Χάος στο παράνομο αεροδρόμιο της Τύμπου με ακυρώσεις πτήσεων

Το νέο πακέτο μέτρων για την οικονομική στήριξη της κοινωνίας λόγω των αρνητικών επιπτώσεων από την πτώση της συναλλαγματικής ισοτιμίας της τουρκικής λίρας και το χάος που δημιουργήθηκε στο παράνομο αεροδρόμιο στην κατεχόμενη Τύμπου λόγω της στάσης εργασίας των ελεγκτών εναέριας κυκλοφορίας, αποτελούν τα σημαντικότερα θέματα που προβάλλουν στα σημερινά τους πρωτοσέλιδα οι πέντε τουρκοκυπριακές εφημερίδες. Αναφορές γίνονται και στο νέο εργατικό ατύχημα με θύμα 42χρονο εργάτη και στο νέο τροχαίο δυστύχημα με θύμα 29χρονο.


Η εφημερίδα «Αφρίκα» (Αφρική),

με τίτλο «Εν συντομία», προβάλλει μια φωτογραφία στην οποία ένα φερμουάρ φαίνεται να κλείνει πάνω σε μια οροσειρά (πιθανόν ο Πενταδάκτυλος) με φόντο τη "σημαία" του ψευδοκράτους, ενώ στις εσωτερικές σελίδες της ο αρθρογράφος δημοσιεύει την ίδια φωτογραφία κάτω από την οποία υπάρχει απόσπασμα «εν συντομία» από άρθρο Τουρκάλας δημοσιογράφου, της Αρμαγάν Καργκιλί, για τον φασισμό και τις επιπτώσεις του στον άνθρωπο. Αναφορά γίνεται και στις αντιδράσεις της συντεχνίας ΚΤΟΣ σχετικά με τα νέα οικονομικά μέτρα. Προβάλλει, ακόμα, το νέο θανατηφόρο εργατικό ατύχημα με θύμα 42χρονο εργάτη.

Η εφημερίδα «Χαλκίν Σεσί» (Φωνή του λαού), με τίτλο «Χάος», αναφέρεται στην κατάσταση που επικρατούσε χθες βράδυ στο παράνομο αεροδρόμιο στην κατεχόμενη Τύμπου, μετά την απόφαση της «συντεχνίας» των ελεγκτών εναέριας κυκλοφορίας. Από την απεργία ακυρώθηκαν πέραν των 30 πτήσεων από και προς τα κατεχόμενα. Αλλού γράφει ότι το «υπουργικό συμβούλιο», μεταξύ άλλων, αποφάσισε και την καταβολή επιπρόσθετης οικονομικής βοήθειας σε ανάπηρους και φτωχούς. Αναφορά γίνεται και στο νέο εργατικό ατύχημα σε υπό ανέγερση οικοδομή στην κατεχόμενη Λευκωσία, κατά το οποίο 42χρονος εργάτης βρήκε τραγικό θάνατο, όταν έπεσε από ύψος 15 μέτρων.

Η εφημερίδα «Χαβαντίς» (Είδηση), με τίτλο «Χάος στο Ερτζάν», προβάλλει τις αντιδράσεις των εργαζομένων στο παράνομο αεροδρόμιο στην κατεχόμενη Τύμπου και την ταλαιπωρία των επιβατών από την ακύρωση περίπου 35 πτήσεων. Αλλού αναφέρεται στο νέο εργατικό ατύχημα με θύμα 42χρονο οικοδόμο. Γράφει, ακόμα, ότι υπεγράφη η συλλογική σύμβαση των εργαζομένων στην εφημερίδα με τη συντεχνία των εργαζομένων στον Τύπο (Basin-Sen), η οποία θα ισχύει για ένα χρόνο.

Η εφημερίδα «Κίπρις» (Κύπρος), με τίτλο «Ιδού τα νέα μέτρα», προβάλλει τα νέα μέτρα που αποφάσισε το «υπουργικό συμβούλιο» για στήριξη της οικονομίας των κατεχομένων, με στόχο να αποτραπούν περαιτέρω αρνητικές επιπτώσεις λόγω της συνεχιζόμενης πτώσης της αξίας της τουρκικής λίρας έναντι των ξένων νομισμάτων. Αναφορά γίνεται και στο χάος που δημιουργήθηκε στο παράνομο αεροδρόμιο και στην πεντάωρη ταλαιπωρία των επιβατών λόγω της ακύρωσης πτήσεων. Γράφει, ακόμα, ότι ενώπιον της «βουλής» θα πραγματοποιηθεί σήμερα η εκδήλωση διαμαρτυρίας της συντεχνίας των εκπαιδευτικών ΚΤΟΕΟΣ, σχετικά με την οικονομική πολιτική της «κυβέρνησης».

Η εφημερίδα «Γενί Ντουζέν» (Νέα τάξη), με τίτλο «Έκκληση για ‘κοινωνική επιστράτευση`», προβάλλει τις δηλώσεις του «πρωθυπουργού» Τουφάν Ερχιουρμάν μετά την ολοκλήρωση της συνεδρίας του «υπουργικού συμβουλίου», κατά την οποία αποφασίστηκαν τα νέα μέτρα για την οικονομική στήριξη της κοινωνίας λόγω των αρνητικών επιπτώσεων από τη συνεχιζόμενη πτώση της συναλλαγματικής ισοτιμίας της τουρκικής λίρας και γίνεται αναφορά στην έκκληση που απηύθυνε για ενότητα ώστε να αντιμετωπιστεί η κατάσταση. Αναφορά γίνεται και στην πεντάωρη απεργία στο παράνομο αεροδρόμιο στην κατεχόμενη Τύμπου μετά την ανακοίνωση των οικονομικών μέτρων, μεταξύ των οποίων είναι και η μείωση στις υπερωρίες. Γράφει, ακόμα, ότι ο «υπουργός» μεταφορών Τόλγκα Ατακάν προέβη σε γραπτή δήλωση μετά τα μεσάνυχτα, αναφέροντας ότι η απεργία έχει λήξει.

Πηγή: ΚΥΠΕ

Keywords
Τυχαία Θέματα