Σε ετοιμότητα τα Βρετανικά Typhoon που έφτασαν στην RAF Ακρωτηρίου (ΒΙΝΤΕΟ)

Ανακοίνωση εξέδωσε το Υπουργείο Άμυνας του Ηνωμένου Βασιλείου σχετικά με συμβολή των βρετανικών στρατευμάτων στην ενίσχυση των Νατοϊκών δυνάμεων εν μέσω της Ρωσο-Ουκρανικής Κρίσης. Στην ανακοίνωση γίνεται αναφορά και στην σημασία των Βρετανικών Βάσεων Κύπρου  

Διαβάστε επίσης: Μπόρις Τζόνσον: Αύξηση μαχητικών Typhoon σε RAF

Κύπρου λόγω Ρωσίας (ΒΙΝΤΕΟ)

«Η ουσιαστική συμβολή του Ηνωμένου Βασιλείου στην ανάπτυξη του ΝΑΤΟ στην Ανατολική Ευρώπη ενισχύει την άμυνα της Συμμαχίας σε ξηρά, θάλασσα και αέρα, εν μέσω συνεχιζόμενων εντάσεων με τη Ρωσία», σημειώνεται. 

Ο υπουργός Άμυνας Μπεν Γουάλας βρίσκεται σήμερα και αύριο στις Βρυξέλλες για να συζητήσει την προσφορά του Ηνωμένου Βασιλείου και την κατάσταση στην Ουκρανία με τους Συμμάχους του ΝΑΤΟ

Όπως σημειώνεται, το Ηνωμένο Βασίλειο διπλασιάζει τον αριθμό του προσωπικού στην Εσθονία και στέλνει πρόσθετο εξοπλισμό, συμπεριλαμβανομένων τανκς και τεθωρακισμένων οχημάτων μάχης. Τα στρατεύματα και ο εξοπλισμός θα αρχίσουν να μετακινούνται προς την Εσθονία σήμερα. 

A warm welcome to four @RoyalAirForce Typhoons to @RAFAkrotiri as part of wider UK support to NATO in Eastern Europe in a defensive role during this time of heightened tensions on Ukraine border. pic.twitter.com/s7RxgRGGKf

— BFCyprus (@bfcyprus) February 17, 2022

«Η ομάδα μάχης της Βασιλικής Ουαλίας (Royal Welsh battlegroup), η οποία περιλαμβάνει τεθωρακισμένα οχήματα και προσωπικό, θα αφήσει το Sennelager στη Γερμανία και τις βάσεις στο Ηνωμένο Βασίλειο και θα αρχίσει να φτάνει στην Εσθονία κατά την διάρκεια της επόμενης εβδομάδας. Τα ελικόπτερα Apache θα ξεκινήσουν σύντομα να διεξάγουν ασκήσεις με τους Συμμάχους και τους εταίρους μας στην Ανατολική Ευρώπη». 

 «Τέσσερα επιπλέον βρετανικά αεροσκάφη Typhoon προσγειώθηκαν επίσης στην RAF Ακρωτηρίου και σύντομα θα αρχίσουν να περιπολούν στους ουρανούς με τους Συμμάχους του ΝΑΤΟ στην Ανατολική Ευρώπη». 

 «Το HMS Trent – ένα πολεμικό πλοίο του Ηνωμένου Βασιλείου – έχει ήδη αρχίσει να διεξάγει περιπολίες στην Ανατολική Μεσόγειο Θάλασσα μαζί με τους Συμμάχους του ΝΑΤΟ από τον Καναδά, την Ιταλία, την Ισπανία και την Τουρκία». 

 Το HMS Diamond ετοιμάζεται να σαλπάρει τις επόμενες ημέρες για την Ανατολική Μεσόγειο και θα ενωθεί με τους συμμάχους του ΝΑΤΟ

«Η πλειοψηφία των 350 Βασιλικών Πεζοναυτών των 45ης Μοίρας Καταδρομών που δεσμεύτηκαν στην Πολωνία έχουν ήδη φτάσει. Έχουμε επίσης βάλει 1.000 ακόμη βρετανικό προσωπικό σε ετοιμότητα στο Ηνωμένο Βασίλειο για να υποστηρίξουν μια ανθρωπιστική απάντηση, εάν χρειαστεί». 

 Ο Βρετανός υπουργός Άμυνας Μπεν Γουάλας είπε, σύμφωνα με την ανακοίνωση: 

  «Μαζί με τους Συμμάχους μας στο ΝΑΤΟ αναπτύσσουμε στρατεύματα και μέσα σε ξηρά, θάλασσα και αέρα για να ενισχύσουμε την ευρωπαϊκή άμυνα ως απάντηση στη συσσώρευση ρωσικών στρατιωτικών δυνάμεων στα σύνορα με την Ουκρανία. 

 «Το ΝΑΤΟ και οι σύμμαχοί μας ήταν ξεκάθαροι ότι μια εισβολή στην Ουκρανία θα αντιμετωπιστεί με σοβαρές συνέπειες. 

 «Η αποκλιμάκωση και η διπλωματία παραμένουν ο μόνος δρόμος εξόδου από αυτήν την κατάσταση». 

Ενώ βρισκόταν στις Βρυξέλλες, σημειώνει ανακοίνωση, ο υπουργός Άμυνας πραγματοποίησε συναντήσεις με αρκετούς ομολόγους του ΝΑΤΟ, συμπεριλαμβανομένου του Quad, της Τουρκίας, του Καναδά και της Ιταλίας. Οι υπουργοί συζήτησαν τη συνεχιζόμενη ρωσική στρατιωτική συσσώρευση στα σύνορα με την Ουκρανία και την απάντηση της διεθνούς κοινότητας. 

«Ο υπουργός Άμυνας συμφώνησε με τους ομολόγους του ότι η Ρωσία έπρεπε να ταιριάξει τις πράξεις της με τα λόγια της και να αποκλιμακώσει πραγματικά. 

Το ΗΒ διαδραματίζει ηγετικό ρόλο στο ΝΑΤΟ και διαμορφώνει την απάντηση της διεθνούς κοινότητας στην Ρωσία

 Το Ηνωμένο Βασίλειο προμήθευσε την Ουκρανία με ελαφριά αντιτεθωρακισμένα αμυντικά οπλικά συστήματα καθώς και ένα επιπλέον αμυντικό πακέτο θωράκισης σώματος, κράνη και μπότες μάχης. 

Το Ηνωμένο Βασίλειο είναι ο μεγαλύτερος συνεισφέρων της Ευρώπης στο ΝΑΤΟ. Έχουμε αναπτύξει περισσότερα στρατεύματα στην Ενισχυμένη Εμπρός Παρουσία του ΝΑΤΟ από οποιονδήποτε άλλο σύμμαχο και το HMS Prince of Wales ηγείται της Ναυτικής Δύναμης Υψηλής Ετοιμότητας της Συμμαχίας. 

Το Γραφείο Εξωτερικών, Κοινοπολιτείας και Ανάπτυξης συνέστησε σε όλους τους Βρετανούς υπηκόους να εγκαταλείψουν αμέσως την Ουκρανία». 

Keywords
Τυχαία Θέματα