«Σφαγή» για τις αντιπροεδρίες στον ΔΗΣΥ – Τα ονόματα

Τα μαχαίρια φαίνεται ότι θα ακονίσουν οι δελφίνοι του ΔΗΣΥ για τις τρεις αντιπροεδρίες στο επερχόμενο εκλογικό συνέδριο του κόμματος, το οποίο θα διενεργηθεί στις 28 Απριλίου.

Αν και η ημερομηνία υποβολής των υποψηφιοτήτων είναι 16η Απριλίου, εντούτοις κάποιοι εκ των ενδιαφερομένων έχουν λάβει ήδη τις τελικές τους αποφάσεις, ενώ άλλοι, μέχρι στιγμής, φαίνεται να προβληματίζονται ακόμη και να ζυγίζουν δεδομένα και καταστάσεις.

Αναφορικά με την προεδρία του κόμματος, αυτή φαίνεται να τελείωσε πριν καν αρχίσει, αφού θεωρείται από δύσκολο έως και απίθανο, να αμφισβητήσει σήμερα κάποιος

τον πανίσχυρο Αβέρωφ Νεοφύτου.

Παρόμοια είναι η εικόνα και για τη δεύτερη τη τάξει θέση στην ιεραρχία του ΔΗΣΥ, δηλαδή αυτή του αναπληρωτή προέδρου του κόμματος, την οποία θα επαναδιεκδικήσει ο ευρωβουλευτής του κόμματος Λευτέρης Χριστοφόρου, χωρίς όμως να αποκλείεται το ενδεχόμενο να υπάρξει και δεύτερη υποψηφιότητα.

Οι προθέσεις των νυν αντιπροέδρων

Ως γνωστόν, τις τρεις θέσεις αντιπροέδρων στον ΔΗΣΥ κατέχουν σήμερα οι Γιώργος Γεωργίου (βουλευτής Αμμοχώστου), Στέλλα Κυριακίδου (βουλευτής Λευκωσίας) και Νίκος Σαμψών. Η «Σημερινή» επικοινώνησε και με τους τρεις αντιπροέδρους, για να διερευνήσει τις προθέσεις τους. Γιώργος Γεωργίου και Στέλλα Κυριακίδου εξέφρασαν αμφότεροι την πρόθεσή τους να επαναδιεκδικήσουν. Κληθείσα η κυρία Κυριακίδου να σχολιάσει τις φήμες και τα δημοσιεύματα που τη φέρουν να φλερτάρει με το ενδεχόμενο να είναι υποψήφια στις ευρωεκλογές του 2019, ξεκαθάρισε ότι καμία τέτοια σκέψη δεν έχει γίνει από την ίδια. Όσο αφορά τον κ. Σαμψών, μάς ανέφερε χαρακτηριστικά: «Δεν έχω αποφασίσει ποια θέση θα διεκδικήσω και αν θα διεκδικήσω».

Οι σίγουροι

Πέραν των δυο νυν αντιπροέδρων οι οποίοι εξέφρασαν την πρόθεσή τους να επαναδιεκδικήσουν, σίγουροι για να μπουν στην εσωκομματική εκλογική κούρσα της 28ης Απριλίου θα πρέπει να θεωρούνται οι Ευθύμιος Δίπλαρος (αναπληρωτής κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος), Νίκος Νουρής (βουλευτής Λευκωσίας) και Κυριάκος Χατζηγιάννης (βουλευτής Αμμοχώστου).

Και οι τρεις επιβεβαίωσαν αυτές τους τις προθέσεις στη «Σημερινή». Ο κ. Νουρής, όπως μάς ανέφερε, ενημέρωσε ήδη και τον πρόεδρο του ΔΗΣΥ. Από την πλευρά του, ο κ. Χατζηγιάννης δεν απέκλεισε το ενδεχόμενο να θέσει υποψηφιότητα ακόμη και για τη θέση του αναπληρωτή προέδρου του κόμματος. Η απόφασή του για το ποια θέση θα διεκδικήσει (αντιπροεδρία ή αναπληρωτή προέδρου), θα εξαρτηθεί -όπως υπογράμμισε- από τον φόρτο εργασίας, όντας αντιπρόεδρος του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος στον Οργανισμό για την Ασφάλεια και τη Συνεργασία στην Ευρώπη (ΟΑΣΕ).

Σε σχέση με τον Νίκο Τορναρίτη, ο ίδιος, σύμφωνα με όλες τις πληροφορίες, φαίνεται να παραμένει κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος και άρα τρίτος στην ιεραρχία του κόμματος, κάτω από τους πρόεδρο και αναπληρωτή πρόεδρο.

Οι προβληματισμένοι

Πέραν του Σωτήρη Σαμψών, για τον οποίο έγινε ήδη αναφορά, στο γκρουπ των «προβληματισμένων» ανήκουν τουλάχιστον άλλα δυο ονόματα από την κοινοβουλευτική ομάδα της Πινδάρου.

Πρόκειται για τη νεαρή βουλευτή του ΔΗΣΥ Λάρνακας και μέχρι πρότινος Εκπρόσωπο Τύπου του επιτελείου του Νίκου Αναστασιάδη, Αννίτα Δημητρίου και τον βουλευτή Λεμεσού Αντρέα Κυπριανού.

Η κυρία Δημητρίου, κληθείσα να σχολιάσει τις προθέσεις της στη «Σημερινή» αναφορικά με τη διεκδίκηση μιας εκ των τριών αντιπροεδριών του κόμματος, αρκέστηκε να αναφέρει ότι είναι κάτι που την προβληματίζει, υπογραμμίζοντας, παράλληλα, την αγάπη και την ώθηση που εισπράττει καθημερινά από τον κόσμο.

Η ίδια, ωστόσο, δεν έχει λάβει καμία τελεσίδικη απόφαση, κάτι που αναμένεται να γίνει εντός των επόμενων ημερών.

Ο κ. Κυπριανού, με τη σειρά του, τόνισε ότι ζυγίζει όλα τα δεδομένα και σε συνεννόηση με τον πρόεδρο του κόμματος, αλλά και μετά από επαφές που θα έχει και με άλλους συναδέλφους του, θα λάβει τις τελικές του αποφάσεις του. Ο ίδιος δεν θέλησε να αποκλείσει κανένα ενδεχόμενο, ούτε αυτό της διεκδίκησης ακόμη και της θέσης του αναπληρωτή προέδρου, επαναλαμβάνοντας, ωστόσο, ότι όλα τα σενάρια είναι ακόμη υπό μελέτη.

Ανάμεσα σε άλλα, ο κ. Κυπριανού εμφανίζεται να προβληματίζεται για τι θα πράξει στην εσωκομματική μάχη, δεδομένου ότι τον Δεκέμβριο θα αναλάβει καθήκοντα προέδρου της Κοινοβουλευτικής Επιτροπής Ενέργειας, Εμπορίου και Βιομηχανίας.

Keywords
Τυχαία Θέματα