Σφοδρή αντιπαράθεση ΔΗΣΥ - ΑΚΕΛ στο ΣΙΓΜΑ για την Παιδεία (vid)

Έντονες επικρίσεις δέχτηκε το κυβερνητικό στρατόπεδο, αλλά και ο πρόεδρος της κοινοβουλευτικής Επιτροπής Παιδείας Κυριάκος Χατζηγιάννης, από τους βουλευτές του ΑΚΕΛ Γιώργο Γεωργίου και Παύλο Μυλωνά του ΔΗΚΟ, με αφορμή την κρίση στην Παιδεία.

Αφορμή για οξυνθούν τα πνεύματα στο πάνελ της εκπομπής «Μεσημέρι και Κάτι», στάθηκε ο ισχυρισμός του κ. Χατζηγιάννη

περί κομματικών μηχανισμών που εργάζονται πυρετωδώς για την προετοιμασία της εκδήλωσης διαμαρτυρίας των εκπαιδευτικών.

Η τοποθέτηση αυτή προκάλεσε τη σφοδρή αντίδραση του βουλευτή του ΑΚΕΛ Γιώργου Γεωργίου.

Συγκεκριμένα, ο κ. Γεωργίου υποστήριξε ότι η ανακοίνωση η οποία εκδόθηκε από πλευράς Προεδρίας της Δημοκρατίας – και η οποία αφήνει αιχμές για υποκίνηση των εκπαιδευτικών από το ΑΚΕΛ – αποτελεί μνημείο «γκεμπελισμού» και προβοκάτσιας.

«Μα δεν καταλαβαίνουν ότι έχουν χάσει την ψυχραιμία τους, έχουν περιέλθει σε πανικό και προσβάλκουν ανθρώπους και προσωπικότητες; Αυτά είναι μια παλιά τους τέχνη. Δηλαδή, ό,τι συμβαίνει, για ό,τι συνέβη στο παρελθόν, τώρα ή και στο μέλλον ακόμη, φταίει το ΑΚΕΛ», ανέφερε ο κ. Γεωργίου.

Ο κ. Χατζηγιάννης, λαμβάνοντας τον λόγο, σημείωσε ότι το δημόσιο σχολείο έχει προβλήματα και κάποιους το μόνο που τους ενδιαφέρει είναι τα εργασιακά τους δικαιώματα. «Κάποιοι θέλουν να βλέπουν το δημόσιο σχολείο ως ευκαιρία απασχόλησης», ανέφερε.

Σημειώνεται ότι σε εχθρικό κλίμα, διεξήχθη το πρωί η έκτακτη συνεδρίαση της επιτροπής Εργασίας της Βουλής για το θέμα της Παιδείας.

Σε εκείνο το σημείο, ο κ. Γεωργίου διέκοψε τον κ. Χατζηγιάννη, εξαπολύοντας επίθεση προς το πρόσωπό του, λέγοντας: «Τόση ήταν η έγνοια σας, κύριε Χατζηγιάννη, σήμερα, που ήρθε η μισή Βουλή στην επιτροπή (εργασίας) και εσύ, ως πρόεδρος της Επιτροπής Παιδείας, απουσίαζες».

Ο βουλευτής του ΔΗΣΥ και πρόεδρος της Επιτροπής Παιδείας, εμφανίστηκε ενοχλημένος από την επίθεση του κ. Γεωργίου, καλώντας τον επανειλημμένα να μην τον διακόπτει και να σεβαστεί τον δημοκρατικό διάλογο.

Ο ίδιος, στη συνέχεια, υποστήριξε ότι αυτό που επιχειρείται (από πλευράς ΑΚΕΛ) είναι να εκδηλωθεί μονόπλευρη στήριξη στους πελάτες του, προκαλώντας εκ νέου την αντίδραση του κ. Γεωργίου.

Προηγουμένως, ο βουλευτής του ΔΗΚΟ Παύλος Μυλωνάς ανέφερε ότι φτάσαμε εδώ που φτάσαμε, διότι η κυβέρνηση θέλει να επιβάλει τις πολιτικές χωρίς διάλογο.

«Δυστυχώς, παρά το γεγονός ότι υπάρχει ανάγκη να κουβεντιάσουμε και σοβαρά, μάλιστα, τα προβλήματα στην εκπαίδευση, την Παιδεία και τον Πολιτισμό μας και να γίνει δημόσιος διάλογος, προτιμούμε όλοι να συζητούμε εάν θα εργάζονται δυο ώρες οι καθηγητές ή μια περισσότερη ή αν θα τους δίνουν επίδομα ή όχι. Αυτά είναι μασκαραλίκια», ανέφερε.

Ο κ. Μυλωνάς πρόσθεσε ότι κακώς ο κ. Χατζηγιάννης δεν συγκάλεσε το προηγούμενο διάστημα την Επιτροπή Παιδείας, υπογραμμίζοντας την ανάγκη τα πολιτικά κόμματα και τα οργανωμένα σύνολα να αναλύσουν το όραμά τους στην Παιδεία.

Keywords
Τυχαία Θέματα