Σήμερα γάμος… δεν γίνεται–Ζευγάρια ακυρώνουν για 3η και 4η φορά τον γάμο τους

Το Διάταγμα του Υπουργείου Υγείας πυροδότησε αναστάτωση σε όσους είχαν προγραμματίσει το γάμο τους το επόμενο δεκαπενθήμερο στην Επαρχία της Λάρνακας και δημιουργήθηκε ένα τεράστιο πρόβλημα στους επιχειρηματίες για ακόμη μια φορά, ανέφερε στην εκπομπή του ΣΙΓΜΑ «Μεσημέρι και Κάτι» ο Πρόεδρος του Συνδέσμου Επαγγελματιών Γάμου και Δεξιώσεων, Κωνσταντίνος Μωσαϊκός.

Τα ζευγάρια αναγκάζονται να βρουν άλλες ημερομηνίες για την τέλεση του γάμου τους για δεύτερη και Τρίτη φορά σε κάποιες περιπτώσεις, είπε. 

«Τον Ιούνιο είχαμε

βγάλει ένα πολύ αυστηρό πρωτόκολλο σαν Σύνδεσμος γι΄ αυτές τις περιπτώσεις, αυτή τη στιγμή για χάρη κάποιου άλλου κλάδου έρχεται να στοχοποιηθεί η κατάσταση της γαμήλιας δεξίωσης και να φέρει τα πάνω κάτω. Για τον κλάδο του ποδοσφαίρου που αυτή τη στιγμή έχει τα περισσότερα κρούσματα», σημείωσε. 

Εμείς μέχρι σήμερα δεν είχαμε κάποιο κρούσμα στον κλάδο μας, πρόσθεσε, ενώ τόνισε πως κάποιες επιχειρήσεις κινδυνεύουν με λουκέτο. 

Στην δική του τοποθέτηση ο Μητροπολίτης Ταμασού και Ορεινής Ησαΐας, ανέφερε πως «από τον Μάρτη περίπου που ξεκίνησε η επιδημία έχουμε πάνω από ενάμιση εκατομμύριο επισκέψεις σε Ναούς, με τη βοήθεια του Θεού έχουμε καταφέρει να ελέγξουμε με τα πρωτόκολλα και τα μέτρα που λαμβάνονται το θέμα στην Εκκλησία».

Η έγνοια μας, τόνισε, είναι να διατηρήσουμε τα πρωτόκολλα μέσα στους Ναούς και τους χώρους που ελέγχονται από την Εκκλησία ώστε να μην νοσήσει κανένας. 

«Η ανασφάλεια και ο φόβος δημιουργούν πολλά ψυχικά προβλήματα τα οποία αλυσιδωτά δημιουργούν μια αναστάτωση στην κοινότητα, δηλαδή πέραν του φυσικού προβλήματος της ασθένειας υπάρχει και ο ψυχισμός του ανθρώπου, η πνευματικότητα η οποία βάλλεται μέσα από αυτή τη δοκιμασία», σημείωσε.  

Μιλώντας για τις ακυρώσεις γάμων ξεκαθάρισε πως η Εκκλησία δεν πρόκειται αν επιτρέψει την τέλεση γάμων τις Τετάρτες και τις Παρασκευές, σημειώνοντας πως επέτρεψε την τέλεση των γάμων τις νηστείες των Χριστουγέννων.  

Keywords
Τυχαία Θέματα