Σέντρα με έντονο ελληνικό χρώμα

Σέντρα σήμερα και στους ομίλους του Europa League, με έντονο ελληνικό χρώμα, καθώς Ολυμπιακός, Παναθηναϊκός και ΠΑΟΚ θα διεκδικήσουν τη διάκριση στη διοργάνωση.

Ο Ολυμπιακός θα

δοκιμάσει τις δυνάμεις του στην Ελβετία κόντρα στη Γιουνγκ Μπόις και θέλει να ξεκινήσει με νίκη, ώστε να ενισχύσει την προσπάθειά του για την πρόκριση στην επόμενη φάση του ευρωπαϊκού θεσμού. Σαφώς πιο δύσκολο έργο θα έχουν οι δύο άλλοι εκπρόσωποι του ελληνικού ποδοσφαίρου, μολονότι θα παίξουν στις έδρες τους. Ο Παναθηναϊκός θα υποδεχθεί στη Λεωφόρο τον Άγιαξ και θέλει να ξεκινήσει με το δεξί τις υποχρεώσεις του στη διοργάνωση, αλλά η αποστολή του μόνο εύκολη δε θα είναι κόντρα στη διάσημη ολλανδική ομάδα, όπως και η προσπάθεια του ΠΑΟΚ στην Τούμπα κόντρα στη Φιορεντίνα.
Απ' εκεί και πέρα το πρόγραμμα περιλαμβάνει κι άλλα σπουδαία παιχνίδια, όπως είναι αυτό της Φέγενορντ με τη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ και της Νις του Μάριο Μπολοτέλι με τη Σάλκε.

Αλλαγές από Μπέντο
Απέναντι στη Βέροια, ο Ολυμπιακός ήταν χάρμα ιδέσθαι, αλλά στο «Stade de Suisse», τα πράγματα θα είναι διαφορετικά. Οι Ελβετοί δεν περιμένουν τους πρωταθλητές Ελλάδας με τις καλύτερες των προθέσεων κι αυτό το ξέρει πολύ καλά ο Πάουλο Μπέντο κι οι παίκτες του. Ο Πορτογάλος τεχνικός αναμένεται να προβεί σε δύο, ίσως και τρεις αλλαγές στο πρώτο ματς της ομάδας στους ομίλους του Europa League.
Ο Λεάλι λογικά θα πάρει τη θέση του Καπίνο κάτω από τα δοκάρια, ενώ οι Ντε Λα Μπέγια - Φιγκέιρας θα είναι στα δύο άκρα της άμυνας, με τους Ντα Κόστα και Μποτία να συνθέτουν σε ακόμη ένα ματς το αμυντικό δίδυμο. Ο Μιλιβόγεβετς αναμένεται να μην έχει παρτενέρ τον Καμπιάσο, αλλά τον Μάρτινς, που τα πρώτα δείγματα γραφής είναι εξαιρετικά.
Ο Μάριν από την άλλη, μπορεί να έκανε... παπάδες απέναντι στην ομάδα της Ημαθίας, αλλά ακόμη δεν είναι στην απαραίτητη φυσική κατάσταση για να βγάλει τόσο σύντομα ακόμη ένα 90λεπτο. Οπότε τη θέση του πίσω από τον Ιντέγε αναμένεται να πάρει ο Φορτούνης, ο οποίος θα έχει δεξιά του τον Ελιουνούσι και λογικά αριστερά τον Σεμπά, εκτός και αν μετατοπιστεί εκεί ο Γερμανός.

