Σε εφαρμογή η επιχείρηση Wings of Fire για κατάσβεση της πυρκαγιάς στη Λεμεσό

Σε εφαρμογή τέθηκε από την κυβέρνηση του Ισραήλ η επιχείρηση “Wings of Fire”, κατόπιν αιτήματος της κυπριακής κυβέρνησης για παροχή βοήθειας στην κατάσβεση της πυρκαγιάς στην επαρχία Λεμεσού, σύμφωνα με κοινό ανακοινωθέν που εκδόθηκε από το Γραφείο του Πρωθυπουργού, το Υπουργείο Εθνικής Ασφάλειας, το Υπουργείο Εξωτερικών, το Υπουργείo Αμυνας και τις Ισραηλινές Αμυντικές Δυνάμεις (IDF: Operation "Wings of Fire").

Όπως αναφέρεται στο ανακοινωθέν, στην επιχείρηση συμμετέχουν, μεταξύ άλλων, δύο πυροσβεστικά αεροσκάφη και τέσσερις πιλότοι.

Συγκεκριμένα, στην επιχείρηση “Wings of Fire”,

που τέθηκε σε εφαρμογή για στήριξη προς την Κύπρο, κατόπιν οδηγιών του Ισραηλινού Πρωθυπουργού, Βενιαμίν Νετανιάχου, και με την έγκριση των Ισραηλινών Υπουργών Εθνικής Ασφάλειας, Ιταμάρ Μπεν-Γκβιρ και Εξωτερικών, Έλι Κόεν, συμμετέχουν τέσσερις πιλότοι και δύο πυροσβεστικά αεροσκάφη “Air-Tractor”, καθώς και εκπαιδευμένο πλήρωμα εδάφους και εμπειρογνώμονες για πυρκαγιές, υπό την διεύθυνση του Σνιρ Σαρίφ. Αποστέλλεται, επίσης, εξοπλισμός που περιλαμβάνει περίπου έξι τόνους επιβραδυντικό υλικό της ισραηλινής πυροσβεστικής υπηρεσίας.

Στο ανακοινωθέν αναφέρεται ότι η αποστολή αποφασίστηκε να αναχωρήσει άμεσα από το Ισραήλ για την Κύπρο, κατόπιν αιτήματος του Προέδρου της Δημοκρατίας, Νίκου Χριστοδουλίδη, προς τον Ισραηλινό Πρωθυπουργό «για επείγουσα βοήθεια, στη βάση της ισχυρής διμερούς συνεργασίας».

Σημειώνεται, ακόμα, ότι εξοπλισμός και πλήρωμα μεταφέρονται στην Κύπρο με αεροσκάφος Shimson των Ισραηλινών Δυνάμεων Άμυνας. Η αποστολή, φτάνοντας στην Κύπρο, αναμένεται να ενταχθεί στις επιχειρήσεις για την κατάσβεση της πυρκαγιάς στην επαρχία Λεμεσού, εκτός και εάν υπάρξουν αλλαγές στην κατάσταση του μετώπου.

Η ταχεία αποστολή στην Κύπρο έγινε κατορθωτή, όπως σημειώνεται, με την συνεργασία όλων των αρμοδίων που λαμβάνουν μέρος στην επιχείρηση βοήθειας, του Συμβουλίου Εθνικής Ασφάλειας στο Γραφείο του Πρωθυπουργού, του Υπουργείου Εθνικής Ασφάλειας, της Αρχής Πυρκαγιών και Διάσωσης, της πτέρυγας αεροπορίας της αστυνομίας, του Υπουργείου Εξωτερικών, της Αρχής Πληθυσμού και Μετανάστευσης, εθνικής αρχής διαχείρισης έκτακτης ανάγκης, του Υπουργείου Άμυνας, του Πρέσβη του Ισραήλ στην Κύπρο Ορεν Ανολίκ και της ισραηλινής πρεσβείας στην Κύπρο.

Διαβάστε επίσης: LIVE/Λεμεσός: «Η κατάσταση εξελίσσεται πολύ καλά» - Βλάβη στο ένα Canadair

Keywords
Τυχαία Θέματα