Άστατος καιρός τις επόμενες μέρες με βαρομετρικό χαμηλό – Δείτε αναλυτικά

Βαρομετρικό χαμηλό επηρεάζει σήμερα την περιοχή, ενώ ασταθής αέρια μάζα αναμένεται από την Παρασκευή και μετά. Σήμερα, αρχικά περίοδοι με ηλιοφάνεια θα εναλλάσσονται με συννεφιά και μεμονωμένες βροχές ή καταιγίδα, κυρίως στα παράλια.

Από το μεσημέρι και μετά ο καιρός θα καταστεί παροδικά συννεφιασμένος, με τοπικές βροχές και μεμονωμένες καταιγίδες. Οι άνεμοι θα πνέουν κυρίως νοτιοδυτικοί ως βορειοδυτικοί, ασθενείς μέχρι μέτριοι, 3 με 4

μποφόρ και σύντομα στα προσήνεμα ισχυροί, 5 μποφόρ. Σε καταιγίδα ο άνεμος δυνατό να μεταβάλλεται και να ενισχύεται στα 6 μποφόρ. Η θάλασσα θα είναι αρχικά λίγο ταραγμένη, για να καταστεί σταδιακά μέχρι ταραγμένη και το απόγευμα, στα προσήνεμα, ταραγμένη. Η θερμοκρασία θα ανέλθει γύρω στους 25 βαθμούς στο εσωτερικό και στα παράλια και γύρω στους 14 βαθμούς στα ψηλότερα ορεινά.

Απόψε αρχικά αναμένονται τοπικές βροχές και μεμονωμένες καταιγίδες, αλλά σταδιακά ο καιρός θα βελτιωθεί, με τα φαινόμενα να γίνονται μεμονωμένα και να περιορίζονται στα βορειοανατολικά ή και στα ανατολικά παράλια. Οι άνεμοι θα πνέουν κυρίως βορειοδυτικοί ως βόρειοι, ασθενείς μέχρι μέτριοι, 3 με 4 μποφόρ και παροδικά κατά τόπους μέχρι ισχυροί, 4 με 5 μποφόρ. Η θάλασσα θα είναι λίγο ταραγμένη μέχρι ταραγμένη.

Η θερμοκρασία θα πέσει γύρω στους 12 βαθμούς στο εσωτερικό, γύρω στους 14 στα παράλια και γύρω στους 7 βαθμούς στα ψηλότερα ορεινά.

Την Πέμπτη ο καιρός θα είναι κυρίως αίθριος, με τοπικά αυξημένες νεφώσεις κατά διαστήματα. Το πρωί πιθανό να σημειωθούν μεμονωμένες βροχές ή καταιγίδα, στα ανατολικά παράλια.

Την Παρασκευή και το Σάββατο, περίοδοι με κυρίως αίθριο καιρό θα εναλλάσσονται με συννεφιά, που αναμένεται να δώσει μεμονωμένες βροχές ή καταιγίδες, κυρίως από το μεσημέρι της Παρασκευής και μετά.

Η θερμοκρασία θα σημειώσει σταδιακά άνοδο μέχρι την Παρασκευή, για να κυμανθεί πιο πάνω από τις μέσες κλιματολογικές τιμές, ενώ το Σάββατο θα σημειώσει μικρή πτώση.

Keywords
Τυχαία Θέματα