Σιντίκ: Η έκθεση του ΓΓ του ΟΗΕ «μιλά αφ’ εαυτής»

Η έκθεση Καλών Υπηρεσιών του Γενικού Γραμματέα του ΟΗΕ «μιλά αφ’ εαυτής», δήλωσε ο Εκπρόσωπος Τύπου της ειρηνευτικής δύναμης στην Κύπρο (ΟΥΝΦΙΚΥΠ) Αλίμ Σιντίκ.


Κληθείς από το ΚΥΠΕ να σχολιάσει την έκθεση που είδε το φως της δημοσιότητας την περασμένη εβδομάδα, ο κ. Σιντίκ

είπε ότι «πρόκειται για έκθεση του Γενικού Γραμματέα και μιλά αφ’ εαυτής. Δεν έχουμε να προσθέσουμε κάποιο περαιτέρω σχόλιο σε αυτά που ήδη διασαφηνίζει η έκθεση».

Σύμφωνα με τον Εκπρόσωπο Τύπου της ΟΥΝΦΙΚΥΠ, η έκθεση έχει παραληφθεί από μέλη του Συμβουλίου Ασφαλείας, τα οποία αναμένεται να λάβουν υπόψη το περιεχόμενό της μαζί με την έκθεση του Γ.Γ. για την ειρηνευτική δύναμη στην Κύπρο τον Ιούλιο.

Ανέφερε, τέλος, ότι η Αναπληρώτρια Ειδική Σύμβουλος του Γ.Γ. του ΟΗΕ για το Κυπριακό και Ειδική Αντιπρόσωπος Ελίζαμπεθ Σπέχαρ, θα συνεχίσει να είναι σε διαρκή επαφή με τις δύο πλευρές στην Κύπρο, ενώ συνεχίζει και τις συναντήσεις με κόμματα, ώστε να ακούσει τα θέματα και τις ανησυχίες που εκφράζονται.

Όπως πληροφορείται το ΚΥΠΕ, η έκθεση Καλών Υπηρεσιών του Γ.Γ. και η έκθεση για την ΟΥΝΦΙΚΥΠ αναμένεται να δημοσιευτούν στις αρχές Ιουλίου. Η κ. Σπέχαρ θα βρεθεί στη Νέα Υόρκη για να ενημερώσει τα μέλη του Συμβουλίου Ασφαλείας, πιθανότατα στις 17 Ιουλίου. Ακολούθως, το Συμβούλιο Ασφαλείας αναμένεται να προχωρήσει μέχρι την 31η Ιουλίου με την ανανέωση της θητείας της ΟΥΝΦΙΚΥΠ.

Πριν από αυτή την εξέλιξη, η κ. Σπέχαρ θα έχει επαφές στην έδρα των Ηνωμένων Εθνών με τις χώρες που συνεισφέρουν προσωπικό στην ειρηνευτική και αστυνομική δύναμη της ΟΥΝΦΙΚΥΠ.

Πηγή: ΚΥΠΕ

Keywords
Τυχαία Θέματα