Μητσοτάκης: Ο κ. Κουρής είναι ο πιστότερος θαυμαστής σας

«Η συνένωση ποινικών και τρομοκρατών στις φυλακές στοιχίζει ζωές» τόνισε ο πρόεδρος της ΝΔ, Κυριάκος Μητσοτάκης, στη συζήτηση στη Βουλή με αφορμή την επίκαιρη ερώτηση του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης σχετικά με την έξαρση της εγκληματικότητας.

«H δολοφονία Ζαφειρόπουλου είχε οργανωθεί μέσα στη φυλακή. Δικός σας ο νόμος Παρασκευόπουλου που άνοιξε τις πόρτες. Επί των ημερών σας αποφυλακίστηκαν

2.000 κρατούμενοι. Η αστυνομία συλλαμβάνει αυτούς που αφήνετε ελεύθερους» κατηγόρησε μεταξύ άλλων την κυβέρνηση ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

«Η ανομία κερδίζει συνεχώς έδαφος με τη συνέργεια και την ανοχή της κυβέρνησης. Οι Έλληνες φοβούνται. Kύριε Tσίπρα διαλύετε την παραγωγική Ελλάδα, ο κόσμος δεν σας ανέχεται άλλο» συνέχισε ο αρχηγός της ΝΔ.

Και πρόσθεσε πολλά τοπωνύμια έχουν γίνει συνώνυμα με την εγκληματικότητα και τα Εξάρχεια έχουν μετατραπεί σε άβατο. «Δεν είναι όμως μόνο το κοινό έγκλημα. Η πολιτική βία επεκτείνεται. Τα πανεπιστήμια έχουν μετατραπεί σε αρένα τραμπούκων και παραβατικών στοιχείων» ανέφερε.

«Τα στατιστικά στοιχεία όσο και η αίσθηση της κοινωνίας είναι ότι η ανομία αυξάνεται. Πράγματι υπάρχει μία σημαντική μείωση στις ανθρωποκτονίες, που ξεκίνησε το 2010. Όμως, τα τελευταία δύο χρόνια οι ληστείες, οι διαρρήξεις και απόπειρες όπως και τα φαινόμενα λαθρεμπορίας έχουν αυξηθεί» ανέφερε ο πρόεδρος της ΝΔ.

Ο κ. Μητσοτάκης κατηγόρησε τον πρωθυπουργό ότι έχει αποδυναμώσει την Ελληνική Αστυνομία, φέρνοντας το παράδειγμα της κατάργησης της δύναμης ΔΕΛΤΑ και τη μείωση των περιπολιών, καθώς επίσης ότι σε περιπτώσεις πολιτικής βίας «δεν αφήνει την Αστυνομία να κάνει τη δουλειά της». Θύμισε ότι πριν από μερικά χρόνια ο κ. Τσίπρας έλεγε «να αφοπλιστεί η Αστυνομία και να καταργηθούν τα ΜΑΤ». Πρόσθεσε ότι ως πολιτικός αρχηγός είχε χαρακτηρίσει τα ΜΑΤ «παρακρατική συμμορία».

Ο πρόεδρος της ΝΔ έκανε αναφορά στις σχέσεις του στελέχους του κόμματος Πάνου Λάμπρου με κρατούμενους και απευθυνόμενος προς τον πρωθυπουργό ρώτησε: «Σας κρατάνε κ. Τσίπρα;».

Ο κ. Μητσοτάκης παρέθεσε συγκεκριμένα περιστατικά και ρώτησε τον κ. Τσίπρα τι έχει να πει στα θύματα αποφυλακισμένων με τον νόμο Παρασκευόπουλου και στους συγγενείς τους. «Χρωστάτε ένα συγγνώμη» είπε.

