Σ΄εξέλιξη το Άτυπο Υπουργικό με τη συμμετοχή νέων - Το μήνυμα ΠτΔ

Τη χαρά του εξέφρασε μέσω ανάρτησης ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Νίκος Αναστασιάδης, με αφορμή το 3ο Άτυπο Υπουργικό Συμβούλιο το οποίο διεξάγεται στο Προεδρικό Μέγαρο στην παρουσία νέων από όλη την Κύπρο.

Συγκεκριμένα ο Πρόεδρος Αναστασιάδης έγραψε:

«Με μεγάλη χαρά καλωσορίζω στο Προεδρικό Μέγαρο, νέους και νέες απ' όλη την Κύπρο στο πλαίσιο του 3ου Άτυπου Υπουργικού Συμβουλίου. Δίνουμε την ευκαιρία στους πολίτες, να παρακολουθήσουν τον τρόπο λήψης αποφάσεων του Υπουργικού και να θέσουν τις δικές τους εισηγήσεις και απόψεις».

Με μεγάλη χαρά καλωσορίζω στο Προεδρικό Μέγαρο, νέους και νέες απ'όλη την Κύπρο στο πλαίσιο του 3ου Άτυπου Υπουργικού Συμβουλίου. Δίνουμε την ευκαιρία στους πολίτες, να παρακολουθήσουν τον τρόπο λήψης αποφάσεων του #Υπουργικού και να θέσουν τις δικές τους εισηγήσεις και απόψεις. pic.twitter.com/yPNEH4k3rc

— Nicos Anastasiades (@AnastasiadesCY) February 18, 2019

H ημερήσια διάταξη:

O Υπουργός Δικαιοσύνης @MJPO_INicolaou στο 3ο #ΆτυποΥπουργικό ενημερώνει το σώμα για την Εθνική Στρατηγική για την πάταξη της διαφθοράς. pic.twitter.com/Mu2cUP0jle

— Προεδρία της ΚΔ (@CYpresidency) February 18, 2019

O Υπουργός Οικονομικών @Georgiades_H στο 3ο #ΆτυποΥπουργικό ενημερώνει το σώμα για την προώθηση ενός νέου μοντέλου ανάπτυξης μέσα από την έρευνα, την καινοτομία και την εκπαίδευση. pic.twitter.com/L4CStlJRcE

— Προεδρία της ΚΔ (@CYpresidency) February 18, 2019

O Υπουργός Ενέργειας, Εμπορίου και Βιομηχανίας @GLakkotrypis στο 3ο #ΆτυποΥπουργικό ενημερώνει το σώμα για τα Σχέδια Ενίσχυσης της Νεανικής και Γυναικείας Επιχειρηματικότητας, το Σχέδιο για Ηλεκτρονικό Εμπόριο και για Ψηφιακή Μεταμόρφωση των Επιχειρήσεων. pic.twitter.com/dyuXWosJO9

— Προεδρία της ΚΔ (@CYpresidency) February 18, 2019

Η Υπουργός Εργασίας, Πρόνοιας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων @ZetaEmilianidou στο 3ο #ΆτυποΥπουργικό ενημερώνει το σώμα για τα Σχέδια κατάρτισης ή και επιδοτούμενης απασχόλησης που υλοποιούνται από το Υπουργείο, με ιδιαίτερη έμφαση στους νέους. pic.twitter.com/QKSQTYwBJ1

— Προεδρία της ΚΔ (@CYpresidency) February 18, 2019

Ο Χαιρετισμός Επιτρόπου Εθελοντισμού και ΜΚΟ κ. Γιάννη Γιαννάκη:

"Σας καλωσορίζω στην 3η Συνεδρία του Άτυπου Υπουργικού Συμβουλίου, η οποία διοργανώνεται στα πλαίσια της θεσμοθετημένης ημέρας από το Υπουργικό Συμβούλιο, «Ήμερα του Πολίτη».

