Σιμόνα Χάλεπ, η νέα "βασίλισσα" του Γουίμπλεντον (vid)

Στην πρώτη της παρουσία στον τελικό του Γουίμπλεντον η Σιμόνα Χάλεπ κατέκτησε τον τίτλο. Κέρδισε την κάτοχο 23 Γκραν Σλαμ Σερένα Γουίλιαμς με 2-0 σετ (6-2, 6-2) και είναι η νέα «βασίλισσα» της Αγγλίας. Η Ρουμάνα πρωταθλήτρια πανηγύρισε το 2ο μεγάλο της τίτλο, μετά τον περσινό στο Ρολάν Γκαρός.

Η πρωτάρα Χάλεπ μπήκε αποφασιστικά και με μεγάλο ενθουσιασμό για να φορέσει το στέμμα. Ταυτόχρονα αιφνιδίασε την 38χρονη σε δυο μήνες

Αμερικανίδα, η οποία κατέκτησε το τελευταίο της Γκραν Σλαμ τον Ιανουάριο του 2017 στην Αυστραλία. Ακολούθως γέννησε και επέστρεψε στα κορτ πριν ένα χρόνο στο Ρολάν Γκαρός, χωρίς, όμως, να κατακτήσει κάποιον τίτλο. Σήμερα έφτασε στον 3ο τελικό μετά τη γέννηση του παιδιού της, αλλά ηττήθηκε από την εντυπωσιακή Ρουμάνα.

Η 28χρονη (το Σεπτέμβριο) είπε καλησπέρα στην αντίπαλο της με μπρέικ και της έστειλε σαφές μήνυμα ποια θα είναι το αφεντικό της αναμέτρησης. Γρήγορα το σκορ του 1ου σετ πήγε στο 4-0 και ολοκληρώθηκε με 6-2.

Το 2ο σετ ξεκίνησε ισορροπημένα, με τις δυο αντισφαιρίστριες να κρατούν το σερβίς τους μέχρι το 2-2. Η συνέχεια ήταν ανάλογη με το ξεκίνημα του 1ου σετ. Η Χάλεπ με εντυπωσιακή αντεπίθεση και άπιαστα χτυπήματα, έκανε δυο μπρέικ στην Σερένα και πήρε το σετ με το ίδιο σκορ 6-2 και τον τελικό με 2-0 σετ.

The moment @Simona_Halep became Romania's first ever #Wimbledon singles champion

Keywords
Τυχαία Θέματα