Και συνέχισε: «Στο Πανεπιστήμιο της Αθήνας το προαύλιο έχει μετατραπεί σε εμποροπανήγυρη, ενώ για το Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης υπάρχουν καταγγελίες για εμπόριο ναρκωτικών, ανέφερε ενδεικτικά και πρόσθεσε: «Ξέρετε τι είπε γι αυτά ο υπουργός Παιδείας, κ. Γαβρόγλου; Να συγκροτηθεί ένα ρωμαλέο φοιτητικό κίνημα». Πρόσθεσε: «Προχθές έγινε μάχη με μολότοφ στο κέντρο της Αθήνας. Την περασμένη εβδομάδα έγινε επίθεση στο Αστυνομικό Τμήμα Πεύκης. Τα Εξάρχεια εξάγουν τρομοκρατία. Πώς γίνεται ότι ούτε εσείς, ούτε οι υπουργοί σας δεν μπορούν να περάσουν από την περιοχή; Γνωρίζετε, ή όχι, ότι στα Εξάρχεια υπάρχουν γιάφκες με όπλα; Ότι υπάρχει όσμωση των τρομοκρατών με τους ποινικούς; Τι λένε οι αστυνομικοί; Ότι δεν μας αφήνουν να επέμβουμε».

Ειδική αναφορά έκανε στην αναρχική ομάδα Ρουβίκωνας λέγοντας: «Μήπως έχετε πρόβλημα να διαβείτε τον Ρουβίκωνα. Ο Ρουβίκωνας απειλεί, τραμπουκίζει, είναι μία οργάνωση που έχει ως στόχο του την κατάλυση του κράτους. Κάποιοι νομίζουν ότι τα παιδιά κάνουν επαναστατική γυμναστική».

Απευθυνόμενος προς τον πρωθυπουργό είπε: «Αναγνωρίστε τα λάθη σας και αλλάξτε πολιτική γιατί το αίσθημα ασφάλειας του πολίτη είναι σημαντικότερο από τις εσωκομματικές σας ισορροπίες. Η Ελλάδα χρειάζεται μία σοβαρή πολιτική ασφάλειας του πολίτη, εσείς όμως ούτε θέλετε ούτε μπορείτε να την εφαρμόσετε». Αναφερόμενος στην πολιτική της ΝΔ είπε ότι «η κυβέρνηση της ΝΔ θα αποκαταστήσει την αίσθηση ασφάλειας των πολιτών. Η Αστυνομία θα επιστρέψει στις γειτονιές, ο νόμος Παρασκευόπουλου θα καταργηθεί, οι φυλακές τύπου Γ΄ θα λειτουργήσουν, τα πανεπιστήμια δεν θα είναι άσυλα παρανομίας». Είπε ακόμη ότι θα προχωρήσει σε χαρτογράφηση της εγκληματικότητας, σε ενδυνάμωση της ομάδας ΔΙΑΣ και επαναφορά της ομάδας ΔΕΛΤΑ, σε καλύτερο εξοπλισμό της Αστυνομίας».

Ο κ. Μητσοτάκης έκανε αναφορά στις πρόσφατες δηλώσεις των κ.κ. Χουλιαράκη και Τσακαλώτου και κάλεσε τον πρωθυπουργό: «Να απολογηθείτε για τη δήλωση του οικονομικού επιτελείου ότι τσακίσατε τη μεσαία τάξη στους φόρους. Ελπίζω να μη μιλήσετε κι εσείς για σαρανταποδαρούσες και άλλες σαχλαμάρες».

Μητσοτάκη: Σύντροφοί σας αποκαλούσαν τους αστυνομικούς, γουρούνια και δολοφόνους

Στην δευτερολογία του ο πρόεδρος της ΝΔ εξαπέλυσε ακόμα πιο σκληρή επίθεση εναντίον του κ. Τσίπρα . «Οι δικοί σας σύντροφοι ήταν αυτοί που αποκαλούσαν τους αστυνομικούς γουρούνια και δολοφόνους. Πρωτοστατούσατε σε όλες τις αντιδράσει απέναντι στην αστυνομία. Εσείς λέγατε ότι τα ΜΑΤ είναι παρακρατικές οργανώσεις. Θα ζητήσετε συγνώμη;», είπε.

