Έκκληση ΣΕΚ για δομημένο διάλογο Κυβέρνησης-εκπαιδευτικών

Την έντονη ανησυχία της για την τροπή που προσλαμβάνει η αντιπαράθεση μεταξύ της κυβέρνησης και των εκπαιδευτικών συνδικαλιστικών οργανώσεων, εκφράζει με σημερινή της ανακοίνωση η ΣΕΚ, η οποία απευθύνει έκκληση για δομημένο και στοχευμένο διάλογο.

«Η ΣΕΚ πιστεύει ακράδαντα πως υπάρχουν σημαντικά περιθώρια για επίλυση των υφιστάμενων διαφορών. Σε καμία περίπτωση ένας διάλογος που αφορά την παιδεία δεν θα πρέπει να περιορίζεται σε ασφυκτικά χρονικά πλαίσια και μονομερείς

ή απόλυτες προσεγγίσεις των εμπλεκόμενων πλευρών», αναφέρεται, ενώ προστίθεται, παράλληλα, ότι «είναι ακριβώς μέσα σε αυτό το πλαίσιο που η ΣΕΚ έχει καταβάλει προσπάθεια για γεφύρωση των διαφορών μέσα από στοχευμένο και συναινετικό διάλογο και συνεχίζει να βρίσκεται στη διάθεση των δύο πλευρών».

Παράλληλα, η ΣΕΚ αναφέρει ότι «η τεράστια ένταση που έχει προκληθεί το τελευταίο χρονικό διάστημα με αφορμή την κρίση στην παιδεία, είναι πολύ επικίνδυνη, όχι μόνο για την ποιότητα και προστασία της δημόσιας εκπαίδευσης, αλλά γενικότερα για την κοινωνική σταθερότητα, αφού καλλιεργείται έδαφος για προώθηση λαϊκισμού και αλλότριων συμφερόντων που υπονομεύουν την παιδεία του τόπου».

«Ο τομέας της παιδείας αποτελεί τη βασικότερη παράμετρο ανάδειξης του πολιτισμού μας και ως εκ τούτου θα πρέπει να προσεγγιστεί με απόλυτη σοβαρότητα και σεβασμό, τόσο προς τους εκπαιδευτικούς όσο και προς τους μαθητές», αναφέρει η ανακοίνωση.

Η ΣΕΚ, καταλήγοντας, αναφέρει ότι «για ακόμα μία φορά κάνει έκκληση προς τις δύο πλευρές να θέσουν το καλό της παιδείας υπεράνω όλων και μέσα από ένα δομημένο και στοχευμένο διάλογο, στον οποίο θα πρέπει να υπάρξει διαχωρισμός των εργασιακών ζητημάτων και των θεμάτων που αφορούν στην εκπαιδευτική μεταρρύθμιση, να συζητήσουν εξαντλητικά τις διαφορές που υπάρχουν, με κορυφαία προτεραιότητά τους την προστασία και ενδυνάμωση της δημόσιας εκπαίδευσης».

Πηγή: ΚΥΠΕ

Keywords
Τυχαία Θέματα