Εκλογές ΗΠΑ/Πρώτη μονομαχία: «Σε τροχιά νίκης» Vs «Προσπαθούν να κλέψουν»

Ο Τζο Μπάιντεν δήλωσε μιλώντας σε υποστηρικτές του στο Ουίλμινγκτον (Ντέλαγουερ) ότι «είμαστε σε καλό δρόμο για να κερδίσουμε αυτές τις εκλογές» και ότι «αισθανόμαστε καλά για το πού βρισκόμαστε» αλλά αναγνώρισε πως «δεν περιμέναμε ότι θα χρειαζόταν τόσο πολύς χρόνος», καθώς το αποτέλεσμα θα γίνει γνωστό «το πρωί της Τετάρτης (σ.σ. το απόγευμα της Πέμπτης ώρα Κύπρου), αν όχι αργότερα».

«Πρέπει να φανούμε υπομονετικοί», ωσότου καταμετρηθούν «όλες οι ψήφοι», πρόσθεσε, εκτιμώντας πως αναμένει «να νικήσουμε στην Πενσιλβάνια», παρότι ο Τραμπ με βάση τα ως τώρα δεδομένα προηγείται

με διαφορά.

«Συνεχίστε να το πιστεύετε, παιδιά, θα νικήσουμε», ολοκλήρωσε τη σύντομη παρέμβαση του ο υποψήφιος των Δημοκρατικών, εκφράζοντας «αισιοδοξία». Την ίδια φράση, «συνεχίστε να πιστεύετε», επανέλαβε αμέσως μετά μέσω Twitter.

Επιπλέον, πάλι με ανάρτησή του, ανέφερε πως οι πολίτες θα αναδείξουν τον νικητή. 

It's not my place or Donald Trump's place to declare the winner of this election. It's the voters' place.

— Joe Biden (@JoeBiden) November 4, 2020

Η δήλωση του Μπάιντεν έτυχε άμεσης απάντησης από τον Ντόναλντ Τραμπ, ο οποίος με ανάρτησή του στο Twitter σημείωσε πως "Είμαστε μπροστά με ΜΕΓΑΛΗ ΔΙΑΦΟΡΑ, αλλά προσπαθούν να ΚΛΕΨΟΥΝ τις εκλογές. Δεν θα αφήσουμε ποτέ να το κάνουν. Δεν μπορούν να κατατεθούν ψήφοι αφού κλείσουν τα εκλογικά τμήματα".

Λίγο αργότερα, τo Twitter προειδοποίησε τους χρήστες του για το μήνυμα του Τραμπ στο οποίο κατηγορεί τους Δημοκρατικούς.

We are up BIG, but they are trying to STEAL the Election. We will never let them do it. Votes cannot be cast after the Polls are closed!

— Donald J. Trump (@realDonaldTrump) November 4, 2020

"Ένα μέρος ή το σύνολο του περιεχομένου που κοινοποιείται σε αυτό το Tweet είναι αμφισβητούμενο και μπορεί να είναι παραπλανητικό σε εκλογές ή άλλη πολιτική διαδικασία", αναφέρει η πλατφόρμα στην επισήμανσή της στο μήνυμα του Τραμπ.

I will be making a statement tonight. A big WIN!

— Donald J. Trump (@realDonaldTrump) November 4, 2020

Διαβάστε επίσης 

LIVE/Εκλογές ΗΠΑ: Πώς εξελίσσεται η μάχη ανά πολιτεία- Διαδραστικός χάρτης

Εκλογές ΗΠΑ: Τα δεδομένα και οι προβλέψεις για τη «μάχη» των πολιτειών

Εκτιμήσεις: Ο αριθμός των εκλεκτόρων που εξασφαλίζουν Τραμπ-Μπάιντεν

Keywords
Τυχαία Θέματα