Σεμινάριο MiFID II & MiFIR από το EIMF

Η Ευρωπαϊκή Οδηγία MiFID (Markets in Financial Instruments Directive (2004/39/ΕΚ) ) άρχισε να ισχύει σε ολόκληρη την Ευρωπαϊκή Ένωση από το Νοέμβριο του 2007. Είναι o ακρογωνιαίος λίθος της ρύθμισης των χρηματοπιστωτικών αγορών που επιδιώκει να βελτιώσει την ανταγωνιστικότητα των χρηματοπιστωτικών αγορών της ΕΕ με τη δημιουργία μιας ενιαίας αγοράς για Επενδυτικές Υπηρεσίες και Δραστηριότητες και για την εξασφάλιση υψηλού βαθμού εναρμονισμένης προστασίας για τους επενδυτές σε χρηματοπιστωτικά προϊόντα.

Το 2011 η Ευρωπαϊκή Επιτροπή ενέκρινε

νομοθετική πρόταση για την αναθεώρηση της Οδηγίας MiFID που πήρε τη μορφή μιας αναθεωρημένης οδηγίας και ενός νέου κανονισμού, που είναι ευρύτερα γνωστά ως MiFID II και MiFIR αντίστοιχα. Αυτά υιοθετήθηκαν από το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο στις 15 Απριλίου 2014 και από το Συμβούλιο της Ευρωπαϊκής Ένωσης στις 13 του Μάη του 2014.

Το 2017 όλα τα κράτη μέλη θα πρέπει να υιοθετήσουν τον εξής κανονισμό, και άτομα που εργάζονται στο Χρηματοοικονομικό κλάδο (Επενδυτικές Υπηρεσίες, Τράπεζες, υπηρεσίες στήριξης όπως δικηγόροι, λογιστές κτλ) θα πρέπει να γνωρίζουν τις επικείμενες αλλαγές.

Ως εκ τούτου, το European Institute of Management and Finance (EIMF) διοργανώνει 10ωρο σεμινάριο, επιχορηγημένο από την ΑΝΑΔ, που θα καλύψει τις ανάγκες του κλάδου για ενημέρωση για τα εν λόγω θέματα. Ταυτόχρονα με αυτές τις 10 ώρες καλύπτονται και CPD ανάγκες των επαγγελματιών του κλάδου.

Το σεμινάριο θα γίνει στο Crowne Plaza στη Λεμεσό, στις 7 και 8 Απριλίου.

Για περισσότερες πληροφορίες επισκεφτείτε τη σελίδα του EIMF εδώ, ή επικοινωνήστε στο 2227 4470

Keywords
Τυχαία Θέματα