Σε σκουπιδότοπο μετατράπηκε ρυάκι στα Λατσιά

Σε σκουπιδότοπο μετατράπηκε ρυάκι που βρίσκεται μεταξύ του ΓΣΠ και του Παιδαγωγικού Ινστιτούτου.

Σωροί από σκουπίδια, παλιά έπιπλα και ηλεκτρικές συσκευές, συνθέτουν την εικόνα που αντικρίζει κάποιος, με το Κίνημα Οικολόγων-Συνεργασία Πολιτών να αναφέρει πως «πρόκειται για μια από τις ομορφότερες περιοχές φυσικού κάλλους στη μείζονα Λευκωσία», που ωστόσο η εικόνα της «αμαυρώνεται» από τον ανεξέλεγκτο σκουπιδότοπο.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση του Κινήματος, μετά από νέες καταγγελίες που δέχθηκε το γραφείο του, αντιπροσωπεία

της Επαρχιακής Επιτροπής Λευκωσίας επισκέφθηκε την περιοχή, όπου διαπίστωσε πως το ρυάκι έχει μετατραπεί σε σκουπιδότοπο, με ένα τεράστιο συσσωρευμένο όγκο παντός είδους αποβλήτων.
Καταγγελίες για την παράνομη απόρριψη αποβλήτων στη συγκεκριμένη περιοχή, έγιναν και πριν από 2 περίπου χρόνια, σύμφωνα με την ανακοίνωση, όταν, μετά από έρευνα, διαπιστώθηκε πως είναι ευθύνη του Τμήματος Αναπτύξεως Υδάτων η προστασία του ρυακιού σε μια περιοχή που εμπίπτει εντός των δημοτικών ορίων Λατσιών και γειτνιάζει με τους Δήμους Στροβόλου και Λακατάμιας σε κάποια σημεία.


«Το Κίνημα Οικολόγων – Συνεργασία Πολιτών προέβη ήδη στις δέουσες ενέργειες, αναφέροντας την τραγική κατάσταση που προκαλείται από ασυνείδητους συμπολίτες μας, στα αρμόδια κρατικά τμήματα. Ήδη περιμένουμε τη λειτουργία των αδειοδοτημένων Πράσινων Σημείων που βρίσκονται σε διάφορες περιοχές της Κύπρου, με την ελπίδα ότι θα ελαχιστοποιηθεί το φαινόμενο αλόγιστης απόρριψης αποβλήτων στην ύπαιθρο», καταλήγει η ανακοίνωση.

Keywords
Τυχαία Θέματα