμως παρά το γεγονός ότι ισοβάθμησαν με το ζεύγος της Τσεχίας (19/24) στους τρεις πρώτους βατήρες του ημιτελικού, αναγκάστηκαν να αποχωρήσουν λόγω του χαμηλού αποτελέσματος στον προκριματικό (93/100). Οι Τσέχοι τελικά, αγωνίστηκαν στον μικρό τελικό και κατέκτησαν το χάλκινο μετάλλιο.

Οι Ανδρέας Χάσικος και Άντρη Ελευθερίου, μετά το Λονάτο αναχώρησαν μαζί με τον προπονητή τους για το Τάραντο της Νότιας Ιταλίας όπου θα συνεχίσουν την Ολυμπιακή τους προετοιμασία

Τρίτη η Κύπρος

Με την κατάκτηση των τεσσάρων μεταλλίων, τριών χρυσών (εθνικές ομάδες σκητ γυναικών και εφήβων και Νικόλας Βασιλείου) και του ενός αργυρού (Κωνσταντία Νικολάου), η Κύπρος «σκαρφάλωσε» στην τρίτη θέση του πίνακα των μεταλλίων, εκεί όπου μπόρεσαν να γράψουν το όνομά τους 16 από τις 42 χώρες της Ευρώπης που συμμετείχαν στη φετινή διοργάνωση. Πρώτη στην κατάταξη βρίσκεται η οικοδέσποινα Ιταλία με 19 μετάλλια (10 χρυσά, 7 αργυρά και 2 χάλκινα), και δεύτερη η Ρωσία με 6 μετάλλια (3 – 1 – 2). Στη διοργάνωση μοιράστηκαν τελικά, 63 μετάλλια (21 από κάθε χρώμα).

Keywords
Τυχαία Θέματα