«Έχετε κάνει κωλοτούμπα στα πάντα, ένα πράγμα μένει σταθερό: η έφεσή σας στα ψέματα και τις συκοφαντίες» είπε ο κ. Μητσοτάκης απευθυνόμενος στον πρωθυπουργού, και πρόσθεσε: «Τώρα θυμηθήκατε την Ελληνική Αστυνομία; Δεν θυμόσαστε τι συνέβαινε στην χώρα το 2012, το 2013 και το 2014; Εσείς υπονομεύατε τότε τη νόμιμα εκλεγμένη κυβέρνηση, εσείς συμμετείχατε στην επανάσταση των αγανακτισμένων. Τι συμβαίνει στις φυλακές; Γιατί καταργήσατε τις φυλακές τύπου Γ; Μιλήσατε και είναι ντροπή σας που μιλήσατε για τη δολοφονία Ζαφειρόπουλου. Δεν αφήσαμε κανένα υπονοούμενο και είναι ντροπή σας για τη μνήμη ενός ανθρώπου που έχασε την ζωή του. Η δολοφονία Ζαφειρόπουλου οργανώθηκε μέσα στις φυλακές. Δεν βρήκατε μία λέξη για τη βία στα Πανεπιστήμια, για το ότι διάφορες ομάδες αντιεξουσιαστών διαπράττουν εγκλήματα και βρίσκουν άσυλο. Το Πανεπιστήμιο είναι δημόσιος χώρος και ο ποινικός κώδικας θα ισχύει και εκεί, με εξαίρεση την ελευθερία της έκφρασης. Ομάδες πολιτικών σας φίλων έχουν μετατρέψει τα Πανεπιστήμια σε κέντρα ανομίας».

Ανεβάζοντας τους τόνους κατηγόρησε τον πρωθυπουργό: «Με την προκλητική χυδαιότητα που σας διακρίνει, να μιλήσετε για απολύσεις στην Αστυνομία επί των ημερών μου, είσαστε χυδαίοι συκοφάντες. Αυτό που έκανε ο κ. Δένδιας ήταν να καταργήσει κενές οργανικές θέσεις. Επίσης, οι άνδρες της Δημοτικής Αστυνομίας δεν απολύθηκαν, μεταφέρθηκαν σε άλλες θέσεις. Ζητήστε συγγνώμη τώρα».

Συνεχίζοντας ο κ. Μητσοτάκης, απάντησε στην αναφορά του κ. Τσίπρα για τις σχέσεις του γραμματέα του κόμματος με ποινικούς: «Αναφερθήκατε στην υπόθεση του γραμματέα της Κεντρικής Επιτροπής. Μέχρι τώρα, ξέραμε ότι έντυπα και ιστοσελίδες ήταν φερέφωνα της πολιτικής σας γραμμής. Πρώτη φορά βλέπω να γίνεστε φερέφωνο μίας εφημερίδας. Μιλήσατε σαν επίσημος εκπρόσωπος του παρακράτους ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ που,όταν δεν εκβιάζει, συκοφαντεί με τη στήριξη Μέσων Ενημέρωσης που εσείς δημιουργήσατε. Επιστρέφετε τη χώρα στις χειρότερες μέρες του "αυριανισμού" γι' αυτό και ο κ. Κουρής είναι ο πιστότερος θαυμαστής σας. Από εδώ απευθύνω μήνυμα στα διαπλεκόμενα "τζάκια", παλιά και νέα, που σας συναναστρέφονται εσχάτως. Όχι μόνο δεν σας φοβόμαστε αλλά θα συντριβείτε από την ετυμηγορία του ελληνικού λαού, στην οποία θα λογοδοτήσετε. Κάποιοι άλλοι θα λογοδοτήσουν στη Δικαιοσύνη. Εκλογές έχουν χάσει πολλοί, δεν είναι ντροπή, ντροπή είναι να προσπαθείτε να επιβιώσετε μέσα από συνεργασίες με Κουρήδες και Μπαξεβάνηδες».

Ο κ. Μητσοτάκης έκλεισε τη δευτερολογία του, υποστηρίζοντας ότι δεν πήρε απαντήσεις για τα ερωτήματα που έθεσε στον πρωθυπουργό, γιατί άνοιξε τις φυλακές, γιατί κατάργησε τις φυλακές τύπου Γ, γιατί αποδυνάμωσε την Ελληνική Αστυνομία, για να προσθέσει: «Η συγγνώμη δεν είναι συμβατή με τον κυνισμό σας».

