ΒΙΝΤΕΟ: Η στιγμή της «αλλαγής βάρδιας» ζευγαριού Θαλασσοκόρακων στην Κύπρο

Τη στιγμή που ένα ζευγάρι Θαλασσοκόρακων αλλάζει βάρδια για την επώαση των αυγών τους δημοσιεύει το BirdLife Cyprus.

Σε ανάρτηση αναφέρει ότι «χάρη στις κάμερες που έχουμε εγκαταστήσει σε φωλιές Θαλασσοκόρακων, καταγράψαμε τη στιγμή που ένα ζευγάρι αλλάζει βάρδια για την επώαση των αυγών τους. Αυτό επιτρέπει στον ένα γονέα να ξεκουραστεί και να κάνει και κάποια βουτιά προς αναζήτηση τροφής, καθώς ο άλλος επωάζει τα αυγά. Αυτό διασφαλίζει ότι τα αυγά διατηρούνται στη σωστή θερμοκρασία, άρα μεγαλύτερες

πιθανότητες να εκκολαφθούν με επιτυχία».

Μάλιστα, οι ειδικοί του BirdLife Cyprus τονίζουν ότι «θα συνεχίσουν να παρακολουθούν τους Θαλασσοκόρακες στο πλαίσιο του προγράμματος Πανδώτειρα - Natura 2000».

Αυτούσια η ανάρτηση:

Θυμάστε την πρόσφατη μας ανάρτηση για την προσπάθεια μας να τοποθετήσουμε πομπούς σε νεαρούς Θαλασσοκόρακες; Μαζί με την Υπηρεσία Θήρας και Πανίδας εργαζόμαστε για να συγκεντρώσουμε πληροφορίες σχετικά με τη συμπεριφορά και τις κινήσεις τους και έχουμε να μοιραστούμε μια νέα εξέλιξη μαζί σας!

Χάρη στις κάμερες που έχουμε εγκαταστήσει σε φωλιές Θαλασσοκόρακων, καταγράψαμε τη στιγμή που ένα ζευγάρι αλλάζει βάρδια για την επώαση των αυγών τους. Αυτό επιτρέπει στον ένα γονέα να ξεκουραστεί και να κάνει και κάποια βουτιά προς αναζήτηση τροφής, καθώς ο άλλος επωάζει τα αυγά. Αυτό διασφαλίζει ότι τα αυγά διατηρούνται στη σωστή θερμοκρασία, άρα μεγαλύτερες πιθανότητες να εκκολαφθούν με επιτυχία.

Θα συνεχίσουμε να παρακολουθούμε τους Θαλασσοκόρακες στο πλαίσιο του προγράμματος Πανδώτειρα - Natura 2000 και να μοιραζόμαστε συναρπαστικές στιγμές από τη ζωή τους.

Διαβάστε επίσης: ΒΙΝΤΕΟ: Μέσα στη φωλιά αερογερακίνας στην Κύπρο- Έτσι ταΐζει τους νεοσσούς της

Keywords
Τυχαία Θέματα
ΒΙΝΤΕΟ, Θαλασσοκόρακων, Κύπρο,vinteo, thalassokorakon, kypro