Στραματσόνι: «Πρόκληση…»
Την επαναφορά της νοοτροπίας που είχε ο Παναθηναϊκός όταν έκανε πορείες στην Ευρώπη έθεσε ως στόχο ο Αντρέα Στραματσόνι, ο οποίος δήλωσε βέβαιος ότι η ομάδα θα παρουσιαστεί όπως πρέπει με τον Άγιαξ. «Αυτό το παιχνίδι αντιπροσωπεύει αυτό που θα θέλαμε ήδη από την προετοιμασία, να μπούμε δηλαδή στους ομίλους και να είναι ο Παναθηναϊκός ανάμεσα στις καλύτερες ομάδες της Ευρώπης. Είμαστε έτοιμοι και αφοσιωμένοι να ξεκινήσουμε αυτήν τη μάχη και να αγωνιστούμε στη διοργάνωση. Το φετινό Europa League είναι ένα τεστ, μία πρόκληση, στην επιστροφή του ο Παναθηναϊκός να παίζει κόντρα σε σημαντικές ομάδες με σπουδαία φιλοσοφία. Ο σύλλογος είχε κατά το παρελθόν αυτήν τη νοοτροπία και πρέπει να δείξουμε ότι αυτό επέστρεψε. Στο γήπεδο, όχι στα λόγια».

Το πλάνο του Ίβιτς
Ο Μάριν Λέοβατς είναι η μία από τις αλλαγές που ετοιμάζει ο Βλάνταν Ίβιτς για τη σημερινή αναμέτρηση του ΠΑΟΚ με τη Φιορεντίνα. Ο Κροάτης αμυντικός ήταν τιμωρημένος και γι' αυτό δεν αγωνίστηκε στο κυριακάτικο παιχνίδι με τον Παναιτωλικό, ενώ θα απουσιάσει για τον ίδιο λόγο από τον επικείμενο αγώνα με τον Αστέρα στην Τρίπολη. Σε αυτήν την περίπτωση ο Κρέσπο θα αγωνιστεί ως στόπερ στη θέση του Βαρέλα ή θα μείνει στον πάγκο εν όψει του παιχνιδιού με τους Αρκάδες. Η επόμενη αλλαγή, αν υπάρξει, αφορά στον άξονα. Ο Μπίσεσβαρ, που ήταν εξαιρετικός στον πρόσφατο αγώνα του ΠΑΟΚ, θα μείνει εκτός, λόγω και των σκέψεων τού Ίβιτς να επαναφέρει το 4-3-3 με ακόμη έναν χαφ, πιθανότατα τον Σάχοφ αντί του πιο επιθετικού και όχι 100% έτοιμου Ολλανδού μεσοεπιθετικού.

1ος ΟΜΙΛΟΣ (20:00)
Φέγενορντ - Μάντσεστερ Γ.
Ζορία Λουχάνσκ - Φενέρμπαχτσε

2ος ΟΜΙΛΟΣ (20:00)
Γιούνγκ Μπόις - Ολυμπιακός
ΑΠΟΕΛ - Αστάνα

3ος ΟΜΙΛΟΣ (20:00)
Μάιντς - Σεντ Ετιέν
Άντερλεχτ - Καμπάλα

4ος ΟΜΙΛΟΣ (20:00)
Άλκμααρ - Ντάνταλκ
Μακάμπι Τελ Αβίβ - Ζενίτ Αγίας Πετρούπολης (Ρωσία)

5ος ΟΜΙΛΟΣ (20:00)
Πλζεν - Ρόμα
Άστρα - Αούστρια Βιένης

6ος ΟΜΙΛΟΣ (20:00)
Ραπίντ Βιένης - Γκενκ
Σασουόλο - Αθλέτικ Μπιλμπάο

7ος ΟΜΙΛΟΣ (22:05)
Σταντάρ Λιέγης - Θέλτα Βίγκο
Παναθηναϊκός - Άγιαξ

8ος ΟΜΙΛΟΣ(22:05)
Κονιασπόρ - Σαχτάρ Ντόνετσκ
Μπράγκα - Γάνδη

9ος ΟΜΙΛΟΣ (22:05)
Σάλτσμπουργκ - Κράσνονταρ
Νις - Σάλκε

10ος ΟΜΙΛΟΣ (22:05)
Καραμπάχ - Σλόβαν Λ. (18:00)
ΠΑΟΚ - Φιορεντίνα

11ος ΟΜΙΛΟΣ (22:05)
Ίντερ - Χαποέλ Μπερ Σεβά
Σαουθάμπτον - Σπάρτα Πράγας

12ος ΟΜΙΛΟΣ (22:05)
Οσμανλισπόρ - Στεάουα Βουκ.
Βιγιαρεάλ - Ζυρίχη

Keywords
Τυχαία Θέματα