Τέλος, σύντομη αναφορά έκανε στα οικονομικά λέγοντας: «Δεν μας αρέσει ότι δημιουργείτε ψεύτικα πλεονάσματα, δίχως να δίνετε συντάξεις. Δεν μας αρέσει ότι έρχεστε κυνικά και ομολογείτε ότι η πολιτική σας διέλυσε τη μεσαία τάξη. Μέχρι τώρα, οι κυβερνήσεις τα έπαιρναν από τους πλούσιους για να τα δίνουν στους φτωχούς. Εσείς τα παίρνετε από όλους και κάνετε όλους φτωχότερους».

Μητσοτάκης: Δεν πήρα ποτέ δώρο από τη Siemens

«Δεν πήρα ποτέ δώρο από τη Siemens» ξεκαθάρισε ο Κυριάκος Μητσοτάκης, σε τριτολογία, καθώς ο πρόεδρος της Βουλής, κ. Ν. Βούτσης έδωσε τον λόγο στον αρχηγό της ΝΔ να απαντήσει επί προσωπικού.

«Το ξέρετε, αλλά επαναλαμβάνετε την ίδια συκοφαντία. Θα σας ζητήσω να μην το ξανακάνετε, γιατί ψεύδεστε».

Επανήλθε στις αναφορές του περί παρακράτους ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ λέγοντας ότι «διαρρέουν στην ίδια εφημερίδα επιλεκτικά αποσπάσματα που αφορούν συνομιλίες στελεχών της ΝΔ. Η πραγματικότητα είναι ότι μονίμως υπάρχει απειλή ότι κάποιος ακούει κάποιον και ότι μπορεί να διαρρεύσει σε κάποια εφημερίδα για να δημιουργήσει πρόβλημα στη ΝΔ».

Είπε ακόμη: «Ο κ. Σκλαβούνης ουδέποτε ήταν σύμβουλός μου. Αυτά που λέτε για τον κ.Μαυρίκο ούτε τα ξέρω ούτε με αφορούν. Πρέπει να ρωτήσετε τον κ. Παππά για τα τιμολόγια που εξοφλούσε στον κ. Μαυρίκο».

Keywords
μητσοτακης, ποινικός κώδικας, νεα δημοκρατια, βουλη, ελλαδα, δελτα, τσιπρας, ματ, αθηνα, θεσσαλονικη, υπουργοι, διασ, μνήμη, συριζα, νέα, εκλογες, siemens, αποτελεσματα δημοτικων εκλογων 2010, ομαδα διας, αγανακτισμενοι πολιτες, απολυσεις στο δημοσιο, νεα κυβερνηση, Καλή Χρονιά, εκλογες 2012, βουλευτικές εκλογές 2012, τελος του κοσμου, αλλαγη ωρας 2013, εκλογες 2014, αστυνομικο τμημα, συνωνυμα, μνήμη, αστυνομια, δουλεια, εγκληματικοτητα, ρωτησε, ψεματα, ασυλο, αφορμη, γινει, γινεται, δελτα, διασ, δηλωση, δηλωσεις, δωρο, εγινε, εγκληματα, εδαφος, ειπε, υπαρχει, ελευθερια, ελληνικη αστυνομια, εβδομαδα, εντυπα, εξαρχεια, εφημεριδα, ζωη, ιδια, υποθεση, ισχυει, θυμισε, κυβερνηση, λαθη, ληστειες, λογο, ματ, μειωση, μολοτοφ, μπορειτε, ντροπη, ξερετε, ομαδα, παντα, παιδια, ποινικός κώδικας, πορτες, συγκεκριμενα, συζητηση, τμημα, φυλακη, υπουργος παιδειας, φερεφωνο, φορα, χυδαιοτητα, ψευτικα, φυλακες, γουρουνια, χωρα, ομαδες, θεσεις, ξεκινησε
Τυχαία Θέματα