«Σφαγή» Σιζόπουλου–Βαρνάβα: Αλληλοκατηγορίες, σκάνδαλα και το debate (ΒΙΝΤΕΟ)

Ένταση προκλήθηκε στην εκπομπή Πρωτοσέλιδο μεταξύ του Γιώργου Βαρνάβα και του Μαρίνου Σιζόπουλου, εξαπολύοντας κατηγορίες ο ένας στον άλλο.

Αρχικά ο κ. Βαρνάβα μίλησε για την καταγγελία που προέβη στην Αρχή κατά της Διαφθορά για την  ανάμιξη του Μαρίνου Σιζόπουλου σε υπόθεση που αφορά στην ενδεχόμενη διάπραξη ποινικών αδικημάτων και η δεύτερη σε σχέση με έκδοση “χρυσού διαβατηρίου” στον φερόμενο Ιρακινό επενδυτή στην εταιρεία TAXAN PROPERTIES

LTD και ο οποίος δεν πληρούσε τις προϋποθέσεις του Επενδυτικού Σχεδίου. Τα δύο πιο πάνω γεγονότα συνέβησαν κατά την περίοδο 2017- 2019.

Σημείωσε ότι είναι μια υπόθεση που χρονίζει. «Ώθησαν το κ. Σιζόπουλο και τον συνεταίρο του να προβούν σε καταγγελία στην Αστυνομία κατά άλλου συνεταίρου. «Ο εν λόγω συνέταιρος συνελήφθη και παραδέχθηκε την εμπλοκή του. Εδώ είναι που ο κ. Σιζόπουλος έκανε την καταγγελία αλλά μετά την εξέταση της υπόθεσης, στέλεχος της Νομικής Υπηρεσίας έδωσε εντολή να αρχίσει η διαδικασία άρσης της ασυλίας του για να ανακριθεί». Υπογράμμισε ότι ξαφνικά μετά από 27 μέρες  μετά την ανάληψη των καθηκόντων του Γενικού Εισαγγελέα, δόθηκε εντολή ο φάκελος να μπει στο αρχείο.

Επεσήμανε ότι ο υποτιθέμενος Ιρακινός επενδυτής παρέλαβε διαβατήρια για εκείνον και την οικογένεια του χωρίς να πληροί τα κριτήρια. «Σε συνάντηση που είχα με τον Πρόεδρο της Ανεξάρτητης Αρχής κατά της Διαφθοράς του ζήτησα να προχωρήσει στην έρευνα για το πώς πήρε το διαβατήριο ο Ιρακινός και γιατί δεν προχώρησε η υπόθεση».

Υπογράμμισε ότι «κάλεσα τον κ. Σιζόπουλο να παραστούμε μαζί σε ένα debate. Ο κ. Σιζόπουλος όταν βρίσκεται μόνος του σε εκπομπές τότε έχει πρόβλημα με την αλήθεια ή θεωρεί ότι ο κυπριακός λαός έχει πρόβλημα με την αλήθεια». Διευκρίνισε ότι στις εταιρείες υπεύθυνος είναι ο διευθυντής  της εταιρείας. «Ο κ. Σιζόπουλος μετέφερε το 2012 τις μετοχές που είχε στην εταιρεία στις θυγατέρες του. Παρέμεινε ως Διευθυντής αυτής της εταιρείας και υπέγραψε όλες τις συμφωνίες που είχε σχέση με τις διαδικασίες της τράπεζας», είπε. Συμπλήρωσε ότι η άρση βουλευτικής ασυλίας ενός πολιτικού αρχηγού θα ήταν η βόμβα της πολιτικής ζωής.

Ακόμη μίλησε για την επιστολή που απέστειλε στην Πρόεδρο της Βουλής και στους πολιτικούς αρχηγούς όπου ζητά να του εξηγήσουν σε ποιο όργανο της Βουλής κατέθεσε τα στοιχεία ο κ. Σιζόπουλος, ποια στοιχεία κατέθεσε, πώς τα επεξεργάστηκαν και αν η Βουλή έχει την αρμοδιότητα να εξετάζει τέτοιου είδους υποθέσεις και να αθωώνει τον οποιοδήποτε. «Ο Σιζόπουλος είναι Πρόεδρος της ΕΔΕΚ από το 2015. Ξεκίνησε μια διαδικασία, είτε να φαγωθούν είτε να διαγραφούν ουσιαστικά στελέχη του κινήματος όπως ο Ομήρου, Παπαδάκης, Ευσταθίου. Δεν ξέρω αν ήρθε η σειρά μου. Έχει καταντήσει το κίνημα να είναι το περίγελο. Έχω το δικαίωμα να εκφράζομαι δημόσια και ο κ. Σιζόπουλος είναι καλά υποβάλει την παραίτηση του, να ασχοληθεί με το ιατρείο του και να αφήσει την ΕΔΕΚ να πάρει τη δική της πορεία.

