Φωτιά στην ορεινή Λεμεσό: «Κάηκαν κτηνοτροφικές μονάδες με 16 ζώα και σκύλους»

Στις Τομές στα Γεγονότα φιλοξενήθηκαν οι κοινοτάρχες της Αψιού και της Απαισιάς, οι οποίοι μίλησαν για τις καταστροφές που άφησε πίσω της η πυρκαγιά στην ορεινή Λεμεσό αλλά και για τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν.

Αρχικά, ο κ. Λευτέρης Περικλή, κοινοτάρχης της Απαισιάς, ανέφερε ότι είναι η δεύτερη φορά που ζουν το ίδιο σενάριο, «το 2007 πάλι είχαμε πυρκαγιές που ξεκίνησαν από την Άλασσα αλλά ίσως αυτή την φορά ήταν χειρότερα γιατί μεταπήδησε στην Αψιού». Επεσήμανε ότι από την πυρκαγιά καταστράφηκε μια κατοικία.

Δείτε επίσης: LIVE/Λεμεσός: «Η κατάσταση εξελίσσεται

πολύ καλά» - Βλάβη στο ένα Canadair

«Αυτό που με εντυπωσίασε είναι η κρατική υπηρεσία, η Πυροσβεστική, η ΕΜΑΚ, ήταν τεράστια η βοήθεια που είχαμε. Οι άνθρωποι αγωνίζονταν με κίνδυνο της ζωής τους. Έχουμε πρόβλημα με τους δρόμους, δεν μπορούν να πάνε τα πυροσβεστικά κοντά. Πρέπει άμεσα να επιλυθεί το θέμα των δρόμων», ανέφερε.

Μετέπειτα μίλησε ο κ. Μάριος Πολυκάρπου, κοινοτάρχης της Αψιού, ο οποίος αρχικά ευχαρίστησε όλους όσους συνέβαλαν στην κατάσβεση  της πυρκαγιάς.

Αναφερόμενος στις καταστροφές από την πυρκαγιά, είπε ότι κάηκαν δύο κτηνοτροφικές μονάδες μαζί με 15-16 ζώα και σκύλους, όπως επίσης αποθήκες και ένα σπίτι.

Όπως ανέφεραν οι δύο κοινοτάρχες, οι κάτοικοι των δύο περιοχών επέστρεψαν στα σπίτια τους.

Διαβάστε επίσης: Τι απάντα η Πυροσβεστική για το πώς η φωτιά στη Λεμεσό διένυσε απόσταση 10 χλμ

Keywords
Τυχαία Θέματα