Εκλογές ΗΠΑ: Συνεχείς ανατροπές- Τι δείχνει η καταμέτρηση μέχρι αυτή την ώρα

Με το κλείσιμο της κάλπης άρχισε και η καταμέτρηση θρίλερ σε πολιτείες που θα κρίνουν εν πολλοίς την αμερικανική προεδρεία στις εκλογές του 2020.

Οι δύο μονομάχοι, ο πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ και ο Δημοκρατικός υποψήφιος Τζο Μπάιντεν δίνουν μάχη στήθος με στήθος σε κρίσιμες πολιτείες και μέχρι τις 05:00 τα ξημερώματα η εικόνα για τον νικητή των αμερικανικών προεδρικών εκλογών, ήταν ασαφής αν και ο Μπάιτνεν φαίνεται να έχει ένα κάποιο προβάδισμα στου εκλέκτορες . Εξαιρετικά σημαντικό είναι από εδώ και στο εξής το ποιος

από τους δύο υποψηφίους συγκεντρώνει τους περισσότερους εκλέκτορες.

Ξεκινώντας την καταγραφή του «σκόρ» από την πολιτεία του Κεντάκι η οποία δίνει 8 εκλέκτορες κατακτά ο Ντόναλντ Τραμπ. Ο απερχόμενος πρόεδρος κερδίζει και την πολιτεία της Ιντιάνα η οποία δίνει άλλους 11 εκλέκτορες

Με τη σειρά του ο υποψήφιος των Δημοκρατικών Ντόναλντ Τραμπ κερδίζει στις πολιτείες της Βιρτζίνια με 13 εκλέκτορες και του Βερμόντ που του δίνει 3 εκλέκτορες, σύμφωνα με το Fox News.

Ο Τραμπ, πάλι, επικρατεί στην πολιτεία της Δυτικής Βιρτζίνια με τους 5 εκλέκτορες.

Περίπου λίγο πριν τις 03:00 ώρα Κύπρου ο Μπάιντεν συγκέντρωνε 16 εκλέκτορες έχοντας επικρατήσει οριστικά στις πολιτείες του Βέρμοντ και της Βιρτζίνια. Ο Τραμπ αντίστοιχα κατείχε 13 εκλέκτορες έχοντας επικρατήσει οριστικά στις πολιτείες του Κεντάκι και της Δυτικής Βιρτζίνια. Υπέρ του Τραμπ ψήφισε και η Νότια Καρολίνα προσφέροντας στον απερχόμενο πρόεδρο άλλους 9 εκλέκτορες και ανεβάζοντας τον αριθμό των εκλεκτόρων του σε 22 συνολικά .

Αμέσως την ίδια ώρα προστέθηκαν αρκετές ακόμη στο συνολικό αριθμό των πολιτειών όπου οι ψηφοφόροι επέλεξαν τον εκλεκτό τους για πρόεδρο των Η.Π.Α.

Έτσι οι πολιτείες της Μασαχουσέτης με 11 εκλέκτορες, του Κονέκτικατ με 7 εκλέκτορες, του Νιου Τζέρσι με 14 εκλέκτορες, του Μέριλαντ με 3 εκλέκτορες,του Ντελαγουέρ με 3 εκλέκτορες, και του Ιλινόις με 20 εκλέκτορες ψήφισαν για τον Τζο Μπάιντεν ψήφισαν . Το ίδιο έγινε και στο Βέρμοντ της Βιρτζίνια του Ρόουντ Άιλαντ με 3 εκλέκτορες και την πρωτεύουσα Ουάσινγκτον επίσης με 3 εκλέκτορες.

Υπερ του υποψηφίου του Δημοκρατικού κόμματος ψήφισε επίσης η πολύ σημαντική και παραδοσιακή για τους Δημοκρατικούς πολιτεία της Νέας Υόρκης με 29 εκλέκτορες αλλά και το Νέο Μεξικό με τους 5 εκλέκτορες. Ο Μπάιντεν κερδίζει επίσης την πολιτεία του Κολοράντο με τους 9 εκλέκτορες.

Για τον Ντόναλντ Τραμπ ψήφισαν οι πολιτείες της Οκλαχόμα με 7 εκλέκτορες, του Μισισιπί με 6 εκλέκτορες,της Αλαμπάμα με 9 εκλέκτορες, του Τενεσί με 11 εκλέκτορες. Για τον Τραμπ ψήφισαν επίσης οι πολίτες του Κεντάκι με 8 εκλέκτορες, της Δυτικής Βιρτζίνια με 5 εκλέκτορες της Νότιας Καρολίνα με 9 εκλέκτορες και του Αρκάνσας με 6 εκλέκτορες.

Υπέρ του προέδρου Τράμπ ψήφισαν ακόμη οι πολιτείες της Ιντιάνα με 11 εκλέκτορες, της Λουιζιάνα με 8 εκλέκτορες, καθώς επίσης τις μικρότερες σε εκλέκτορες πολιτείες καθώς ολες δίνουν απο 3 εκλέκτορες αυτές της Νεμπράσκα, της Βόρειας και Νότιας Ντακότα, και του Ουαιόμινγκ.

Μετά και από την προσθήκη αυτών των πολιτειών, ο Τζο Μπάιντεν συγκεντρώνει συνολικά 131 εκλέκτορες, ενώ ο Ντόναλντ Τραμπ κατέχει 92 εκλέκτορες.
Ιδιαίτερα αμφίρροπη είναι η μάχη των υποψηφίων στην κρίσιμη πολιτεία της Φλόριντα όπου το προβάδισμα εναλλάσσεται.

Για να εκλεγεί κάποιος από τους δύο υποψηφίους πρόεδρος, χρειάζεται να εξασφαλίσει 270 εκλέκτορες.

Διαβάστε επίσης:

LIVE/Εκλογές ΗΠΑ: Πώς εξελίσσεται η μάχη ανά πολιτεία- Διαδραστικός χάρτης

Αμερικανές Εκλογές: Τι δείχνει το εθνικό exit poll (ΠΙΝΑΚΕΣ)

Εκλογές ΗΠΑ- Exit Poll CNN: Ποιο ήταν το κριτήριο των ψηφοφόρων

Keywords
Τυχαία Θέματα