Διευκρίνισε ότι δεν ενδιαφέρεται για την Προεδρία του κόμματος. «Είμαι στο κίνημα 45 χρόνια και έχουμε δώσει αγώνες. Πολίτες που δεν ανήκουν στο κόμμα μου αναφέρουν ότι λυπούνται για το που έχει φτάσει το κόμμα. Είναι πασιφανείς οι λόγοι που ο κ. Σιζόπουλος έναν έναν τους έχει φάει». Σημείωσε ότι υπάρχουν και άλλες υποθέσεις που αφορούν την συμπεριφορά του Μαρίνου Σιζόπουλου και μπορεί να γίνει και καταγγελία εκτός Κύπρου.

Στην εκπομπή έκανε παρέμβαση ο κ. Σιζόπουλος ο οποίος ανέφερε ότι «τα πράγματα έχουν ξεπεράσει κάθε όριο. Αντιλαμβάνομαι τους λόγους που ο κ. Βαρνάβας παρεμβαίνει με αυτόν τον τρόπο. Ο ίδιος βρίσκεται σε πολύ δύσκολη θέση εξαιτίας του βιβλίου του Μακάριου Δρουσιώτη».

Επεσήμανε ότι υπάρχουν άτομα τα οποία μπορούν να επιβεβαιώσουν όσα γράφει στο βιβλίο του ο κ. Δρουσιώτης. «Προσπαθεί να μεταφέρει τα ζητήματα σε μια άλλη κατεύθυνση για να αποπροσανατολίσει την κοινή γνώμη».

Συμπλήρωσε ότι «από τον Σιζόπουλο έχασε το 2015 και μετά πολέμησε το κόμμα μέχρι το 2021 και μετά προσπάθησε πάλι να διεκδικήσει την Προεδρία του κόμματος».

Απάντησε στις αναφορές για αίτημα άρσης της ασυλίας του, σημειώνοντας ότι δεν γνωρίζει κάτι τέτοιο. «Εγώ έκανα την καταγγελία στην αστυνομία για να γίνει διερεύνηση. Ο κ. Βαρνάβα να φροντίσει να δικαιολογήσει την εμπλοκή του στα σκάνδαλα που αναφέρει ο κ. Δρουσιώτης».

Διερωτήθηκε γιατί μέχρι σήμερα δεν μάζεψε τις υπογραφές για νέο εκλογικό συνέδριο με στόχο να σώσουν την ΕΔΕΚ. «Στόχος τους είναι να κτυπήσουν τον Σιζόπουλο και την ΕΔΕΚ. Όταν μιλήσω θα βρεθούν πολλοί σε δύσκολη θέση».

Στην εκπομπή επανήλθε ο κ. Βαρνάβα, ο οποίος ανέφερε ότι ο άνθρωπος (Σιζόπουλος) είναι αδιόρθωτος. «Διαψεύδω τα γραφόμενα του κ. Δρουσιώτη. Έχω καλέσει την Γενική Εισαγγελία, τον Γενικό Ελεγκτή και οποιαδήποτε ανεξάρτητη αρχή αυτού του κράτους να προχωρήσουν σε έρευνα και να δημοσιοποιήσουν τα ευρήματα. Οι νομικοί μου σύμβουλοί με συμβούλεψαν ότι δεν αξίζει τον κόπο».

Τέλος, είπε ότι δεν προσέφυγε σε κανένα δικαστήριο κατά της ΕΔΕΚ. «Τον προκαλώ να διεξαγάγουμε ένα debate εάν είναι έτοιμος».

Διαβάστε ακόμη: Ισραήλ:Συνεχίζονται οι διαπραγματεύσεις για μεταρρύθμιση δικαστικού συστήματος

Keywords
Τυχαία Θέματα
Σφαγή Σιζόπουλου–Βαρνάβα, Αλληλοκατηγορίες, ΒΙΝΤΕΟ,sfagi sizopoulou–varnava, allilokatigories, vinteo