Σε διαθεσιμότητα οκτώ εκπαιδευτικοί για υποθέσεις σεξ. κακοποίησης

Οκτώ συνολικά εκπαιδευτικοί βρίσκονται σε διαθεσιμότητα μετά από καταγγελία για σεξουαλική παρενόχληση, ενώ εννέα συνολικά είναι οι υποθέσεις που διερευνώνται, σύμφωνα με τον πρόεδρο της Επιτροπής Εκπαιδευτικής Υπηρεσίας, Παναγιώτη Αντωνίου.


Με αφορμή τις νέες καταγγελίες που είδαν το φως της δημοσιότητας για σεξουαλική κακοποίηση μαθητριών στον σχολικό χώρο, ο κος Αντωνίου ανέφερε στο SigmaLive ότι στις επτά περιπτώσεις καθηγητών γίνεται ποινική έρευνα ενώ στη μια πειθαρχική έρευνα.

Ο κος Αντωνίου εξήγησε πως η εμπλοκή της ΕΕΥ αφού ζητηθεί συνδρομή από το Υπουργείο Παιδείας.

«Υπάρχουν δύο τρόποι διερεύνησης των υποθέσεων. Η ποινική και πειθαρχική διερεύνηση υποθέσεων. Η ποινική αφορά περιπτώσεις που η καταγγελία βρίσκεται ενώπιον της Αστυνομίας και η πειθαρχική αφορά έρευνα από το Υπουργείο Παιδείας», εξήγησε.

Πρόσθεσε πως, εφόσον ζητηθεί η ΕΕΥ θα θέσει σε διαθεσιμότητα τον εκπαιδευτικό κάτι που γίνεται για τρεις μήνες. Σε περίπτωση που ο κατηγορούμενος-εκπαιδευτικός βρεθεί ενώπιον Δικαστηρίου η διαθεσιμότητά του παραμένει σ΄ ισχύ  μέχρι την εκδίκαση της υπόθεσης.

Παραδοχή και από τον πρόεδρο Επιτροπής Εκπαιδευτικής Υπηρεσίας είναι ότι υπάρχουν κάποια κενά στις διαδικασίεςγια τέτοιους είδους σοβαρές υποθέσεις. «Αυτό όμως είναι αρμοδιότητα του Υπουργείου Παιδείας. Θα πρέπει να προωθήσει δηλαδή αλλαγές με την συμβολή της Νομική Υπηρεσία», είπε τέλος.

Πάντως , σε ερώτηση προς τον Γενικό Εισαγγελέα  σχετικά με πρόθεση του Υπουργού Παιδείας για αλλαγή του νομικού πλαισίου, είπε ότι «μίλησα χθες με τον Υπουργό Παιδείας για να ζητήσει τη βοήθεια της Νομικής Υπηρεσίας στη βελτίωση του νομικού πλαισίου κάτω από το οποίο τυχαίνουν χειρισμού εκπαιδευτικοί, για τους οποίους ενδεχόμενα να υπάρχουν υποψίες για ανάρμοστη συμπεριφορά, ενώ σήμερα μου απέστειλε (ο Υπουργός Παιδείας) μια επιστολή στην οποία καταγράφονται οι ανησυχίες του και αναφέρεται το υφιστάμενο νομοθετικό πλαίσιο».

«Θα ανατεθεί σε λειτουργούς της Νομικής Υπηρεσίας για να δούμε ακριβώς το νομικό πλαίσιο και να δούμε πώς μπορούμε να βοηθήσουμε για να γίνει αυτό που θέλει το Υπουργείο Παιδείας», διευκρίνισε.

Διαβάστε επίσης: 

ΓΕ: Θα εξεταστεί το αίτημα για υποθέσεις κακοποίησης ανηλίκων

Σοκ και αποτροπιασμός από τις απανωτές υποθέσεις σεξουαλικών κακοποιήσεων

Keywords
Τυχαία Θέματα