Σιζόπουλος: Ο στόχος της Τουρκίας στην Κύπρο (vid)

Ο πρόεδρος της ΕΔΕΚ Μαρίνος Σιζόπουλος φιλοξενήθηκε στο ΣΙΓΜΑ και την εκπομπή Μεσημέρι και Κάτι, μετά τη συνάντηση που είχε με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας.

«Η συνάντηση έγινε μετά από δικό μου αίτημα», σημείωσε ο κ. Σιζόπουλος, και αφορούσε την ενημέρωσή μου για τα όσα διαμείφθηκαν στο κοινωνικό δείπνο μεταξύ του Προέδρου Αναστασιάδη και του Μουσταφά Ακιντζί.

«Η ενημέρωσή μου για το δείπνο, δεν ήταν διαφορετική από αυτά

που ειπώθηκαν δημοσίως», ανέφερε ο κ. Σιζόπουλος.

Όπως πρόσθεσε ο ίδιος, ο Γ.Γ του ΟΗΕ εμφανίζεται να προβληματίζεται για τον διορισμό Ειδικού Απεσταλμένου στο Κυπριακό.

Ο πρόεδρος της ΕΔΕΚ υπογράμμισε ότι κατέθεσε προτάσεις προς τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, ούτως ώστε να μην περιέλθουμε ξανά σε αδιέξοδο, αλλά και να μην χρεωθούμε τυχόν νέο ναυάγιο.

Αναφορά έκανε ο κ. Σιζόπουλος και στην πολιτική της Τουρκίας, η οποία, όπως υπογράμμισε, έχει ως στόχο την πλήρη ενσωμάτωση της Κύπρου, είτε την ανακήρυξη ενός νόμιμου κράτους στις κατεχόμενες περιοχές.

Επιπρόσθετα, ανέφερε ότι ο διάλογος στο Κυπριακό είναι αδήριτη ανάγκη, σημειώνοντας ότι σημασία έχει πού δίνεται το βάρος σε αυτό τον διάλογο.

Ο κ. Σιζόπουλος δήλωσε ότι ο λόγος που η δική μας πλευρά φαίνεται εκτεθειμένη στη διεθνή κοινότητα, έγκειται στο γεγονός ότι τόσα χρόνια δίνουμε βάρος στον ενδοκοινοτικό διάλογο και όχι στην εξωτερική πτυχή του Κυπριακού.

Ως εκ τούτου, εμείς θα πρέπει να επιμείνουμε, τόνισε, στην ανάγκη σύγκλησης διεθνούς διάσκεψης, με τη σωστή σύνθεση, όπου θα ασχοληθεί με την εξωτερική πτυχή του ζητήματος, δηλαδή των στρατευμάτων, των εγγυήσεων και της ασφάλειας.

Keywords
Τυχαία Θέματα