Καλωσορίζω τις νέες και νέους από Πανεπιστήμια, Λύκεια, Οργανώσεις Νεολαίας, από την Εθνική Φρουρά και Αστυνομία αλλά και ανένταχθους νέους. Από την Πάφο έως Παραλίμνι αλλά και από τις ορεινές περιοχές Λεμεσού, Λάρνακας και Λευκωσίας.

Σήμερα έχετε μια μοναδική ευκαιρία να παρακολουθήσετε την λειτουργία και τον τρόπο λήψης αποφάσεων του Υπουργικού Συμβουλίου της χώρας μας. Μετά την ολοκλήρωση της Συνεδρίας του Υπουργικού Συμβουλίου θα έχετε την δυνατότητα να υποβάλλεται ερωτήσεις ή τις εισηγήσεις σας για θέματα που σας αφορούν προς τα μέλη του Υπουργικού Συμβουλίου. Μια καινοτόμος πρωτοβουλία, μοναδική στις χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης, πρωτοβουλία η οποία έχει στόχο στο να ενεργοποιήσει την Κοινωνία των Πολιτών και να δημιουργήσει αποτελεσματικά εργαλεία ενεργούς συμμετοχής των πολιτών και ιδιαίτερα των νέων στα κοινά.

Θεωρούμε ότι η κοινωνία των πολιτών της τρίτης χιλιετίας, χρειάζεται ενεργούς και ενημερωμένους ανθρώπους, με άποψη αλλά και θέσεις για κάθε ζήτημα που αφορά στη ζωή τους, στα ευρύτερα κοινωνικά πλαίσια.

Η πληροφόρηση είναι αναπόσπαστο κομμάτι της διαδικασίας αυτής. Για να είναι όμως κάποιος ενεργός πολίτης, χρειάζεται πρώτα απ’ όλα να έχει πρόσβαση στην πληροφόρηση για τα θέματα που τον αφορούν. Πληροφόρηση η οποία διευρύνει τις επιλογές του, τον στηρίζει στη λήψη αποφάσεων σε όλα τα επίπεδα, και προωθεί την ενεργό συμμετοχή του στην κοινωνία σε τοπικό, εθνικό και ευρωπαϊκό επίπεδο.

Ένας βασικός πυλώνας πολιτικής του Επιτρόπου Εθελοντισμού και Μη Κυβερνητικών Οργανώσεων, είναι να εφαρμόσει πολιτικές οι οποίες θα ενθαρρύνουν την ενεργό πολιτότητα όπως η θεσμοθέτηση των Δημόσιων Διαβουλεύσεων του Προέδρου της Δημοκρατίας και των Υπουργών με τους πολίτες, η αναβάθμιση του ρόλου των Μη Κυβερνητικών Οργανώσεων, το εγχειρίδιο για τους εκπαιδευτικούς για ενεργό πολίτη και εθελοντισμό το οποίο έχει διανεμηθεί σε όλες τις σχολικές μονάδες, το έγγραφο πολιτικής για την κοινωνίας των πολιτών αλλά και πολλές άλλες δράσ εις αναδεικνύουν την πολιτική βούληση της Κυβέρνησης να προωθήσει ουσιαστικά μέτρα για την ενεργοποίηση της κοινωνίας των πολιτών σε όλα τα επίπεδα.

Η Πολιτεία εφαρμόζει πιο αποτελεσματικότερες πολιτικές και εκσυγχρονίζεται, όταν η Κοινωνία των Πολιτών συμβάλει στη διαμόρφωση τους και συμμετέχει ενεργά σε δράσεις, υποστηριχτικές προς τις Υπηρεσίες του Κράτους. Αυτός είναι ο στόχος μας και προς αυτή την κατεύθυνση δραστηριοποιούμαστε.

Τελειώνοντας θα ήθελα να ευχαριστήσω τον Πρόεδρο της Κυπριακής Δημοκρατίας και τα μέλη του Υπουργικού Συμβούλιου για τη συμμετοχή τους στη σημερινή σημαντική εκδήλωση, αλλά και όλους εσάς, τη νεολαία μας, για την παρουσία σας".

Keywords
Τυχαία Θέματα