Πύρινος εφιάλτης στην ορεινή Λεμεσό- Συγκλονίζουν μαρτυρίες κατοίκων

Εφιαλτικές ώρες έζησαν οι κάτοικοι της κοινότητας Παραμύθας και Απαισιάς, όπου μέσα σε λίγη ώρα είδαν  τις πύρινες γλώσσες να καταπίνουν τα πάντα στο πέρασμά τους.

Με κλάματα στα μάτια κάτοικος της περιοχής περιγράφει πως η πύρινη λαίλαπα πέρασε μέσα από το υποστατικό του, το οποίο κάηκε ολοσχερώς πριν προλάβει να το προστατεύσει.

Η πύρινη λαίλαπα που επεκτάθηκε σε χρόνο μηδέν και έζωσε ολόκληρη την ημιορεινή περιοχή της επαρχίας Λεμεσού έκαψε ολοσχερώς τουλάχιστον 4 υποστατικά και μία μόνιμη κατοικία. Από τις φλόγες δεν γλίτωσαν ζώα και οχήματα.

Οι φλόγες κατέκαψαν, σύμφωνα

με επίσημα στοιχεία, 9  τετραγωνικά χιλιόμετρα δασικής γης διαλύοντας ακόμα έναν πράσινο πνεύμονα και μετατρέποντας σε κρανίου τόπο ένα μεγάλο κομμάτι δάσους, στο οποίο συμβίωναν για αιώνες φυτά, ζώα και έντομα.

Στάχτη και αποκαΐδια αυτά είναι τα αποτελέσματα της πυρκαγιάς που ξέσπασε χθες και εδώ βλέπουμε ένα σπίτι το οποίο ακόμα σιγοκαίει.

Όσα αντικρύζει κάποιος σήμερα, την επόμενη μέρα της πύρινης λαίλαπας στο άλλοτε καταπράσινο τοπίο είναι αποκαρδιωτικά.

Παντού μαυρίλα και στάχτη.

Κάτοικος της περιοχής του οποίου κινδύνεψε το σπίτι του, περιγράφει πως σε κλάσματα δευτερολέπτων είδε τους κόπους μίας ζωής να γίνονται στάχτες.

Από την φωτιά προκλήθηκαν  ζημιές, σε πασσάλους της ΑΗΚ, με τα συνεργεία να καταφθάνουν από νωρίς το πρωί στην περιοχή για  αποκατάσταση και επαναφορά της ηλεκτροδότησης στις κοινότητες που έχουν επηρεαστεί.

Οδηγίες έδωσε ο Υπουργός Εσωτερικών, Κωνσταντίνος Ιωάννου, ώστε να ξεκινήσει η καταγραφή ζημιών σε ιδιωτικές περιουσίες και κρατικές υποδομές, που επηρεάστηκαν από την πυρκαγιά.

Οι αρχές προληπτικά έδωσαν οδηγίες για εκκενώσεις χωριών που απειλούνταν με τους κατοίκους να φεύγουν αναστατωμένοι με κατεύθυνση προς το Λιμνάτι.

Εκεί όπου στήθηκε κέντρο υποδοχής με τη συμβολή των αρμόδιων υπηρεσιών.

Διαβάστε επίσης: LIVE/Λεμεσός: «Η κατάσταση εξελίσσεται πολύ καλά» - Βλάβη στο ένα Canadair

Keywords
Τυχαία Θέματα