Σ.Ντενκτάς: Αλλαγή πορείας στο Κυπριακό

Ο Σερντάρ Ντενκτάς έγινε δεκτός χθες το βράδυ από τον αντιπρόεδρο της Τουρκίας Ρετζέπ Ακντάγ και εξέφρασε την άποψη ότι ‘ήρθε η ώρα να χαραχτεί ένας διαφορετικός δρόμος, έπειτα από την κατάρρευση των διαπραγματεύσεων στο Κυπριακό».

O Τούρκος αντιπρόεδρος είπε ότι τα κατεχόμενα, έχοντας την Τουρκία δίπλα τους, μπορούν να συνεχίσουν την πορεία τους.

Ο Ρετζέπ Ακντάγ είπε ότι οι διαπραγματεύσεις μεταξύ της ε/κ και της τ/κ πλευράς για άλλη μια φορά έχουν διακοπεί, κατηγορώντας την ε/κ πλευρά γι’ αυτό, επειδή δεν είχε καλή πρόθεση. «Βέβαια, η ‘ΤΔΒΚ’, αποφασίζοντας μόνη της, αλλά έχοντας

δίπλα της και την Τουρκία, μπορεί να συνεχίσει», ανέφερε και στη συνέχεια έκανε λόγο για την εφαρμογή ενός μηχανισμού που θα ενισχύσει τις σχέσεις της Τουρκίας με το ψευδοκράτος.

Από την πλευρά του, ο Σερντάρ Ντενκτάς ανέφερε ότι η επίσκεψη του Ρετζέπ Ακντάγ στα κατεχόμενα τον περασμένο μήνα τους έδωσε ελπίδες. «Εάν καταφέραμε να φτάσουμε από τα 500 δολάρια κατά κεφαλήν εισόδημα, στα 14-15 χιλιάδες δολάρια, αυτό το οφείλουμε στην Τουρκία», λέγοντας ότι πρέπει να ανέβει ακόμη περισσότερο για να σταματήσει να υπάρχει αβεβαιότητα και για να μην είναι η τύχη τους στο έλεος των Ε/κ.

Πηγή ΚΥΠΕ

Keywords
Τυχαία Θέματα