Bαρουφάκης για Σόιμπλε: Δεν συμφωνήσαμε καν ότι διαφωνούμε!

Χωρίς την επίτευξη συμφωνίας ολοκληρώθηκε η κρίσιμη συνάντηση του Υπουργού Οικονομικών Ελλάδας, Γιάνη Βαρουφάκη με τον Γερμανό ομόλογό του Βόλφγκανγκ Σόιμπλε. O Έλληνας Υπουργός, συναντήθηκε με τον κ. Σόιμπλε εν μέσω έντονων πιέσεων για συνέχιση του προγράμματος.

Κατά την διάρκεια των κοινών δηλώσεων, ο υπουργός Οικονομικών της

Γερμανίας Β. Σόιμπλε είπε ότι θα παραμείνουμε δεσμευμένοι για μια ενωμένη Ευρώπη.Υπήρξε σημαντική πρόοδος στην υλοποίηση του προγράμματος στην Ελλάδα, αλλά, όπως σημείωσε, υπάρχουν πολλά πράγματα που πρέπει ακόμα να γίνουν.

Ακολούθως, δήλωσε με έμφαση ότι "η Ελλάδα ανήκει στο ευρώ". Πρέπει να διαπραγματευτεί με τους τρεις θεσμούς που στηρίζουν το πρόγραμμα διάσωσης, είπε ο κ. Σόιμπλε.

Από την πλευρά του ο κ. Βαρουφάκης ξεκαθάρισε ότι "δεν πετύχαμε μια συμφωνία, δεν συμφωνήσαμε ότι διαφωνούμε". Συμφωνήσαμε να μπουμε σε διαβουλεύσεις ως εταίροι προς μια ευρωπαϊκή λύση και βάλαμε το πλαίσιο για τις διαβουλεύσεις που χρειάζεται, πρόσθεσε.

Ο κ. Βαρουφάκης, έστειλε μήνυμά στον κ. Σόιμπλε πως από την ελληνική κυβέρνηση μπορεί να περιμένει λογική, προτάσεις, που δεν στηρίζονται στην προώθηση του ενδιαφέροντος του μέσου Έλληνα, αλλά του μέσου Ευρωπαίου. Ζήτησε μάλιστα λίγο χρόνο, "κατά τον οποίο θα μπορέσουμε να παρουσιάσουμε στις εταίρους μας (ΕΕ, ΕΚΤ, ΔΝΤ) συνεκτικές προτάσεις καθώς και έναν οδικό χάρτη, ένα πρόγραμμα - γέφυρα".

Σε ό,τι αφορά το θέμα της διαφθοράς, ο Έλληνας Υπουργός είπε πως είναι δουλειά μας να καθαρίσουμε την Ελλάδα από το πρόβλημα αυτό, επισημαίνοντας ότι υπάρχουν κάποιες φορές που γίνονται διασυνοριακές παραβιάσεις. "Όταν η διαφθορά ξεπερνάει τα σύνορα, πρέπει να δρούμε από κοινού. Έχουμε μεγάλο πρόβλημα με τη φοροδιαφυγή, χρειαζόμαστε τη βοήθειά σας", τόνισε.

Αναφορά έκανε και στη Χρυσή Αυγή, λέγοντας ότι σε μια χώρα που έχει υποστεί ταπείνωση μπορεί να εκκολαφθεί το αβγό του φιδιού και πως στη Βουλή βρίσκεται ένα νεοναζιστικό κόμμα. "Χρειαζόμαστε τον λαό της Γερμανίας στο πλευρό μας, για να μείνουμε σταθερή στο μεταπολεμικό ευρωπαϊκό εγχείρημα", δήλωσε.

Στο μεταξύ, παγωμένη ήταν η υπόδοχη του Σόιμπλε στον Βαρουφάκη.

Keywords
Τυχαία Θέματα