Σουδάν: Η Σαουδική Αραβία οργανώνει την απομάκρυνση πολιτών της

Η Σαουδική Αραβία έχει αρχίσει να οργανώνει την απομάκρυνση σαουδαράβων πολιτών και υπηκόων «αδελφών» χωρών από το Σουδάν, όπου έχει ξεσπάσει ένοπλη σύγκρουση, αναφέρει σε σημερινή ανακοίνωσή του το σαουδαραβικό υπουργείο Εξωτερικών.

Οι μάχες, που ξέσπασαν πριν από μια εβδομάδα στο Σουδάν, έχουν στοιχίσει τη ζωή σε τουλάχιστον 413 ανθρώπους ενώ οι τραυματίες ανέρχονται σε 3.551, σύμφωνα με τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας.

Στο μεταξύ, οι σουδανικές ένοπλες δυνάμεις ανακοίνωσαν σήμερα ότι συμφώνησαν να βοηθήσουν στην απομάκρυνση

ξένων υπηκόων, ενώ σποραδικά πυρά ακούγονται σε όλο το Χαρτούμ παρά τις υποσχέσεις από τις εμπόλεμες πλευρές για μια τριήμερη κατάπαυση του πυρός από χθες, Παρασκευή, για τη μουσουλμανική γιορτή Εΐντ αλ-Φιτρ.

Η ανακοίνωση του στρατού, στην οποία αναφέρεται ο αρχηγός των ενόπλων δυνάμεων Αμπντέλ Φάταχ αλ-Μπουρχάν, εκδόθηκε έπειτα από υποσχέσεις του αντίπαλου αρχηγού των Δυνάμεων Ταχείας Υποστήριξης (ΔΤΥ, RSF) Μοχάμεντ Χαντάν Νταγκαλό, γνωστού ως Χεμεντί, να ανοίξει τα αεροδρόμια για την απομάκρυνση πολιτών.

Εντούτοις μάχες σημειώνονται στο διεθνές αεροδρόμιο του Χαρτούμ ενώ δεν είναι σαφής η κατάσταση που επικρατεί σε άλλα αεροδρόμια ούτε αν ελέγχονται από τις Δυνάμεις Ταχείας Υποστήριξης.

Διαβάστε ακόμη: ΥΠΕΞ: Σε εγρήγορση για στήριξη Κυπρίων ομογενών που εγκλωβίστηκαν στο Σουδάν

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ 

Keywords
Τυχαία Θέματα