Σεισμός στη Σάμο/ Κενεβέζος: Δεν υπάρχουν πληροφορίες για Κύπριους τραυματίες

Δεν υπάρχουν αναφορές για Κύπριους τραυματίες από το ισχυρό σεισμό που κτύπησε τη Σάμο το απόγευμα της Παρασκευής (30/10).

Σύμφωνα με τον Πρέσβη της Κυπριακής Δημοκρατίας στην Ελλάδα, Κυριάκο Κενεβέζο, μετά από ενημέρωση που είχε από τον Υφυπουργό Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων, Νίκο Χαρδαλιάς, δεν υπάρχουν μέχρι στιγμής πληροφορίες για Κύπριους τραυματίες.

Σύμφωνα με όσα ανέφερε στο SigmaLive ο κ.

Κενεβέζος, η πρεσβεία βρίσκεται σε ανοιχτή επικοινωνία με τις Ελληνικές Αρχές για οτιδήποτε προκύψει.

Υπενθυμίζεται ότι ισχυρός σεισμός 6,6 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ σημειώθηκε στις 13:51 με επίκεντρο τη θαλάσσια περιοχή 16 χλμ βόρεια βοεριοδυτικά της Σάμου σύμφωνα με την αυτόματη καταγραφή του Γεωδυναμικού Ινστιτούτου της Αθήνας

Επίσης, ιδιαίτερα αισθητός έγινε σε όλα τα νησιά της Δωδεκανήσου ο ισχυρός σεισμός που σημειώθηκε στην θαλάσσια περιοχή βορειοδυτικά της Σάμου.

Δείτε εδώ: Ισχυρός σεισμός 6,7 Ρίχτερ ΒΔ της Σάμου - Προειδοποίηση για μικρό τσουνάμι

   Η σεισμική δόνηση έγινε περισσότερο αισθητή στα νησιά του βορείου του συγκροτήματος όπου προκλήθηκε και μεγαλύτερη ανησυχία. Αρκετοί από τους κατοίκους της Πάτμου, της Κω της Καλύμνου του Αγαθονησίου και των άλλων νησιών εγκατέλειψαν τα σπίτια τους αφού η σεισμική δόνηση ήταν ιδιαίτερα έντονη.

   Σύμφωνα με όσα έγιναν γνωστά από την περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου, δεν υπήρξαν ζημιές σε κανένα νησί της Δωδεκανήσου και των Κυκλάδων αλλά προκλήθηκε μεγάλη ανησυχία από την ένταση και την διάρκεια της σεισμικής δόνησης.

Δείτε εδώ: 

Ισχυρός Σεισμός: Δείτε βίντεο από το μικρό τσουνάμι σε Σάμο και Σμύρνη

Βίντεο του σεισμού από την Τουρκία: Καταστροφές στη Σμύρνη-Κατέρρευσαν κτίρια

Keywords
Τυχαία Θέματα