Κορονοϊός – Σαρηγιάννης για χαλάρωση μέτρων: «Είμαστε εντάξει να έχουμε 70 νεκρούς για ακόμη ενάμιση μήνα;»

10:42 17/2/2022 - Πηγή: NewsIt

Στην χαλάρωση των μέτρων για τον κορονοϊό, αλλά και στο αποτύπωμα που αυτή θα έχει στους σκληρούς δείκτες της πανδημίας, αναφέρθηκε ο καθηγητής Περιβαλλοντικής Μηχανικής του ΑΠΘ Δημοσθένης Σαρηγιάννης, μιλώντας το πρωί της Πέμπτης (1702.2022) στον ΑΝΤ1.

Αναφερόμενος στην απόφαση της Επιτροπής των Ειδικών του υπουργείου Υγείας για χαλάρωση των μέτρων κατά της διασποράς του κορονοϊού, ο Δημοσθένης Σαρηγιάννης εκτίμησε ότι έτσι  «παρατείνουμε την επιβράδυνση της

αποκλιμάκωσης». Τόνισε μάλιστα  «περιμένουμε με βάση αυτά και χωρίς άλλες αλλαγές να πάμε σε αποκλιμάκωση από τις 25 Μαρτίου, αντί για τις 10 Μαρτίου που περιμέναμε, πριν ανακοινωθεί η άρση των μέτρων».

Σχετικά με τους δείκτες της πανδημίας σημείωσε: «Δεν περιμένω να ανέβουν πάρα πολύ τα κρούσματα, αλλά για μεγάλο διάστημα θα υπάρχει διακύμανση των κρουσμάτων σε 18.000 – 20.000 την ημέρα. Αυτό αντιστοιχεί και σημαίνει πως μέχρι το τέλος Μαρτίου, ο μέσος όρος θανάτων από 80 που είναι σήμερα, θα πέσει στους 70».

«Το θέμα είναι αν είμαστε εντάξει να έχουμε 70 νεκρούς την ημέρα για ακόμη ενάμιση μήνα! Αν είμαστε εντάξει με αυτό… οκ», είπε χαρακτηριστικά ο καθηγητής του ΑΠΘ

Εξήγησε δε ότι το ιιικό φορτίο στα λύματα δείχνει μια σταθερότητα, καθώς έχουμε ισορροπία από τους νέους εμβολιασμούς και από όσους χάνουν την ανοσία λόγω παρέλευσης του χρόνου νόσησης και εμβολιασμού τους με τις πρώτες δόσεις, τονίζοντας εν κατακλείδι πως κατά την γνώμη του «θα έπρεπε η χαλάρωση των μέτρων να γίνει αργότερα».

Δείτε αναλυτικά στο παρακάτω βίντεο:

Με πληροφορίες από ΑΝΤ1

To άρθρο Κορονοϊός – Σαρηγιάννης για χαλάρωση μέτρων: «Είμαστε εντάξει να έχουμε 70 νεκρούς για ακόμη ενάμιση μήνα;» δημοσιεύτηκε στο NewsIT .

Keywords
Τυχαία Θέματα