Σιζόπουλος: AKEΛ και Μαλάς δεν ήθελαν αλλαγή (ΒΙΝΤΕΟ)

Απάντηση στις επικρίσεις Μαλά και ΑΚΕΛ, ότι ο ενδιάμεσος χώρος ευθύνεται για την επανεκλογή Αναστασιάδη, έδωσε ο Πρόεδρος της ΕΔΕΚ Μαρίνος Σιζόπουλος μιλώντας στην Εκπομπή Μεσημέρι και Κάτι του Σίγμα.

Ο κ. Σιζόπουλος είπε πως ήταν οι ίδιοι που ξεκίνησαν την αντιπαράθεση που τώρα σταμάτησαν, υπό τον φόβο ότι θα εκτεθούν.

Δεν είναι δυνατόν να μας επιρρίπτονται ευθύνες, όταν από πλευράς ΕΔΕΚ,

τουλάχιστον, καταβάλαμε κάθε προσπάθεια να υπάρξει μια συνεργασία στον δεύτερο γύρο των εκλογών, αλλά δεν υπήρξε καμία ανταπόκριση.

«Δεν θα μπορούσαμε να υποχωρήσουμε πλήρως από όλες μας τις θέσεις, για να υποστηρίξουμε άκριτα και χωρίς την οποιαδήποτε δέσμευση μια υποψηφιότητα», είπε.

Ο Πρόεδρος της ΕΔΕΚ διερωτήθηκε γιατί από τη στιγμή που δεν ήταν διατεθειμένοι στο ΑΚΕΛ να κάνουν οποιαδήποτε διαβούλευση, απηύθυναν έκκληση για συνάντηση. Για το θεαθήναι ή για να επιρρίψουν τις ευθύνες σε άλλους και να αποποιηθούν των ευθυνών τους;

Βάσει των ποσοστών του πρώτου γύρου, συνέχισε, αν κάποιος ενδιαφερόταν να διεκδικήσει με αξιώσεις την προεδρία, όφειλε να κάνει ένα άνοιγμα στους ψηφοφόρους και τα κόμματα που στήριξαν τον Νικόλα Παπαδόπουλο. «Από την ώρα που δεν κάνεις αυτό το άνοιγμα, δεν είσαι διατεθειμένος να κερδίσεις τις εκλογές», είπε.

Τα τέσσερα σημεία που έθεσε η ΕΔΕΚ προς το ΑΚΕΛ, ήταν η αποχώρηση των στρατευμάτων πριν από τη λύση, δεύτερο η αντικατάσταση της εκ περιτροπής Προεδρίας με εκλογή Προέδρου και αντιπροέδρου με κοινό ψηφοδέλτιο, το τρίτο θέμα αφορούσε τους έποικους και τη διασφάλιση της πληθυσμιακής αναλογίας και, τέλος, κοινό δημοψήφισμα για επικύρωση της λύσης.

Εμείς δεν στρέψαμε τα πυρά εναντίον κανενός. Θα υπάρξει σύγκληση πολιτικού γραφείου το επόμενο διάστημα, προκειμένου να αναλύσουμε το εκλογικό αποτέλεσμα.

Ο Πρόεδρος της ΕΔΕΚ μίλησε για σκόπιμη κατεύθυνση ψηφοφόρων να ψηφίσουν τον κ. Μαλά κατά τον πρώτο γύρο των προεδρικών εκλογών. «Το έκαναν συνειδητά», είπε.

Μεταξύ άλλων, ο κ. Σιζόπουλος είπε πως η απόσυρση του χάρτη από τον κ. Ακιντζί αποσκοπεί στο να ασκήσει πρόσθετες πιέσεις προς την ε/κ πλευρά, ενώ τόνισε πως η πλευρά μας οφείλει να ζητήσει από τον ΟΗΕ να της επιστραφούν όλα τα έγγραφα τα οποία έχουν κατατεθεί μέχρι σήμερα.

Keywords
Τυχαία Θέματα